Ananas s bazalkou

mijaita - fotkamijaita, 31. decembra 2014
Ananas s bazalkou
Foto: mijaita

Recept mám od jedné, dnes už bývalé, kamarádky.Kdykoliv krájím ananas, vzpomenu si na hezké chvíle u ní. Na pohled nezvyklá kombinace mě natolik oslovila, Zobraziť celý popisRecept mám od jedné, dnes už bývalé, kamarádky.Kdykoliv krájím ananas, vzpomenu si na hezké chvíle u ní. Na pohled nezvyklá kombinace mě natolik oslovila, že několikrát za zimu kupuji ananas a hostím přátele.

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Okrájíme ananas a ostrým nožem naplátkujeme

  2. 2

    Bazalku s cukrem rozmixujeme (mám ráda krystal, samozřejmě může být i moučka)

  3. 3

    Na každý plátek ananasu naneseme bazalku s cukrem, množství záleží na chuti.

  4. 4

    Pokapeme citronem, nebo limetkou.

  5. 5

    Příjemný silvestrovský večer a dobrou chuť a náladu v roce 2015 :-)

Diskusia k receptu

alena45
vyzerá to viac ako výborne. Určite najbližšie urobím, len zohnať poriadny ananás.
cesminaz
mila @mijaita sice si tuto kombinaciu chuti neviem predstavit,sa mi tento ananas velmi paci! Ananas mame doma vsetci velmi radi,ale uz nemam cerstvu bazalku v zahrade :-/ takze ju budem musiet najprv kupit v obchode a potom podla teba vyskusam! Som strasne zvedava na tu chut! Dakujem za receptik a prajem krasny Silvester a Stastny novy rok ;-P
mijaita
@cesminaz mata se take pripravuje nasladko :-) kdo rad bazalku, bude nadsen. Fantasticka kombinace, nevahej ani chvilku. Jsem devcata zvedava co na to povite! :-)
marijanna
O mnami. Ja robi takto: Ananas nakrajam na kolieska..kocky... V moždiare ztlciem matu a cukor. Tym natriem ananas a ked sa to je, tak si namacame do bieleho jogurtu...mnami krasny Novy Rok !
mijaita
@marijanna tak ty to znas, jsem zvedava na reakce tech, pro ktere je to novinka. Zkus nekdy se zmrzlinou, taky nema chybu! Dame si do zobacku jak na Novy Rok, tak po cely, vid? :-)
marijanna
uz mi kysne cesto na pizze, zakrucace,...chlebiky treba pojest, a este kopec veci mam ako keby nas bola rota :) hmm milujem sviatky :) Dame si dame :) kedy, ak nie teraz :) :) a tou zmrzkou kusim hmmmmm
afataga
no ozaj divotvorna kombinacia, moze to byt dobre, to si zas kde vyhrabala?
afataga
ja som myslela z akej oblasti to pochadza, he? :-)
mijaita
Máš se vyjadřovat přesně :-) To nevím, já nepátrala!
eviana
Fííííha, tak toto je naozaj veľmi zaujímavá kombinácia... na bazalke som závislá, ananás mám veľmi rada, stojí za pokus to spojiť :)
paploska
táto kombinácia by ma nikdy nenapadla, ale veľmi rada ju vyskúšam :-)
alena45
ananás dozrel a včera nastal ten čas vyskúšať tento recept. Bazalku som nemala, tak ma napadlo použiť z mrazáku zvyšok  varecha.pravda.sk/recepty/bazalkovo-citronovy-curd-fotore...
, natrela som tým plátky ananásu, ochutilo to určite rovnako dobre a voňalo po bazalke. Foto som nerobila, dcére sa nepodarilo pekne nakrájať ako Tebe, to budeme musieť natrénovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia