Ananásová tortička so zázvorovou vôňou

Autor receptu: redakcia

6 - 8
porcií
50 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme zázvor, tuzemský um, múku, maizenu, prášok do pečiva, citrónovú kôru, roztopené maslo a zľahka zmiešame s vyšľahanými bielkami. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 8 minút na 160° C. Z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme krém a necháme vychladnúť.
  2. Ananás nakrájame na malé kocky, zmiešame s tvarohom, vychladnutým vanilkovým krémom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
  3. Upečený korpus rozdelíme na tri rovnaké časti a postupne vrstvíme s krémom. Necháme stuhnúť v chladničke a krájame na požadované tvary.