Ananásová torta fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 20. decembra 2011

Toto je oblubena torta mojho syna. Aj tento rok dodrzal tradiciu a zase si ju objednal.

10-14
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
250 g
100 g
100 g (kukuričný škrob)
1/2 KL
plnka:
400 ml
2 PL (kukuričný škrob)
250 g
150 g
400 g
4 PL
na ozdobu:
100 g
13 ks




Postup

  1. 1

    Z bielkov som vyslahala tuhy sneh. Pri konci ked bol uz bielkovy sneh tuhy, zaslahala som do neho 2 PL z odvazeneho mnozstva cukru pre cesto. Toto pomoze tomu, ze sneh zostane pevnejsi.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mixerom som potom v osobitnej miske vymiesala zltka s cukrom. Ked boli zltka dobre napenene pridala som k nim postupne za staleho slahania 4 PL stavy z ananasoveho kompotu.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na bielkovy sneh som vyliala vyslahane zltka a nasypala som tiez hladku muku rozmiesanu s maizenou a praskom do peciva. Vsetko som pomaly vareskou premiesala. Treba dat pozor, miesat velmi opatrne. Ak sa cesto rychlo miesa, moze klesnut.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Okruhlu tortovu formu priemeru 23cm som pomastila a vysypala mukou. Ceto som piekla vo vyhriatej rure 180C 50 minut. Poslednych 30 minut som cesto prikryla alobalom aby sa mi z vrchu nepripalilo.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upecene cesto som vyklopila na mriezku a nechala som ho vychladnut.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitym ako sa cesto chladillo urobila som si krem. Dostali sme navstevu, zarozpravala som sa a zabudla som fotit. Z mlieka a maizeny som uvarila pudingovu kasicku. Zmaknute maslo som vymiesala s cukrom a za staleho miesania som k nemu po lyziciach pridala vychladnuty puding. Vychladnute cesto som prekrojila na tri casti.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Spodny plat cesta som poliala ananasovou stavou z kompotu a natrela 1/4 kremu. Na krem som poukladala kusky ananasu z ktoreho som vytlacila stavu.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Druhy plat cesta som tiez pokvapkala ananasovou stavou a natrela druhou stvrtinou plnky. Na plnku som dala ananasovy kompot a malinovy dzem.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrchny plat cesta som tiez pokvapkala ananasovou stavou z vnutornej strany. Plat som polozila na vrch torty a tortu som zatazila doskou na krajanie asi na 15 minut.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Boky torty som potrela tretou stvrtinou plnky.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na plytky tanier som si pripravila posekane arasidy.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Boky torty som pogulala po orieskoch a na vrch torty som natrela trochu kremu.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vrch torty som ozdobila ananasom,

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    kremom, malinami a pepermitovymi listkami.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    No a takto vyzerala rozkrojena torta.

    Ananásová torta (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

bejgi
jeej tá je krásna a ty si z rozprávky 12mesiačikov, že máš čerstvé malinky? :))))
zdenka1009
Rozprávková torta, 100 bodov.všetko naj...uložená .Urobím vnúčikovi keď bude mať 1rok.
dorisa
Tá je krásna, ši šikovnica šikovná:)
evusik
takto krásne upiecť taký vysoký korpus tak to je umenie, ja by som ho asi piekla na 2x aby mi nezhorel, ty si ho upiekla ukážkovo.... a torta krááásna ... palček hore :-)
hubata
Veľmi pekná a aj veľmi dobrá torta. V záplave čokoládových zákuskov bude osviežením. Krásne sa ti vydarila, aj zdobenie je vkusné bez zbytočných neprirodzených farieb. Paráda, si šikovná.
elisticka
budem sa opakovat..ale krasna stavnata mnam torticka a aku ju mas vysoku:-)))
helca103
krásna torta, hneď som na ňu dostala chuť :-) veľmi pekne ozdobená v duchu ,,v jednoduchosti je krása"
palokuchki
Vsetkym vam velmi pekne dakujem za vase mile komentare. Velmi ma potesili. @bejgi , mozno ti dvanasti mesiacikovia kde isla Maruska nazbierat tie jahody aj byvali v Australii. Ja tych jahod a malin mam teraz naozaj vela. Musim sa poponahlat aby som este stihla pred vianocami navarit z nich dzemu.
betka11
@palokuchki tortička parádna,čo sa týka toho úžastneho ovocia ako píšeš zaváraš pre nás v nezvyčajnom čase,prajem krásne požehnané a slnkom zaliate vianoce
mrsl
Vyzera fantasticky! ananasova je moja oblubena. urcite vyskusam.
aroooo
krásna a určite aj chutná,prišla by som pomôcť v tomto čase s džemom aj oberaním, zimu nemusím
dogagador
ano suhlasim, je fakt krasne podarena, mna este caka pecenie torticky :-)
babkamt
Pekná torta. Naozaj sa ti vydarila.Asi vás bude viac pri stole, keď si ju robila takú veľkú. Prajem príjemné , spokojné prežitie vianoc v kruhu rodiny.
cica2
nádherná tortička, syn sa určite potešil:-)
palokuchki
Vsetkym vam este raz dakujem. Kazdy mily komentar ma vzdy velmi potesi. Vsetkym vam prajem spokojne a pozehnane vianocne sviatky. Snad budete mat aj toho snehu.
jerica
@palokuchki Danielka , torta je okúzľujúca,práca predčí majsta,si úžasná ako tá torta a Tvoje recepty.Určite by som to nedokázala tak perfektne a s citom kúzelníka spraviť .
Už Ježiško rozdal darčeky za ktorý zo srdiečka ďakujem,teraz len aby hladko prešli dva dni starého roka a šťastnou nohou , mysľou , zdravím a nekonečnou láskou vkročili sme do r. 2012 . Bolo obdobie v mojom detstve keď sme si hovorili že rok 2000 to je véééľmi ďaleká nekonečná diaľka a vidíš chvala Pánu , dožili sme sa tej diaľky .
Mala som PC invalida , preto som sa neohlasovala.
Ešte;máš úžasne krásny nick !!
vavan
v jednoduchosti je krása,nádherná jemná tortička
babi
Krásna, ani sa mu nečudujem, že je naj....Vyzerá ľahučká, šťavnatá, no proste mňam.
Jarka má pravdu ,máš krásny nick.
irenaw
pravá chutná domáca neumelá torta a krásne prevedená, oba palce hore a veľké mňam k tomu :)
bibia1
tak táto torta nemá chybu, je nádherná
zhadvigova
dnes som túto tortičku piekla manželovi k 45, len plnku som urobila inú maslovú a tortička je úžasná a veľmi chutná, ďakujem za receptík a odporúčam
marcy
jéééj Tvoja torta ma dostala ako všetko od Teba,úžasný cit pre krásno a pravé chute :))
zdenka1009
Ako som si sama sebe sľúbila ,že tortičku upečiem vnúčikovi na prvý rok života/ 11.marca/ tak sa aj stalo. Výborná ľahučká ako pierko, aj plnku som robila podľa teba len maliny som vymenila za kompotované višne. Rodina chválila ďalekú Austráliu. @palokuchki ďakujem:-)
mardzi
Aj moj syn bude mat nar.13r. tak sa pokusim upiect tento piatok,potom dam vediet ci sa podarila a ci vlastne chutila.držte palce vyzera uzastne a uz mam chuť
rencula
Dobry večer, prosím o radu. Tortu som robila včera presne krok za krokom podľa návodu (prvá torta v živote). Podarilo sa mi to prekrojit, presne tak to vyzeralo ako máte Vy nafotené. Ale dnes sme ju krájali, a ten spodný plát zostal akoby cagalový - padnutý. Tie vrchné boli pekné ako Vaše. Len ten spodný bol ťažký akoby. A v strede je zelený, nebol tesne po rozkrojení, až neskôr to ozelenelo.
Kde som urobila chybu, prosím Vás? A bol ten korpus dosť suchý, hoci som pláty pofrkala. Koľko tej šťavy z ananásu sa má dať na jeden plát?
Chcela by som vyskúšať Vašu tortu s marakujovým krémom - ale nevidela som ho u nás v obchode, aký by som mohla urobiť namiesto neho?
Ďakujem veľmi pekne za Vaše prípadné odpovede a rady na moje otázky.
palokuchki
@mardzi tak dufam, ze sa ti torta podarila. @rencula , mozno cesto nebolo dost prepecene, ked ti to spadlo dolu. Aj mne sa to pred tym niekedy stalo. Ked stlacis prstom na vrch cesta, cesto by malo lahko skocit naspat. To, ze preco bol zeleny naozaj nemam potuchy. To sa mi este nikdy nestalo. Na jeden plat davam obycajne 5-6 PL stavy. Tu marakuju mozes nahradit hocijakym ovocim ake mate radi. Dufam, ze s tou tortou budes spokojna. Na buduce mi urcite tykaj. Tu si vsetci tykame. Ak sa chces este nieco opytat kludne mi napis.
rencula
palokuchki dakujem Ti velmi pekne, jasne že mám ešte kopec otázok k tvorbe torty. Kde Ti môžem napísať? Nech to tu zbytočne nezahlcujem mojimi otázkami. Príp. mi napíš na renata.sadlonova@centrum.sk
Ďakujem ešte raz za Tvoju odpoveď.


gabra
moc krasna torta.podle vaseho receptu jsem ji udelala synovi ke 3tim narozeninam, akorat jsem nedala arasidy ale kokos dookola,moc moc dobra byla, ale hrozne by mne zajimalo kolik toho prasku do peciva mam dat ja vzdi dam podle oka, ja ziju uz 12roku na nz a tady prasek prodavaji ve velkem baleni, trba na 100gmouky 1 malou lzici nebo pul lzicky prasku do peciva,predem dekuji
varechamk
Zdravím, tortu som skúšala upiecť, korpus bol veľmi chutný, ale plnka sa mi až tak nepáčila. Nebola taká osviežujúca a šťavnatá ako som myslela. Bola skôr sladká.
kupecova
Hm,musim protestovat,vynikajuca torta.....piekla som ju prvykrat 14teho februara 2013 a odvtedy som ju uz trikrat v praci piekla,taka je ziadana,aj recept som musela rozdat zenickam,je vyborna,osviezujuca.....proste mnamka....ale kolko ludi,tolko chuti...dakujem...anglicania sa nevedia tej torty dojest....
palokuchki
@gabra , dakujem za komentar. Ja tu tiez kupujem prasok do peciva vo vacsom baleni. V recepte je uvedene ze treba pridat 1/2KL. @varechamk tesi ma ze si bola spokojna s korpusom, no a na buduce budes musiet asi vyskusat inu plnku. Je mi luto, ze tato ti nechutila. @kupecova dakujem ze si dala vediet. Potesilo ma to, ze si bola s receptom spokojna.
weweve
Tortu som robila vnukovi k meninám a deťom som vravela od koho je recept, sa potešili dvojnásobne.
weweve
Danka, píšem znova, lebo minule som cesto dala piecť na dvakrát a teraz som ho dala do formy 26cm, ale aj tak vytieklo. Ako sa to tebe zmestilo do 23cm formy. Kde robím chybu. Neviem či si pamätáš, ale boli ste u nás v Ivánke asi pred 14rokmi. ak sa dá ozvi sa mi aj na evaburiankova@gmail.com. Bola by som veľmi rada. Inak späť k torte. Chuťovo je fantastická, len s tým korpusom sa trápim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia