Anielské rezne - fašírky

gordonko - fotkagordonko, 6. marca 2015
Anielské rezne - fašírky
Foto: gordonko

zmiešanie dvoch receptov v jeden a vzišlo z toho dobré ,,MŇAM,, ... recept popisujem ako som ho robil, no pre slabších Zobraziť celý popiszmiešanie dvoch receptov v jeden a vzišlo z toho dobré ,,MŇAM,, ... recept popisujem ako som ho robil, no pre slabších jedlíkou stačí robiť z polovičnej dávky.

60 minút
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 tégliky
2 ks
600 g
3-4 cm čerstvý strúhaný
4-6 varené
6-8 strúčikov




Postup

  1. 1

    ako prvé by sme si mali dať uvariť 4 - 5 vätších zemiakou ,mleté mäso som si 2x pomlel , postrúhal syr , zázvor , okorenil čierným korením ,fukol ktomu 2 vajcia

    Anielské rezne - fašírky - obrázok 1
  2. 2

    pridáme prelisovaný cesnak , smatanky

    Anielské rezne - fašírky - obrázok 2
  3. 3

    zemiaky uvarené , postrúhame a zamiešame si celú túto masu .... zakryté fóliou som to dal do chladničky na 24 hodin - smatanky zjemnejú mäso

    Anielské rezne - fašírky - obrázok 3
  4. 4

    vzorky .... odobral som trochu zmesy ,urobil 3 fašíročky ,obalil ich v hladkej múke a osmahol ich na panvici - všetko bolo akorát ,len sa mi ta fašíročka zdala napitá olejom ako kelové fašírky a tak som skúsil plech

    Anielské rezne - fašírky - obrázok 4
  5. 5

    dal som na plech pečící papier a naň poukladal rezníky či fašíročky , piekol som to v trúbe 15 minut na 180 °C a nakolko boli bledé dal som ich v trúbe hore ešte na 5 - 10 minut ,aby trochu otmaveli ..... su sice bledší ale chutia a nenisú vysušené ( aj ten výpek na papiery je mňam )

    Anielské rezne - fašírky - obrázok 5
  6. 6

    DOBRÚ CHUŤ

    Anielské rezne - fašírky - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
nikdy ma nenapadlo dat do fasirok zemiak, ale nemusi to byt zle, inak z tej tvojej slovenciny sa idem usulat :-)))
afataga
a este som zabudla, ja ked peciem fasirky v rure, peciem 20 min. a potom ich obratim a peciem este cca 15, potom su pekne hnede
gordonko
@afataga som rád , že sa dobre bavíš nad mojou slovenštinou .... čo sa týká pečenia mletých rezňou či fašírok v trúbe na plechu som ,,blafoval,, dnes som to robil 1x ale nabudúce môžem skúsiť podla Teba ( ak pripíšeš teplotu trúby ) a moja hlacva deravá to nezabudne.
terinka55
Fašírko-rezeň podľa Teba určite vyskúšam. Môžu byť vynikajúce, veď sú tam samé dobroty :-)
bembo
Zaujímavá kombinácia,ktorá sa nedá neuložiť a neskôr aj pripraviť.Zdá sa že to bude super.
mracik9
gordonko,perfektná inšpirácia na dnešný obed, takto varí, iba znalec dobrého jedla :))
marienka44
@Gordonko , nenapísal si ,aký druh mletého masa treba použiť. Predpokladám, že bravčové. Ale môže byť aj iné, myslím si.
Už je recept v mojej KK: :-)
motyka
Občas, keď mi zvýšia zemiaky od obeda, pridávam tiež do fašírky. Zjemní sa mäso a je to výborné. Goronko vie, čo je dobré a podľa receptu je aj "dobrý gazda". U chlapov zvlášť oceňujem.
pacik
Vraj keď chceme jemné, šťavnaté fašírky, treba do mäsa pridať strúhaný surový zemiak, ale nemám to zatiaľ vyskúšané ...
denyany
Vyskúšam. Zaujímavá kombinácia so syrom a smotanou.
zitar
Nikdy som nedávala do fašírky zemiak,ale tieto Tvoje ma oslovili, tak vyskúšam, fajn,
zitar
jáj, a zabudla som napísať, mne sa veľmi páči čecho-slovenčina
babucka
Vyskusane nebíčko v papulke,ešte aj teraz slintám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia