Anglické raňajky

Anglické raňajky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Jozef Preisinger, sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.


Suroviny

1
porcia
15
minút
príprava
8
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Klobásky a slaninku ugrilujeme alebo opečieme na panvici a na panvici pripravíme aj volské oko. Obarenú a ošúpanú paradajku ugrilujeme a zohrejeme fazuľu.

2

Na tanier dáme fazuľu, na ňu ozdobne uložíme ugrilovanú slaninku a klobásku, navrch položíme volské oko a paradajku.

3

Náš tip: Vďaka blanšírovaniu (teda krátkemu spareniu vo vriacej vode s následným okamžitým ochladením pod tečúcou studenou vodou) si potraviny zachovajú farbu, chuť a krehkosť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mcvpn, 21. apríla 2013 o 08:27
    keď už ste ten sous chef, nečakal by som používanie polotovaru, i ked určite je to oveľa jednoduchšie


  • englishpig, 1. júna 2013 o 17:01
    Vďaka za recept, zbožňujem anglické raňajky, je to asi jediné jedlo, ktoré ma nikdy neomrzí, jedol som ich v anglicku 3 roky každučké ráno v práci a dodalo mi toľko energie, že som vydržal tvrdo pracovať do konca smeny a nepotreboval som ani obed. Akurát malá pripomienka k receptu pán šéf, tie fazule v paradajkovej omáčke sa musia taktiež prihriať na panvici, aby neboli studené, najlepšie nakoniec za volským okom, a taktiež musia byť od výroby opražené (baked beans). Hotovú konzervu dostať v tescu a občas aj v lidli, tie najchutnejšie sú od firmy heinz, ale aj tescovské za 75centov sú výborné. Pre pána horekomentujúceho pána "mcvpn" odkazujem - tým polotovarom asi myslíte tie fazule - vyrobiť sa v našich podmienkach dajú určite, ale žiaden angličan a ani ja by som Vám ich určite nezjedol, pretože recept na tú správnu chuť, ako majú anglické raňajky mať, si strážia výrobcovia ako výrobné tajomstvo.


  • lanabard, 29. septembra 2013 o 22:14
    Anglické raňajky sú silne návykové. Ja anglické raňajky milujem, len neviem si upiecť slaninku tak, ako to podávajú v anglických krajinách. Keď som prvý raz počula o pečenej paradajke, pomyslela som si - aká blbosť - iba pokým som to neochutnala.
    Nevie niekto, kde sa dá u nás kúpiť raisin toast?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist