Ananásová rozprávka fotorecept

bejda7 - fotkabejda7, 16. marca 2011
Ananásová rozprávka (fotorecept)
Foto: bejda7

Tak k tomuto receptu som sa dostala náhodne:),hľadala som si niečo na internete,čo nemá nič spoločné s jedením a objavila som takýto koláčik,ktorý ma Zobraziť celý popisTak k tomuto receptu som sa dostala náhodne:),hľadala som si niečo na internete,čo nemá nič spoločné s jedením a objavila som takýto koláčik,ktorý ma zaujal:)

60min. minút
príprava
20-20min. minút
na 170-180 °C

Suroviny

 560g
2
1
1,5hrnčeka(300ml)
2KL
1hrnček
 strúhaná alebo mleté orechy
krém:
2
 250ml
 500g
1
4-5PL (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Rozmixujeme si ananásový kompót.

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme si vajíčka s cukrom,pridáme ananásové pyré,múku,prášok do pečiva,sódu bikarbónu a dobre premiešame.

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech by sa nemal vysýpať,ani potierať,ale ja som to radšej neriskovala:).Pripravenú masu vylejeme na plech a pečieme tak na 170-180 stupňoch okolo 20-25 min.

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa cesto pečie,pripravíme puding,ja som mala kokosový tak som dala taký,veď ananás s kokosom je dobrá kombinácia:).Do 250ml mlieka rozmiešame 2 pudingové prášky a 1PL cukru,uvaríme na hustú kašu.

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám puding vychladne(pri chladení občas premiešame),pridáme do tvarohu spolu s cukrom a dobre zmiešame.

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vychladnuté cesto natrieme rovnomerne krém.

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme strúhanou čokoládou alebo mletými orechami.Dáme do chladničky.

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláčik sa môže konzumovať už za dve hodiny:)

    Ananásová rozprávka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mama2
mnam,vyzera dobre moze byt aj chutny

cica2
neviem či by som vydržala čakať tie dve hodinky:))...krásny zákusok a verím že aj dobrý! Ananasové to je moje a aj názov sa mi páči:)
dorisa
Ja som ho ochutnala, bol vyborný, som jedna z degustátorov. Mňam.
mirkav38
tento koláčik som dostala od kamošky a má názov Organzmus je fakt výborný....
marikafil
ja poznám verziu bez tvarohu - na krém sa zmieša uvarený puding s nátierkovým maslom, samozrejme neochuteným...a plech naozaj nie je treba mastiť a vysýpať múkou - výsledkom je potom také tmavšie cesto, akoby skaramelizované. ale pripúšťam, že s tvarohom môže byť zdravší.
evanaaa
Práve dnes idem piecť podobný koláč z "Dorého jedla", robila ho L. Barmošová pod názvom :Ananásové pokušenie, ale trochu ho pozmením. Je podobný ako píše Marikafil, nie s tvarohom ale s nát. maslom. Len jedno nechápem - na 1 ks pudingu treba pol litra mlieka, na dva kusy 1 liter a tu je na ne len štvrť litra. Aj ak by som chcela hustejší puding, tak by som dala asi o 2-3 dcl menej na dva pudingy. Nie je to príliš husté?
evanaaa
P.S.:V tomto mojom rcp je na krém len pol bal. pudingu na 200ml litrov mlieka, v tvojom na 2 len 250 ml.
vierik
Vyskúšam,už je v KK (len nemôžem zohnať kokosový puding) skúsim náhradu...
marienka44
@Bejda7 ,tak ako Evanaaa som si vsimla nepomer mlieka a pudingu. Ked sa prida viac mlieka, bude aj viac kremu. Ten puding musel byt a ko beton podla Tvojho receptu. :-)
bejda7
Ďakujem za komentare:) @evanaaa ,@marienka44 ja som sa tiež bála že je to málo mlieka ale keď stále miešate,tomu pudingu sa naozaj nič nestane!Podľa mňa sa nič nestane ani vtedy,keď sa dá mlieka aj trošku viac:) @vierik ,pôvodný puding mal byť vanilkový,tak si nerob z toho starosti:)) ale ináč ho mávajú v jednote.
1x li
sladkacokolada
včera som robila tento zákusok, no myslim, že jeden a pol šalky muky je malo, asi som mala dat viac, možno to tam aj malo byt, len neviem či si nemyslela tych 300g, mne sa nevydaril.
evanaaa
Ja som ho tiež robila včera, ale z 4 dcl mlieka. Múku som miešala hladkú so špaldovou a dala mandarínkový dia kompot - robila som ho diabetický a ananás dia nie je. Dávala som Bánoveckú nátierku ale bola trochu slaná ( už ju viac nepoužijem ), tak som pridala jemný tvaroh, druhýkrát dám len ten tvaroh, ako dala Bejda7, a na vrch horkú dia čokoládu.
evanaaa
Tento koláč je tu dva krát pod názvom Orgazmus, no nepovedala by som, aj keď je dobrý, ale že by až tak.....
bejda7
@sladkacokolada ,je mi ľúto že sa ti koláčik nevydaril,písala som tam že takú 3dcl šálku,neviem,kde sa stala chyba?(ja som to tak robila,bála som sa trošku,lebo cesto mi tiež pripadalo riedke,ale upieklo sa fajn:)...@evanaaa ,ale veď ja ten koláč nechválim do nebies...a tiež som nevedela že už je tu(pridala som ho sem že ma zaujal a podaril sa...nič viac) Alebo som si to zle vysvetlila? :))
sladkacokolada
bejda7, mna ten recept tak zaujal, že ho určite vyskušam ešte raz, len v tom rozpise to je asi zle napisane, asi sa budem pri muke riadit intuiciou:)
johny46
skušal som no nie je to ani rozprávka ,ani orgazmus,taký obyčajný koláč. Nabudúce urobím čistú piškotu na ňu dam ananasové pyré a navrch puding s polkou tvarohu vmiešam do vyšľahanej šlahačky.
bejda7
@sladkacokolada ,máš pravdu občas je lepšie sa riadiť aj intuíciou:)) @johny46 ,dobrý nápad,ja tiež takto vyskúšam a do pyré ale asi pridám trošku želatíny aby to nevsiaklo do piškóty :)
bambitka
Dnes som tento kolacik robila,ale predstavovala som si ho trosku lepsie.Nie je zly,ale cakala som viac:-(
havino
aj ja som ho dnes robila a práve s nátierkovým maslom, prvý krát, mne to akosi do pečenia nepasuje,ale skúsila som, lebo na inej stránke bol ospevovaý do nebies, no neviem, vydaril sa mi, mlieka som dala 4 dc, zlatý klas podla svojho zváženia,ale hustejší puding,aby bol, spojila s nátierkami, darmo cítiť tam trošičku slanosť,tak už nikdy viac,ale samotný koláč, nie je zlý, piškota práveže fajná veľmi, ale zas, že by som lepší nejedla nemôžem povedať tiež veru
wevewe
pridam aj ja svoj dojem. robila som dnes. cesto-ziadne vzrusenie, ale ocenujem absolutne nenarocnu pripravu a fakt, ze tam nejde ziaden tuk (musela som recept trikrat precitat, pretoze sa mi nechcelo verit, ze tam nie je ani olej ani margarin). upecene cesto som natrela malinovym dzemom (musim sa pochvalit, ze to bol skvely napad). krem som pripravila z 2 pudingov, 400 ml mlieka a 500g jemneho tvarohu vo vedierku (Lidl) + cukor podla chuti (dala som 1 vanilkovy a 5 lyzic hnedeho cukru). vrch kolacika som posypala coko hoblinami. musim priznat, ze s kremom som maximalne spokojna a takisto sa mi paci, ze tam nie je ani maslo ani margarin. takze spokojnost :-)
brisid
koláčik práve pečiem a už sa neviem dočkať ako ho zajtra ochutnám :)
kukulienka71
mala som tvaroh aj ananás čerstvý,tak som naďabila na tento recept.Pôvodne som chcela urobiť opačné garde,že urobím tvarohové cesto a ananás,aby ostalo čo najviac vitamínov,dám do plnky.Ale nakoniec som sa presne do bodky riadila receptom,aj ked 2,5 dcl mlieka na 2 pudingy sa mi zdalo strašne málo. No vôbec sa mi nepodaril! puding jak betón,samozrejme ostali potom hrudky v plnke,lebo to sa už rozľšahať nedalo,a cesto som piekla na 170°C 30 minút a bolo aj tak neprepečené,nie také ako na obrázku autorky.Mala som si najprv prečítať recenzie,čo obvkle aj robím,dnes som tak neurobila na svoju škodu:-(

bejda7
kukulienka71,mrzí ma že sa koláč nevydaril,ja som si recept nevymyslela a tiež sa mi najprv nezdal podla návodu ale vydaril sa....v recenzii je písané že sa puding musí stále miešať až do vychladnutia a každá gazdinka,cesto kontroluje,pretože každá rúra pečie ináč...mi máme starú 40 ročnú plynovú rúru a cesto sa podarilo,možno na ďalší krát by sa mi tak nepodarilo a preto ho vždy skúšam špajdlou.
1x dorisa
jujoska
@kukulienka71 problem s cestom mozno bol preto, ze si pouzila cerstvy ananas. A to mnozstvo mlieka sa aj mne zda zalostne malo, neviem si predstavit vobec varit ten puding.... ako citam, aj @wevewe vyssie pouzila viac mlieka. Zaujima ma to, lebo aj mne sa kolac paci a rada by som ho urobila
kukulienka71
@bejda7 ,ten puding sa mi nedal miešať už ani ked sa dovaril,nieto potom do vychladnutia:-) 2x som skúšala špajlou,po 25 min a po 30 min.vrch bol upečený,len ten ananás mi sadol dole,ako vidieť aj na obrázku a to potom celé lepilo.@jujoska ,zrejme máš pravdu,predomnou tam dávali asi kompóty.Ďakujem
havino
@kukulienka , áno, len kompot, ja som ho piekla, pozri vyššie môj komentár, mne sa cesto páčilo, aj hmotne aj chuťovo, ja zas ale som prvý a posledný krát dala do krému nátierku, ja som tu slanosť cítila, ale aj to som sa dozvedela, že asi som mala zle kúpenú, no a puding tiež píšem, že som si prispôsobila, kdeže dva na 2,5 dcl mlieka je moc, síce treba hustejší, ale nie ako tebe sa stalo, škoda, že si nekukla vyššie aj môj koment
havino
a ešte ma napadlo, možno niekomu pomôže rada, ked uvarí puding podľa tohto receptu, ked vidieť už hned po varení, že je strašne hustý, treba rátať, že po vychladnutí bude ešte viac, tak opäť dať zovrieť, bude bublať, doliať mlieka a ponorným mixérom do hladka, ešte za tepla a aj vychladnutý pomixovať
kukulienka71
@havino ,včera som bola ako bez duše,tak to zato som nebola obozretná,dorazila som to tým receptom:-)ďakujem za rady,ja tomu receptu dám ešte jednu šancu,ked sa vám podaril,hádam aj mne sa;-)s menšími úpravami...
dorisa
Ja som koláč od @bejda7 jedla, videla som aj ako ho pripravuje. BOL MŇAM. Ja som ho piekla 2x a nedala som si pozor, dala som čerstvý ananás...atď., nedodržala som postup:) , celý putoval do koša (2x). Neviem , prečo obviňujete autorku receptu, že vám sa nevydaril. Ja som sa poučila, taký koláč piecť viac nebudem, už mám z neho strach. A povedzme si...každej z nás sa sem tam nepodarí napiecť, ba ani navariť tak, ako by to malo podla receptu byť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia