Alsaský Flammkuchen

zlota1 - bez fotkyzlota1, 24. októbra 2014
Alsaský Flammkuchen
Foto: zlota1
4
porcie
60 minút
príprava
15-20 minút
na 250 °C

Suroviny

250 g
1 bal. sušené
1/2 ČL
140 ml
2 PL
Navrch:
200 g




Postup

  1. 1

    Múku a droždie zmiešame.Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi.Vypracujeme cesto,ktoré by malo odpočívať minimálne hodinu,ideálne je však 3 hodiny v chlade.

  2. 2

    Cesto roztlačíme dlaňou a rozvaľkáme natenučko,aspon dva-tri krát po sebe rozvalkať a zvovu zhrnúť,cesto bude vláčnejšie a ostane chrumkavé.

  3. 3

    Trúbu predhrejeme na 250st,musí byť naozaj horúca.Cesto rozvaľkame na hrúbku cca 2-3mm a natrieme naň creme fraiche.Slaninku a cibuľu nakrájame na malé kocky,množstvo nechám na vašej chuti.posypeme po natretom ceste.Vložíme do horúcej trúby a pečieme dozlatova 15-20 min.Po upečení je cesto chrumkavé ako krekry a ozaj chutné.Dobrú chuť.Chutnou obmenou je aj syr.

Diskusia k receptu

jozka2
sama dobrota a tak ku fazulovej ci kapustovej polievke.Och.
martamm
Týmto si poctím našich chlapov :) ako píše @jozka2 , k polievke to bude super :)
aleana
Tento kolac som robila aj na sladko, s jablkami a skoricou... tiez je super :-)
marianne
cesto je univerzalne,da sa nan poukladat na slano aj sladko.Velmi pekny flammkuchen...
1x zlota1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia