Ananásová torta (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Toto je oblubena torta mojho syna. Aj tento rok dodrzal tradiciu a zase si ju objednal.

10-14
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov som vyslahala tuhy sneh. Pri konci ked bol uz bielkovy sneh tuhy, zaslahala som do neho 2 PL z odvazeneho mnozstva cukru pre cesto. Toto pomoze tomu, ze sneh zostane pevnejsi.
  2. Mixerom som potom v osobitnej miske vymiesala zltka s cukrom. Ked boli zltka dobre napenene pridala som k nim postupne za staleho slahania 4 PL stavy z ananasoveho kompotu.
  3. Na bielkovy sneh som vyliala vyslahane zltka a nasypala som tiez hladku muku rozmiesanu s maizenou a praskom do peciva. Vsetko som pomaly vareskou premiesala. Treba dat pozor, miesat velmi opatrne. Ak sa cesto rychlo miesa, moze klesnut.
  4. Okruhlu tortovu formu priemeru 23cm som pomastila a vysypala mukou. Ceto som piekla vo vyhriatej rure 180C 50 minut. Poslednych 30 minut som cesto prikryla alobalom aby sa mi z vrchu nepripalilo.
  5. Upecene cesto som vyklopila na mriezku a nechala som ho vychladnut.
  6. Medzitym ako sa cesto chladillo urobila som si krem. Dostali sme navstevu, zarozpravala som sa a zabudla som fotit. Z mlieka a maizeny som uvarila pudingovu kasicku. Zmaknute maslo som vymiesala s cukrom a za staleho miesania som k nemu po lyziciach pridala vychladnuty puding. Vychladnute cesto som prekrojila na tri casti.
  7. Spodny plat cesta som poliala ananasovou stavou z kompotu a natrela 1/4 kremu. Na krem som poukladala kusky ananasu z ktoreho som vytlacila stavu.
  8. Druhy plat cesta som tiez pokvapkala ananasovou stavou a natrela druhou stvrtinou plnky. Na plnku som dala ananasovy kompot a malinovy dzem.
  9. Vrchny plat cesta som tiez pokvapkala ananasovou stavou z vnutornej strany. Plat som polozila na vrch torty a tortu som zatazila doskou na krajanie asi na 15 minut.
  10. Boky torty som potrela tretou stvrtinou plnky.
  11. Na plytky tanier som si pripravila posekane arasidy.
  12. Boky torty som pogulala po orieskoch a na vrch torty som natrela trochu kremu.
  13. Vrch torty som ozdobila ananasom,
  14. kremom, malinami a pepermitovymi listkami.
  15. No a takto vyzerala rozkrojena torta.