Anglické raňajky

Anglické raňajky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Jozef Preisinger, sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.


Suroviny

1
porcia
15
minút
príprava
8
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Klobásky a slaninku ugrilujeme alebo opečieme na panvici a na panvici pripravíme aj volské oko. Obarenú a ošúpanú paradajku ugrilujeme a zohrejeme fazuľu.

Na tanier dáme fazuľu, na ňu ozdobne uložíme ugrilovanú slaninku a klobásku, navrch položíme volské oko a paradajku.

Náš tip: Vďaka blanšírovaniu (teda krátkemu spareniu vo vriacej vode s následným okamžitým ochladením pod tečúcou studenou vodou) si potraviny zachovajú farbu, chuť a krehkosť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

3 komentáre k receptu
  • mcvpn, 21. apríla 2013 o 08:27
    keď už ste ten sous chef, nečakal by som používanie polotovaru, i ked určite je to oveľa jednoduchšie


  • englishpig, 1. júna 2013 o 17:01
    Vďaka za recept, zbožňujem anglické raňajky, je to asi jediné jedlo, ktoré ma nikdy neomrzí, jedol som ich v anglicku 3 roky každučké ráno v práci a dodalo mi toľko energie, že som vydržal tvrdo pracovať do konca smeny a nepotreboval som ani obed. Akurát malá pripomienka k receptu pán šéf, tie fazule v paradajkovej omáčke sa musia taktiež prihriať na panvici, aby neboli studené, najlepšie nakoniec za volským okom, a taktiež musia byť od výroby opražené (baked beans). Hotovú konzervu dostať v tescu a občas aj v lidli, tie najchutnejšie sú od firmy heinz, ale aj tescovské za 75centov sú výborné. Pre pána horekomentujúceho pána "mcvpn" odkazujem - tým polotovarom asi myslíte tie fazule - vyrobiť sa v našich podmienkach dajú určite, ale žiaden angličan a ani ja by som Vám ich určite nezjedol, pretože recept na tú správnu chuť, ako majú anglické raňajky mať, si strážia výrobcovia ako výrobné tajomstvo.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • lanabard, 29. septembra 2013 o 22:14
    Anglické raňajky sú silne návykové. Ja anglické raňajky milujem, len neviem si upiecť slaninku tak, ako to podávajú v anglických krajinách. Keď som prvý raz počula o pečenej paradajke, pomyslela som si - aká blbosť - iba pokým som to neochutnala.
    Nevie niekto, kde sa dá u nás kúpiť raisin toast?



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.

Varecha 17/2014: Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist