Alternatívna vianočka (fotopostup)
Autor receptu: viola17
Brázdením po internete som natrafila na jeden recept, lenže ako to u mňa vždy býva som
ho pretransformovala do vlastnej podoby...
25 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny
- Ohrejeme trochu kokosové mlieko *( namočíne kokos vo vode na noc 1:2 (kokos:voda), rozmixujeme a prelejeme cez gázu) a pridáme droždie- necháme nakvasiť.
Preosejeme a navážime potrebne množstvo múky. Tento mix zmiešame, pridáme soľ, vlákninu, stéviu, karob, škoricu, trošku kurkumi pre lepšiu pamäť, nakysnutý kvások, vajíčko, ghee lieskovce a všetky ostatné zvyšné suroviny.
*Prichádzajú do úvahy aj ine druhy mlieka...
- Poriadne vymiešame pokiaľ sa nám nebude odlepovať cesto
- Necháme 2 hodinky kvasiť
- cesto si rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme a zapletáme
- Vložíme do remosky ( treba na to pevne nervy), poukladáme lieskovce ešte navrch potrieme žltkom a dame zapiecť cca 25 min? ( neviem presný čas ja to robím od oka, a pokiaľ na zapichnutej špajli nezostáva cesto). Ja som to piekla v remoske je možne to piecť aj v rúre (na 160°- 20 minút)
Je chutná s džemom, pestom, maslom a čímkoľvek iným.