Alternatívna vianočka (fotopostup)

Autor receptu: viola17

Brázdením po internete som natrafila na jeden recept, lenže ako to u mňa vždy býva som ho pretransformovala do vlastnej podoby...

25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny
  2. Ohrejeme trochu kokosové mlieko *( namočíne kokos vo vode na noc 1:2 (kokos:voda), rozmixujeme a prelejeme cez gázu) a pridáme droždie- necháme nakvasiť. Preosejeme a navážime potrebne množstvo múky. Tento mix zmiešame, pridáme soľ, vlákninu, stéviu, karob, škoricu, trošku kurkumi pre lepšiu pamäť, nakysnutý kvások, vajíčko, ghee lieskovce a všetky ostatné zvyšné suroviny. *Prichádzajú do úvahy aj ine druhy mlieka...
  3. Poriadne vymiešame pokiaľ sa nám nebude odlepovať cesto
  4. Necháme 2 hodinky kvasiť
  5. cesto si rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme a zapletáme
  6. Vložíme do remosky ( treba na to pevne nervy), poukladáme lieskovce ešte navrch potrieme žltkom a dame zapiecť cca 25 min? ( neviem presný čas ja to robím od oka, a pokiaľ na zapichnutej špajli nezostáva cesto). Ja som to piekla v remoske je možne to piecť aj v rúre (na 160°- 20 minút) Je chutná s džemom, pestom, maslom a čímkoľvek iným.