Ananásová trasená torta

Ananásová trasená torta
redakciaRedakcia, recept pridal: 14. júla 2009 14:32Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto.

2

Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút. (Elektrická rúra: 190 oC predhriata, teplovzdušná rúra: 170 0C nepredhriata, plynová rúra: stupeň 2 – 3 nepredhriata).

3

Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta–fi x.

4

Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

5

Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty.

6

Pred podávaním necháme tortu na 1 – 2 hodiny stuhnúť v chladničke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    zuzzana, 13. januára 2010 o 11:42
    robím to s mandarínkami, je to mňam.... skúsim aj ananas. skušala som s jahodami, to mi veľmi nechutilo


  • Vymazať

    tinca, 31. mája 2010 o 00:18
    ja som pridala na varechu mandarínkovú, akurát bez receptu na korpus.


  • Vymazať

    torticka, 31. mája 2010 o 13:56
    V sobotu som robila tento koláč, ale s mandarinkami. Vyzeralo to, ako keby to bol už voľakto jedol. Aj vy to tak mávate?


  • Vymazať

    sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 31. mája 2010 o 14:03
    @torticka , u mne taky tak :-)) Uz ked trasiem, tak trasiem bez ovocia, na kolac alebo tortu dam lekvar, na to ovocie, na to traslavy krem a dozdobim slahackou :-)))))))))))


  • Vymazať

    3sandra3, 7. marca 2011 o 22:05
    nepoznám tento recept, to vyskúšam


  • Vymazať

    3sandra3, 8. marca 2011 o 23:12
    @zuzzana dobré foto s tými psíkami visiacimi



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist