Ananásovo-kokosový koláč

violeta - fotkavioleta, 29. decembra 2016
Ananásovo-kokosový koláč
Foto: violeta

jemný koláč s vôňou zimy

50 minút
na 150 °C

Suroviny

200 g
80 g
1 ks
1/4 ČL
120 g
100 g
200 ml
3 ks
567 g (kúsky)




Postup

  1. 1

    Základ na cesto som použila z tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosova-babovka-fotorecept/10265-recept.html Upravila som množstvo cukru a pridala trocha kardamónu. Cesto je výborné, jemné. Ďakujem @Marianne :)

  2. 2

    Vajcia som rozdelila na bielky a žĺtky. Z bielkov a štipky soli som vyšľahala sneh. Múku, strúhaný kokos, kardamón, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, žĺtky, zmäknuté maslo a mlieko som mixérom vymiešala. Pridala som sneh z bielkov.

  3. 3

    Ananásový kompót som precedila a ananás nakrájala na menšie kúsky. Šťavu a zopár kúskov ananásu som si odložila na dokončenie koláča. Dno tortovej formy som vystlala papierom na pečenie a boky natrela maslom.

  4. 4

    Polovicu cesta som preložila do formy (tortová forma s priemerom 23 cm), uložila kúsky ananásu a navrch som rozotrela druhú polovicu cesta. Cesto je dosť husté, ananás by sa sám neponoril. Koláč som vložila do vyhriatej teplovzdušnej rúry. Piekol sa 50 minút na 150 °C. Hneď po upečení som ho poprepichovala špajdľou a poliala všetkou šťavou z kompótu.

    Ananásovo-kokosový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Koláč som prizdobila strúhaným kokosom, zvyšným ananásom a vybrala z formy na podnos.

    Ananásovo-kokosový koláč - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
S ananásom iste dobrý, vypadá ľahký. Ja stále hľadám kardamom, aj dnes som ho medzi koreninami vyzerala, ale nikde ho niet, zaujímalo by ma, kde ho dostať.
stanci11
@Violeta vyzerá nádherne jemnúčko ten tvoj koláčik :)
inak @Evanaaa kardamóm sa mi vždy podarí zohnať v takých tých malých obchodíkoch s koreninami, v obchodoch som ho ešte nikdy nevidela ....

evanaaa
Ďakujem za tip, jeden u nás je, vlastne aj dva, podívam sa.......na ten kardamom.
frezia
Vsetko s kokosom nam chuti a ten kardamon tu vynikajucu chut este znasobi. Pouzivam ho aj do slivkovej torty. Tvoj kolac som uz naplanovala na vikend.
janger
Ananas a kokos, vyborna kombinacia. Urcite moc chutny kolacik to je. Mozno by sa dalo zamenit mlieko kokosovym mliekom...este kokosovejsi by bol :-). Ale to len taky napad ;-).
violeta
@frezia ďakujem, dúfam, že sa podarí a hlavne, že Vám bude chutiť.
@monty469 ,@janger aj Vám ďakujem. Kokosové mlieko som ešte neskúšala robiť, ani ho nekupujem, ale myslím, že by s ním bol dobrý.