Americký koláč

amazonka29 - fotkaamazonka29, 30. júna 2011

Tento recept mám od kamošky,keď tento koláč upečiem na oslavy alebo vhodné príležitosti je skrátka zjedený cobi dup.Moja rodinka a ja najviac ;o) ho Zobraziť celý popisTento recept mám od kamošky,keď tento koláč upečiem na oslavy alebo vhodné príležitosti je skrátka zjedený cobi dup.Moja rodinka a ja najviac ;o) ho proste milume,je v ňom šľahačka na ktorú sa NIE nedá povedať a tá čokoládová mňamka navrchu,proste pohádka. A ak si niekto povie,že je kalorický NO A? ..raz začas je všetko dovolené a napokon,žijeme len raz-tak prečo si takú delikatesu odopierať? :o))) A ak si kladiete otázku prečo americký-tak na to ani ja sama odpoveď nepoznám .....

Suroviny

6 KS
6KS
jeden hrnček
1 polievková lyžica
jeden hrnček
jeden hrnček nasekane (nie pomleté)
6 polievkových lyžíc teplá
Plnka:
2 KS
podľa potreby
Poleva:
3KS
jeden hrnček
postačí 100g
 alebo olej na vymastenie plechu
  na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    6žĺtkov+3žĺtka(to sú žĺtka ,ktoré nám ostávajú z troch bielkov na polevu) a práškový cukor si vymiešame do penista,potom pridáme prášok do pečiva a strúhanku,aby sme to nemali priveľmi husté tak pri pridávani orechov prilievame aj vodu,nakoniec primiešame sneh zo 6 bielkov.Takto vymiešané cesto dáme piecť do rozohriatej rúry a upečieme.Keď máme korpus vychladnutý navrstvíme naň vyšľahané (ocukrené) šľahačky.Dáme do chladničky stuhnúť.Keď nám koláč tuhne v chladničke,pripravíme si polevu. Čokoládu si dáme rozpustiť do mikrovlnky (aspoň ja to tak robievam,je to rýchle a zašpiním pri tom iba jednu misku),rozpustenú čokoládu dáme miešať nejakému ochotnému pomocníkovy (ja mám na to vždy po ruke syna alebo priateľa)miešame dokiaľ nám nevychladne.Medzi časom si vyšľaháme sneh z 3bielkov s cukrom,keď je čokoláda vychladnutá (nie skôr!)prilejeme ju k bielkam a premiešame. Následne to navrstvíme na koláč a dáme stuhnúť do chladničky.Stuhnuté nakrájame a baštíme jedna radosť :o)

Diskusia k receptu

hurriccanne
poznam tento kolac,je skvely len sa trocha bojim tych surovych bielkov,ale naozaj mozem odporucit.
ancicka
ja ho nepoznám ,ale tiež ma troha prekvapili tie biela.Ešte ked máš domáce čerstvé.
amazonka29
Kočky nemáte sa čoho báť...ja som bola vždy skôr antitalent na pečenie,ale tento koláč sa mi vždy akoby zázrakom podarí,asi preto,že ho tak zbožnujem :o)) A tie bielka bielka,pohoda-vyšľahám ich najprv samotné a až na konci pridávam cukor-tých som sa ja trebars vôbec nebála..
amazonka29
...no ak máte strach zo Salmonely-úprimne, toto mňa v spojitosti so surovými bielkami ešte nikdy nenapadlo riešiť ;o)
3sandra3
nepoznám tento koláč,,, ale predstavujem si úžasnú chuť tejto dobrotky, tak si ho ukladám a vyskúšam
aroooo
a do šľahačky nejde nejaký stužovač, neroztečie sa to?
megginr
my sme ho robievali velmi casto, ale uz sme sa ho objedli :( ale je to super kolacik
amazonka29
aroo Ja stužovače zásadne nepoužívam,príde mi to s nimi priveľmi umelé,kazí to inikátnu chuť šľahačky.Roky to robím bez stužovača a keď šľahačku dobre vyšľaháš,niet dôvodu prečo by sa to malo roztiecť,teda mne sa to ešte ani raz veru nestalo :o))
orchidea
Ten koláč vyzerá veľmi lákavo a keď je v ňom šľahačka...to musí byť výborné.
elisticka
super kolacik mnamky vyzera naozaj lakavo urobim pri najblizsej prilezitosti...a dievcence preco sa bojite surovych bielkov? ved salmonela je len zo zltkov....
evanaaa
Tento dezertík sa mi dosť páči, lenže môj muž orechy neje, ešte ak by boli mleté, možno by ich neregistroval v koláči, ale píšeš, že majú byť nasekané. A ak by som ho robila tak len s polovičnej dávky, nám by to stačilo. Ale chuť naň mám, najmä tá snehová čokoláda sa mi páči.
amazonka29
@evanaaa Evi keď Tvoj muž nemá rád orechy,tak nahraď orechy hrnčekom strúhanky,aj tak to robievajú tý,čo nemajú radi orechy. No orechy jasan,že možu byť kľudne aj mleté(pre tých,čo orechy moc nemusia) nasekané majú byť práve pre tých,čo ich zbožňujú aby ich bolo viac cítiť. Vyskúšaj a daj vedieť ako sa Ti zadarilo :o)
zizi09
Tento koláč vyzerá fantasticky, určite je výborný. Chcela by som ho vyskúšať, len neviem, aký veľký hrnček potrebujem.
amazonka29
@zizi09 Aký veľký hrnček?Mám doma dva druhy hrnčekov,podľa toho či mám chuť na väčšiu či menšiu kávu ; o) a pri pečení vždy používam ten väčší ,aby bolo viac cesta.Má objem cca 4deci (400ml)
sladkacokolada
dnes som robila tento tvoj koláčik, musím pochváliť je veľmi dobrý a lahodný. Troška som sa bála toho cesta bez múky, tak som si to dala napoly so strúhankou.Ďakujem, možno budem robiť aj častejšie:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia