Americké brownies – muffinky

miskamm - fotkamiskamm, 12. júla 2013
Americké brownies – muffinky
Foto: miskamm

Tu v nemecku sa moc narodeninové torty nepečú. Zväčša tu mávajú narodeninové koláče, čomu mi na slovensku hovoríme bábovka alebo piškótový koláč. Takže som Zobraziť celý popisTu v nemecku sa moc narodeninové torty nepečú. Zväčša tu mávajú narodeninové koláče, čomu mi na slovensku hovoríme bábovka alebo piškótový koláč. Takže som si povedala, že si ani ja moc námahy robiť nebudem a vyskúšala som mufinky. Sú veľmi lahodné, nie moc sladké (namiesto originálneho receptu so 600 g cukru som dala len polovicu a aj to miešam pol na pol hnedý a kryštáľový) Tak dúfam, že vám bude chutiť.

24
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
250 g
6 ks
300 g
200 g
2 ČL
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo a čokoládu rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť. Vajíčka rozdelíme. Bielka so štipkou soli vymiešame do tuha. ŽÍtka s cukrom ( ja dávam ½ hnedý cukor a ½ kryštáľový cukor) vymiešame do hladka. Pridáme vychladnutú čokoládu, mleté mandle alebo orechy, múku (ja dávam ½ špaldovú a ½ pšeničnú múku) a prášok do pečiva. Bielkový sneh zľahka vmiešame

    Americké brownies – muffinky  - obrázok 1
  2. 2

    Rúru si predohrejeme na 170-175 ̊C. Plech na mufinky si vyložíme papierikmi a naplníme cestom tak do ¾ (nie celkom po okraj) Do predohriatej rúry dame piecť na 25-30 minút.

    Americké brownies – muffinky  - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vychladnúť a ozdobíme. Ja som dala trochu čokolády ( mi v miske z vodného kúpela ostalo tak 1-2 PL) a vlašský orech.

Diskusia k receptu

kredenc
Ak sú americké, určite sú výborne.
Keď sa pozriem na použité suroviny, hneď viem prečo je v USA najbiac pretučnelých ľudí na svete.
adana
krasne, vyskusam. A teraz trochu od veci, aj ja byvam vo Frankfurte, Slovac tu zatial nepoznam nijaku, ak by si chcela mozme dat stretko :)
miskamm
ahoj Adana, rada.. zial som tu len do 19.8 (juhu, 3 tyzdne dovolenka doma na slovensku :-) ) ale ked sa vratim rada...
marika21
Pekné. Ja tam chodím na letisko. Vidíš môžme sa náhodne stretnúť a nevieme o tom. Lietam niekoľko krát ročne. Zamávam vám obom keďodletím, priletím zo Slovenska miskamm,Adana.
Muffinky máš pekné, určite aj dobré. Vyskúšam zajtra. *****
marika21
Teraz som v Nemecku. Za 2-3 týždne idem autom na Slovensko. Nechceš ísť. Odveziem ťa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia