Andrut - poľské keksy
Autor receptu: zuziamirkova
Recept som dostala od kolegyne z práce (Poľky). Jednoduchá a ľahká príprava sladkej
pochúťky na posedenie pri kávičke...
10 porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca nalejeme mlieko, vsypeme cukor a kakako a pridáme margarín, ktoré pri slabom ohni miešame a necháme rozpustiť.
- Pri bode varu vsypujeme pomaly sušené mlieko za stáleho miešania, kým masa nezhustne. Potom siahneme z ohňa.
- Z balenia oblátok si dva platy necháme celé a zvyšné podrvíme na drobno a vmiešame do masy spolu s orechami, hrozienkami, van. cukrom, rum. arómou.
- Necháme pár minút vychladnúť a potom masu rozotrieme na jeden plat, rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhým platom. Rovnomerne zaťažíme a necháme odstáť pár hodín v chlade.
- Môžeme si ho ozdobiť čokoládou a potom ho narežeme podľa vlastným predstáv
- Masu môžeme rozdeliť medzi viacero platov. Potrieť ňou prvý plat, prikryť ďalším, opäť potrieť a prikryť a opakovať až kým sa masa celkom neminie. No tam nepoužijeme drvéné oblátky, čiže musíme použiť viac sušeného mlieka aby bola masa poriadne tuhá..
Andrut taktiež môžeme doplnáť rôznymi žele cukríkami alebo lentilkami..