Anglické raňajky

Anglické raňajky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Jozef Preisinger, sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.


Suroviny

1
porcia
15
minút
príprava
8
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Klobásky a slaninku ugrilujeme alebo opečieme na panvici a na panvici pripravíme aj volské oko. Obarenú a ošúpanú paradajku ugrilujeme a zohrejeme fazuľu.

2

Na tanier dáme fazuľu, na ňu ozdobne uložíme ugrilovanú slaninku a klobásku, navrch položíme volské oko a paradajku.

3

Náš tip: Vďaka blanšírovaniu (teda krátkemu spareniu vo vriacej vode s následným okamžitým ochladením pod tečúcou studenou vodou) si potraviny zachovajú farbu, chuť a krehkosť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mcvpn, 21. apríla 2013 o 08:27
    keď už ste ten sous chef, nečakal by som používanie polotovaru, i ked určite je to oveľa jednoduchšie


  • englishpig, 1. júna 2013 o 17:01
    Vďaka za recept, zbožňujem anglické raňajky, je to asi jediné jedlo, ktoré ma nikdy neomrzí, jedol som ich v anglicku 3 roky každučké ráno v práci a dodalo mi toľko energie, že som vydržal tvrdo pracovať do konca smeny a nepotreboval som ani obed. Akurát malá pripomienka k receptu pán šéf, tie fazule v paradajkovej omáčke sa musia taktiež prihriať na panvici, aby neboli studené, najlepšie nakoniec za volským okom, a taktiež musia byť od výroby opražené (baked beans). Hotovú konzervu dostať v tescu a občas aj v lidli, tie najchutnejšie sú od firmy heinz, ale aj tescovské za 75centov sú výborné. Pre pána horekomentujúceho pána "mcvpn" odkazujem - tým polotovarom asi myslíte tie fazule - vyrobiť sa v našich podmienkach dajú určite, ale žiaden angličan a ani ja by som Vám ich určite nezjedol, pretože recept na tú správnu chuť, ako majú anglické raňajky mať, si strážia výrobcovia ako výrobné tajomstvo.


  • lanabard, 29. septembra 2013 o 22:14
    Anglické raňajky sú silne návykové. Ja anglické raňajky milujem, len neviem si upiecť slaninku tak, ako to podávajú v anglických krajinách. Keď som prvý raz počula o pečenej paradajke, pomyslela som si - aká blbosť - iba pokým som to neochutnala.
    Nevie niekto, kde sa dá u nás kúpiť raisin toast?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist