Ananásové cannelloni s mliečnou ryžou

Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 26. júla 2016
Ananásové cannelloni s mliečnou ryžou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (čistá zrelá dužina)
100 g (najlepšie na rizoto – arborio alebo carnaroli)
300 ml
100 ml
50 g (alebo med)
Omáčka:
150 g (alebo maliny)
30 g




Postup

  1. 1

    Ananás nakrájame na 12 tenkých plátkov. Ryžu zalejeme mliekom, kokosovým mliekom, pridáme cukor a varíme domäkka. Mlieko prilievame postupne, pretože ryža potrebuje vždy iné množstvo na to, aby bola správne uvarená. Necháme vychladnúť. Či je ryža uvarená, zistíme tak, že zrnko ryže stlačíme medzi prstami a farba ryže je všade rovnaká, v strede nesmie zostať biela bodka.

  2. 2

    Potom ryžu rozdelíme na plátky ananásu a skrútime do tenkých roliek. Očistené jahody alebo maliny rozmixujeme na hustú omáčku, ktorú podľa chuti dosladíme. Odporúčame precediť cez sitko, aby sme sa zbavili jadierok. Na tanier najskôr nalejeme studenú omáčku a na ňu cez seba položíme vždy tri rolky ananásu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia