Ananásová trasená torta

redakciaRedakcia, Bratislava, 14. júla 2009 14:32
Ďalšie jeho recepty »

Ananásová trasená torta

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto.

  2. 2

    Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút. (Elektrická rúra: 190 oC predhriata, teplovzdušná rúra: 170 0C nepredhriata, plynová rúra: stupeň 2 – 3 nepredhriata).

  3. 3

    Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta–fi x.

  4. 4

    Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

  5. 5

    Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty.

  6. 6

    Pred podávaním necháme tortu na 1 – 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist