Ananásová torta z jabĺk fotorecept

sdb - fotkasdb, 25. novembra 2014
Ananásová torta z jabĺk (fotorecept)
Foto: sdb

Tento recept som čítala v dobrých novinách a prišiel mi byť fakt dobrý. Tým že je superrýchly, jednoduchý a ja milujem jablká vo všetkých Zobraziť celý popisTento recept som čítala v dobrých novinách a prišiel mi byť fakt dobrý. Tým že je superrýchly, jednoduchý a ja milujem jablká vo všetkých formách.

12
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
20 g
250 ml
125 ml
1 bal.
60 g




Postup

  1. 1

    Recept si neprisvojujem, iba som sa inšpirovala. Originál nájdete na http://www.dobrenoviny.sk/c/39135/ananasova-torta-z-jablk-pripravena-za-par-minut, ja som dala menej cukru (nahradila som všetok cukor iba väčším balením vanilkového) a pokojne by som dala viac jabĺk. Torta nie celkom pripomínala ananás, ale ležala v chlade len jeden deň a po pravde, je to také dobré, že ani nabudúce asi nedostane viac :D Mierne mi prekážala prerážajúca chuť práškového pudingu, nabudúce skúsim so škrobom. Surovín pár, minút 5 a máte fakt skvelý, ľahučký zákusok.

    Ananásová torta z jabĺk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme ich do väčšieho kastróla, posypeme cukrom, zalejeme 1/8 l vody, a uvedieme do varu.

    Ananásová torta z jabĺk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyložíme si formu piškótami. Ja som nemala okrúhle, ale celkom pekne sa mi zmestili aj savoiardi (nenechajte sa pliesť obrázkom, robila som polovičnú dávku, forma je malá, recept je však na klasickú tortovú formu, čo nabudúce spravíme aj my, nakoľko je skvelá!)

    Ananásová torta z jabĺk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmiešame puding v džúse so zvyšnou vodou. Keď sú jablká takmer mäkké, zalejeme ich pudingovou zmesou aza stáleho miešania necháme prejsť varom. U mňa to bolo také rýchle tuhnutie, že som okamžite zaliala piškóty, aby zmes nestuhla ešte v hrnci. Hotové chladíme tak dlho ako vydržíme. Čím dlhšie, tým ananásovejšia torta bude.

    Ananásová torta z jabĺk (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mirop
preco ananasova, ked to ananas ani nevidelo? preco nie ananasova z ananasu?
mata3636
V surovinách jablká a pomaranč a názov ananásová. Toto je fakt nepochopiteľné.
frezia
Poznam, je to velmi dobra torta. Ale poznam ju pod nazvom, Jablkova nepecena torta. Sem - tam ju robievam. Mozno ta kombinacia jablk a pomaranca pripomina ananas. Vyskusam, uvidim.
marta5
Je dobrá,robila som ju dávnejšie - hlavne rýchla a jednoduchá. Ďakujem za pripomenutie.
afataga
ved ja tiez kukam, ze kde sa vezme ta ananasova chut, jedla som cosi podobne raz u kamaratky, nebolo to zle, len by som nenazvala ananasova
askadaniela
Pomarančový džús môžeme pokojne vymeniť za ananásový a bude ananásová :-))
sovka62
Poznám , recept i pred rokmi dal zať, chystal ju na rodinnú oslavu a chutila nám. Len nechápem prečo ananásová. Že by podľa toho bradatého vtipu: ... a na nás sa ......?
58317_1409052824 - profilový obrázok
sdb
sdb
Spojenie dusenych jablk a pomaracnovej stavy po dvoch vytvara chut ananasu. Ja som si to nevymyslela a prebrala som to cele ako to bolo. Dokonca som citala recept na "ananasovy kompot", kde sa zavaria jablka s pomarancovou stavou a chuti to ako ananas. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia