Anglické raňajky

Jozef Preisinger
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009 11:40
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Anglické raňajkyFoto: Pravda - Ivan Majerský

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

1
porcia
15 min
príprava
8 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Klobásky a slaninku ugrilujeme alebo opečieme na panvici a na panvici pripravíme aj volské oko. Obarenú a ošúpanú paradajku ugrilujeme a zohrejeme fazuľu.

  2. 2

    Na tanier dáme fazuľu, na ňu ozdobne uložíme ugrilovanú slaninku a klobásku, navrch položíme volské oko a paradajku.

  3. 3

    Náš tip: Vďaka blanšírovaniu (teda krátkemu spareniu vo vriacej vode s následným okamžitým ochladením pod tečúcou studenou vodou) si potraviny zachovajú farbu, chuť a krehkosť.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist