Amarantové krekry

archaa - fotkaarchaa, 28. januára 2016
Amarantové krekry
Foto: archaa

Zdravé, chrumkavé a veľmi chutné. Vhodné k rôznym nátierkam či dipom.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
1/4 ČL
350 ml
2 PL
1 PL (alebo sezam klasický)
2 PL




Postup

  1. 1

    Amaranth zalejeme vodou, pridáme soľ a privedieme do varu. Varíme 25 minút, až dokým voda úplne nenasiakne a amaranthová zmes sa nepodobá na hustú kašu. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

  2. 2

    Do uvareného amaranthu pridáme sezamové semienka, čierny sezam a chia. Dobre zmes premiešame.

  3. 3

    Na plechy vystlaný papierom na pečenie rozotierame zmes po lyžiciach na tenké krekry pekne vedľa seba. Vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút, potom krekry opatrne obrátime, vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.

  4. 4

    Po upečení vyberieme a podávame s ľubovoľným dipom, či nátierkou. Ja som k nim urobila bryndzovú.

    Amarantové krekry - obrázok 4
  5. 5

    Krekry môžete pripraviť aj nasladko...pridaním medu, cukru či škorice podľa vlastnej fantázie... Chutia výborne!

Diskusia k receptu

marianne
Vrecko amarantu v linke je uz dlhsi cas nepovsimnute, lebo neviem co s nim a tento recept sa mi prida velmi..vdaka
katka78
Tento recept sa mi bude hodiť, hneď ukladám do KK, nech nezabudnem. Zatiaľ som robila amarant iba na sladko. Idem ešte preštudovať linky od dievčat (marianne, methi), nech som o niečo múdrejšia :-)
micky81
Mnam prave som si ich spravila na olovrant a velmi sa z nich tesim, lebo doteraz vsetky recepty co som vyskusala s amarantom ma nijako nenadchli, ale tieto krekry su super. Vdaka za receptik.
archaa
@Micky81 : veľmi sa teším s tebou lebo mňa nadchli takisto a zvyknem ich jedávať miesto chleba...sú pre mňa takým knäckerbrotom... Ďakujem za správičku a vyskúšanie..Nech sa darí..
martamm
Toto bude nieco pre mna, rada skusam nove suroviny :))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia