Alma paprika plnená kapustou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 8. septembra 2014
Alma paprika plnená kapustou (fotorecept)
Foto: babkamt

Boli sme na výlete Gyori. Zastavili sme sa na trhu. Dali sme si tam pečenú klobásku. Doniesli sme si z nej aj domov. Kúpila Zobraziť celý popisBoli sme na výlete Gyori. Zastavili sme sa na trhu. Dali sme si tam pečenú klobásku. Doniesli sme si z nej aj domov. Kúpila som si tam aj Almu papriku za zvyšok forintov.

20 minút
na 80 °C

Suroviny

2 kg
0,5 ks
1 ks
1 ks
Nálev:
2 litre
7,5 dkg
180 - 200 g
4 ks
2 ks
15 ks
10 ks
0,5 čl
kúsok
600 ml




Postup

  1. 1

    Almu papriku som umyla. Vybrala som tie väčšie, ktoré som naplnila kapustou.

    Alma paprika plnená kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mala som zvyšok hlávkovej kapusty, z ktorej som robila šalát. Kapustu som na jemno nastrúhala, trochu osolila, aby zmäkla. Z papriky som odstránila vnútro a naplnila som ich kapustou.Naplnené papriky som uložila do fľašky a zaliala nálevom.

    Alma paprika plnená kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V chladničke bol ešte kúsok karfiolu. Ten som umyla, nakrájala na menšie ružičky.

    Alma paprika plnená kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najprv som v slanej vode, do ktorej som pridala 1 čl kyseliny citrónovej, blanžírovala karfiol a papriku. Len chvíľku, aby zelenina nebola mäkká. Z hore uvedených surovín som si uvarila nálev.

    Alma paprika plnená kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Fľašky som sterilizovala na 80° C 20 minút.Potom som ich dala do suchého dunstu - zabalila som ich do deky,a nechala som ich v nej vychladnúť.

    Alma paprika plnená kapustou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kimlo
Takto podobne som robil aj ja. V rozpise surovin su aj uhorky nakladacky, tie tam idu tiez?
babkamt
@kimlo uhorky som dala len do jednej fľašky, lebo som mala málo almy. Uhorkami som len fľašku doplnila.
@kukulienka teraz ľutujem, že som z papriky nevzala viac. Tento rok som ju nesadila.
tinca
@babkamt vyzerá super, moja mamina ju plnila aj červenou kapustou, vyzeralo to v pohári skvele.:) 5*
alena45
@babkamt , robila som kedysi dávno a vykysli mi, preto som prečítala Tvoj návod veľmi pozorne a mám otázku, v bode 2/ píšeš "Naplnené papriky som uložila do fľašky a zaliala nálevom." A potom v bode 4/, že si ich blanšírovala. A tak teraz neviem, či si blanšírovala všetky, alebo len tie s karfiolom... prosím daj vedieť.
babkamt
@tinca nemala som doma červenú kapustu. Tak som dala bielu.
@vodn árka ďakujem za upozornenie. Octu som dala 600 ml.
@izabella929 u nás sa zjedia prvé, takže som rada, že som spravila aspoň pár pohárov. Tento rok som sadila len baraní roh.
babkamt
@alena45 všetky papriky som na chvíľočku povarila. Aj karfiol. Až potom som ich naplnila kapustou. Naplnené papriky som vložila do pohára, zaliala nálevom a sterilizovala. Zatiaľ sa mi nestalo, že by mi kysli.
aroooo
Ja som robila papriku plnenú kapustou vlani, zmizla ako prvá, keďže som nemala alma papriku, kúpila som si menšie nejaké hrubostenné, neblanžírovala som/dobrý nápad/ ale som ju prepichla špáratkom a odkrojila kúštiček špičky, aby sa tam lepšie dostal nálev a riadne natlačila kapustou zmiešanou s trochou nahrubo nastrúhanej mrkvy a nadrobno posekanou menšou cibuľou. Bola vynikajúca, páčilo sa mi, že som ju mohla pri servírovaní nakrájať a boli papriové kolieska
plnené kapustou. Aj tento rok som si spravila pár pohárov, medzi ne dala pár čili malých papričiek.
medovnicek
ešte som kapustou almy neplnila, takže si recept ukladám a keď zaváram almy, tiež medzi ne dávam karfiol, je potom skvele pikantný
@tinca s tou červenou kapustou to musí byť pastva pre oči
alena45
@aroooo , aj keď to vyzerá, že je to isté, nie je to to isté, nemôžeš dať aj svoj recept, v sobotu idem Komáromba, suseda má alma paprík, že nevie čo s nimi.
babkamt
@afataga , @mesiar ďakujem za nahliadnutie.
@aroooo dobre si sa vynašla. Páči sa mi tvoj nápad - naplniť menšie hrubostenné papriky. Pri servírovaní určite vynikli tvoje kolieska plnenej papriky. Chilli môžem dať len do pár pohárov, hoci máme radi trochu pikantné. No vnučka mi to nezje:-)
babkamt
@medovn íček moji doma tiež majú radi miešané poháre aj s karfiolom. Niekedy pridám aj tak diskutovanú bledozelenú menšiu paradajku. Za tie roky, čo to robím, sa ešte nikomu nič nestalo.
@alena45 vďaka za link.
mariamka
ja tiez kapustou vacsinou plnim male PCRky, alma ma este nenapadla :) ale mame ju radi, pikantnu s troskou oleja, a krajam ju na stvrtky potvoru, lepsie vlezie,, receptov na zavaraniny nie je nikdy dost, @babkamt zaujal ma tvoj nalev s klincekmi a skoricou, pohare su naozaj vydarene..
babkamt
@mariamka tiež mám v záhrade malé PCR papriky. Využijem tvoj nápad a zavarím ich s kapustou. Sú už červené. Myslela som, že ich zavarím, budú v zime na chlebíčky. Ďakujem za pochvalu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia