Ananásová trasená torta

Ananásová trasená torta
redakciaRedakcia, recept pridal: 14. júla 2009 14:32Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto.

2

Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút. (Elektrická rúra: 190 oC predhriata, teplovzdušná rúra: 170 0C nepredhriata, plynová rúra: stupeň 2 – 3 nepredhriata).

3

Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta–fi x.

4

Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

5

Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty.

6

Pred podávaním necháme tortu na 1 – 2 hodiny stuhnúť v chladničke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    zuzzana, 13. januára 2010 o 11:42
    robím to s mandarínkami, je to mňam.... skúsim aj ananas. skušala som s jahodami, to mi veľmi nechutilo


  • Vymazať

    tinca, 31. mája 2010 o 00:18
    ja som pridala na varechu mandarínkovú, akurát bez receptu na korpus.


  • Vymazať

    torticka, 31. mája 2010 o 13:56
    V sobotu som robila tento koláč, ale s mandarinkami. Vyzeralo to, ako keby to bol už voľakto jedol. Aj vy to tak mávate?


  • Vymazať

    sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 31. mája 2010 o 14:03
    @torticka , u mne taky tak :-)) Uz ked trasiem, tak trasiem bez ovocia, na kolac alebo tortu dam lekvar, na to ovocie, na to traslavy krem a dozdobim slahackou :-)))))))))))


  • Vymazať

    3sandra3, 7. marca 2011 o 22:05
    nepoznám tento recept, to vyskúšam


  • Vymazať

    3sandra3, 8. marca 2011 o 23:12
    @zuzzana dobré foto s tými psíkami visiacimi



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist