Anglické rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. októbra 2016

Milí varecháči a varecháčky, dnes je môj zákusok oblečený slávnostnejšie ako inokedy. Je toto môj 1000-ci recept na Varecha.sk. Som nesmierne šťastná, že som Zobraziť celý popisMilí varecháči a varecháčky, dnes je môj zákusok oblečený slávnostnejšie ako inokedy. Je toto môj 1000-ci recept na Varecha.sk. Som nesmierne šťastná, že som dorazila do cieľa, po ktorom som vždy snívala. Dlhá bola moja púť a každý začiatok cesty má aj koniec. Ďakujem celému tímu Varecha.sk za trpezlivosť so mnou a vám všetkým za láskavé slová, ktorými ste nešetrili a takto mi dávali silu ísť do cieľa.Majte sa radi a buďte k sebe milí.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto I. biele:
3 ks
3 PL
3 PL
1 ČL
Cesto II. kakaové:
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL
1 ČL
Cesto III. ružové:
3 ks
3 PL
1 PL
2 vr
1 ČL
Krém:
400 ml
2 bal
150 g
200 g
2 PL
Na vrch - čoko poleva:
200 g
1 PL
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Pripravila som si najprv biele cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, zmiešala som múku s práškom do pečiva a pridávala som do cesta v malých dávkach. Na plech som si pripravila papier na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Upečený korpus som nechala chladiť na mriežke.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa piekol biely korpus, pripravila som si cesto na ružový. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Zmiešala som pudingové prášky s práškom do pečiva a múkou. V malých dávkach som vmiešala do cesta. Cesto som vyliala na plech vystlaný pečiacim papierom a upiekla tak isto na 180 st. 10 min. Upečený uložila na mriežku chladiť.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som aj cesto na kakaový korpus. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Zmiešala som múku s práškom do pečiva a kakaom a v malých dávkach som pridávala do cesta. Hotové cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie a piekol sa tiež na 180 st. 10 min. Upečený sa chladil na mriežke.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si jednoduchý krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu. Ešte do vlažnej som vmiešala maslo a cukor. Vyšľahala som všetko mixérom a pridala som rum. Krém som rozdelila na dve časti a dala chladiť do chladničky.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na spodok som uložila kakaový korpus. Marhuľový džem som nechala zohriať na horúco a potrela som korpus.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na džem som natrela polovicu krému.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém som uložila ružový korpus a natrela som ho tiež horúcim džemom.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na džem som natrela druhú polovicu krému.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Položila som tretí biely korpus. Koláč som uložila do chladničky na noc a zaťažila som ho.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ráno som urobila z bielej čokolády polevu.Poliala som koláč a dala stuhnúť do chladničky.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nakrájala som ho na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Anglické rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

sracz
Z hĺbky srdca Ti Izka milá, alias @izabella929 blahoželám k dosiahnutej méte "M" a som nesmierne rád, že som Ťa mohol ku nej po celej strastíplnej ceste doprevádzať, sledovať a semo_tamo aj okomentovať! Akosi som si na Teba zvykol dcérenka a už si ani nedokážem predstaviť weekend bez Tvojeho perfect excelentného zákusku, podobného aj tomuto dnešnému, opäť spod hviezdnatého neba! Želám Ti po všetky dni Tvojeho plodného života zdravie, šťastie a lásku v doprovode dobroprajných usmievavých ľudí!
haji
Tvé Anglické rezy se mi moc líbí, hned bych ochutnala!
Tisíc receptů je obrovský kus pilné práce a také radostné tvořivosti, kterou s námi sdílíš, milá Izi, díky za všechny tvé recepty! Mám ráda tvé sladké i slané dobroty, vždy mě potěšíš! Blahopřeji k dosažení tvého krásného kulatého cíle! A přeji ti, aby se ti v celé škále tvé tvořivosti dařilo i nadále!
jack
Gratulujem.,a vždy ma potešia tvoje krásne výtvory,či skôr umelecké diela.Aj dnes som čakala čo nám ponúkneš.A nesklamala si.Len tak ďalej do ďalšej 1000- covky.
terinka55
Úprimne Ti blahoželám. Cesta nebola jednoduchá, ale zvládla si to s "noblesou", za čo máš môj obdiv.
V každom Tvojom recepte bolo cítiť kus pokory a srdca, že túto "prácu" miluješ.
Bola by veľká škoda zísť z krásnej cesty. Tak hlavu hore a POKRAČUJ, je tu veľa ľudí, ktorí Ti fandia a majú Ťa radi!!!!! Ďakujem za príjemné chvíle pri Tvojich receptoch.
izabella929
@torticka , tieto by ti iste chutili sú krehké ako zamat.-) @sracz ,´dakujem pekne, že si pri mne stál a pomáhal mi ísť stále ďalej aj napriek množstvu balvanov pod nohami..) prosím netráp sa, ja si budúci týždeň oddýchnem, potom o týždeň pečiem na dve veľké rodinné oslavy, potom budú dušičky, pôjdem domov do rodného kraja, nadýchnem sa a potom niečo skvelé opäť upečiem i pre tvoje oči a srdiečko.-)ďakujem za prianie.-)@siisa ,moja kvásková kráľovná ďakujem pekne za blahoželanie.-)@monty469 ,len ten čo to vyskúša tak ako ja vie, že je to dosť veľká námaha, odriekanie, ale pre môjho koníčka som to obetovala rada.-)vďaka za gratuláciu.-)@haji , máš srdiečko krásne a nežné, ďakujem pekne za všetko.-)@jack ,ďakujem za pochvalu, zákusok je báječný.-)@terinka55 , vďaka za gratuláciu aj uznanie...je to presne tak ako píšeš..) Všetkým vám ďakujem pekne za blahoželanie a teším sa, že sa vám rezy páčia.-)
sovicka46
nezvyknem casto komentovat ale 1000-i recept, panecku, tak to uz je nieco!!! tvoje recepty vzdy obdivujem, superfektne, precizne spracovane a urcite chutovo vynikajuce ako je aj tento :) blahozelam a prajem vela dalsich novych inspiracii (y)
staja
Blahoželám k 1000-emu receptu. Stojí za tým veľa výborných nápadov, kus poctivej práce a samozrejme aj mnoho chutných výtvorov z tvojej kuchyne. Nech ti tak výborne varí a pečie aj budúcnosti.
patroveckypitrs
No páni moji tak to je už niečo. To ako, keby si varila tri roky a každý deň iné. Pritom vždy rozmanité a dobré. Veľmi si nás rozmaznala dobrotami a teraz čo? Čo budeme piecť cez víkendy? Každopádne ti blahoželám a prajem veľa ďalšej fantázie do varenia. A slniečko nech ťa sprevádza a prináša radosť každý deň.
elba
ja nezvyknem často komentovať recepty,jednak som dosť lenivá a potom to čo chcem komentovať už ma predbehli ale keď si hľadám dobrý recept ,pozriem kto ho publikuje a pri Tebe viem ,že nemusím čakať na diskusiu bude dobrý takže nám všetkým prajem ešte veľa Tvojích receptov
marikafil
Gratulujem! Je to teda úctyhodné číslo, že 1000 zverejnených receptov. Veľa som sa od Teba naučila, aj keď sa priznám, že pečiem už pomenej. Sme len dvaja, deti sú ďaleko... Len jedna korektorská pripomienka k tomuto konkrétnemu receptu: asi bude preklep v rozpise surovín na polevu, lebo ja tam teda vidím 100 PL oleja a to je nejako moooc:-( radšej to oprav, aby bol recept celkom dokonalý... A nech Ti to aj naďalej tak krásne varí a pečie!
izabella929
@marikafil ,ďakujem za gratuláciu.-) áno urobila som preklep pri písaní receptu, už som tom opravila a ďakujem za upozornenie.-)Všetkým vám z celého srdca ďakujem za blahoželanie.Áno je to tak, je za tým veľa práce, úsilia a odriekanie.Nič neľutujem, lebo je to môj koníček a robila som to pre svoje potešenie ako aj mojej milej rodinky.)


garanco
Izabelka, blahoželám Ti aj ja, mnohé Tvoje dobroty boli aj v našej kuchyni - aj dnes na obed. Verím, že máš ešte mnoho dobrých nápadov do ďalšej tisícky!!!
luwinka
Izka , zo srdiečka blahoželám k 1 000 - tisícemu receptu , páni moji - tak to je už naozaj niečo , takto krásne spracovať , pofotiť , toľko receptov. Mala by si získať odmenu -// ale nie knihu ,// ale inú odmenu , ktorú si zaslúžiš v podobe nejakej poriadnej vecnej odmeny. No nemám pravdu ??? Pekný večer a veľa ešte ďalších receptov od teba , veľmi rada si ich prezerám. Odmenu jej treba , tím varechy , pouvažujte nad tým - ďakujem.
izabella929
@3sandra3 ,ďakujem pekne za pochvalu.-)@garanco ,veľmi sa teším, že využívaš práve moje recepty na obohatenie vášho jedálnička..z celého srdca ďakujem.-)@luwinka , nikdy som to nerobila pre odmenu a ani teraz tá tisícka nebola kvôli tomu, ale kvôli sebe, lebo som si to vysnívala.. bol to môj koníček s robila som to s veľkou láskou pre svoju dušu a pre mojich milých.-)vecné odmeny sú pre tých, ktorí túžia po sláve.. vždy som bola skromná a taká chcem i potom zostať.-)@kukulienka71 , ďakujem pekne a teším sa, že sa ti páčia.-) Všetkým ďakujem za blahoželanie a milé komentáre.-)
pacik
@izabella929 to je neskutočné, ani si to neviem predstaviť, ale dúfam, že s pridávaním skvelých receptíkov nekončíš. bolo by to škoda :-)
danda3
Izabelka blahoželám Ti, si veľmi šikovná, sama viem, aká práca je s fotením pri varení či pečení, potom napísať recept, upraviť fotky, takže Ti skladám hlbokú poklonu. Inak tieto rezy mi veľmi pripomínajú mamin Trojfarebný zákusok, ďakujem za pripomenutie.♥
tetrisss
Dokonale ako vzdy, klobuk dolu pred tvojou pracou aj pre nas. :)
nadia56
@izabella929 , tychto tvojich 1 000 receptov by si mohla vydat aj knizne, bola by z nich pekna a prinosna kucharska kniha, vela stastia zelam ☺
longova
Blahoželám a veľa kreatívnych nápadov do ďalšej tisícky.
zizazi
Milá @izabella929 , blahoželám a ďakujem za úžasné množstvo chutných receptov, z ktorých som veľa vyskúšala a na rodinných oslavách zožala slová chvály. Tvoje úžasné nápady a invencia sú hodné obdivu. Dúfam, že nepoľavíš a naďalej budeš prekvapovať receptami, ktoré sú naozaj skvostné.
soncya
Milá @izabella929 , veľká gratulácia k tisícke!!! Tvoje zákusky by si už zaslúžili samostatnú kuchársku knihu. To by bolo farieb... :)
izabella929
@pacik , ďakujem za blahoželanie.-) ešte som neuvažovala nad tým, či pôjdem ďalej..musím sa venovať trošku aj rodine,,@danda3 , ty vieš dobre, koľko je za tým mravenčej práce, lebo pridávaš recepty a ďakujem za milé blahoželanie.-)@tetrisss , ďakujem veľmi pekne, teší ma.-)@nadia56 , pouvažujem o tom..)@longova , ďakujem pekne za gratuláciu.-)@zizazi , ďakujem pekne a veľmi si ma potešila, že moje recepty využívaš vo svojej rodine.-)@sancya , Vďaka za gratuláciu a všetko je možné , neuvažovala som teraz nad tým, ale budem uvažovať iste.-) Všetkým vám z celého srdca ďakujem za krásne slová.-) Vážim si to veľmi.
jerica
Milá Izabelka, @izabella929 , veľké gratulujem k tej rímskej číslice M & 1000 , tisíci recept, je to veľmi veľa hodín strávených pri sporáku, a toľkého času pri fotení, k tomu niet čo dodať, nech v živote sa Tebe a celej rodinke v zdraví a radosti darí, a do ďaľšieho varenia s "foťákom" v ruke, nech sa poteší každému OKO aj pošteklenie jazyka, pri Tvojich krásnych receptoch na Vareche, ktorej si tiež prispela k jej siedmemu výročiu .
izabella929
@jerica , ďakujem veľmi pekne za blahoželanie.-) Od takej výnimočnej kuchárky je to pre mňa pocta.Je pravda, že je to veľká práca a veľa hodín strávených v kuchyni, ale robím to veľmi rada, lebo nikdy neviem, ako to dokombinujem a aký bude finálny výsledok. Možno ešte stále mám niečo v rukáve, len potrebujem čas na oddych.
medovnicek
Izabelka ty si nesmierne šikovná a čo sa týka zákuskov, tak podľa mňa neprekonateľná, prajem ti všetko len dobré a dúfam, že o chvíľku tu bude ďalšia tisícka:) skvelých receptov
izabella929
@medovnicek , ty moja stratená dušička..( chýbaš mi veľmi...Ďakujem ti z celého srdiečka za gratuláciu a som šťastná, že môžem opäť čítať tvoje milé písmenká.Boh ti daj veľa zdravia a opatruje ťa na ceste kade budeš kráčať.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia