Ako upiecť notebook fotorecept

jo - fotkajo, 6. septembra 2011
Ako upiecť notebook (fotorecept)
Foto: jo

V tomto recepte nie je dôležité z akých surovín a akým spôsobom je urobená torta. Dôležité je to, čo je na nej.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najskôr si z vyvaľkanej poťahovej hmoty urobíme klávesnicu. Opakom noža naznačíme jednotlivé klávesy, podľa papierovej predlohy. Necháme zatvrdnúť 1-2 dni. Potom tenkým štetcom, potravinárskou belobou napíšeme písmená a čísla. Dôležité je, aby sa netriasla ruka, čo je väčšinou problém.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Samotný notebook urobíme tak, že na papier na pečenie dáme tortovú oblátku, ktorú sme orezali na požadovaný rozmer. Na ňu poukladáme kúsky čokolády a dáme na chvíľku do rúry, len aby zmäkla čokoláda. Vytiahneme a prikryjeme druhou oblátkou. Zaťažíme, kým čokoláda stuhne a oblátky sa vyrovnajú. Máme "upečenú" tú časť notebooku, na ktorom je klávesnica. Podobne postupujeme aj pri tvorbe monitoru, s tým rozdielom, že do zmäknutej čokolády vložíme tri špajdle. Na tom konci, ktorý budeme zapichovať do torty zašpicatíme.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ztuhnuté a vyrovnané oblátky natrieme nutelou. Mohol by sa použiť aj nejaký maslový krém, ale keďže som si notebook nachystala o týždeň skôr ako tortu, zvolila som radšej nutelu.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bledučkomodrej poťahovky vyrežeme monitor. Priložíme na oblátku.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyvaľkáme tmavosivú poťahovku, vyrežeme obdĺžnik a doprostred položíme oblátky. Poťahovku prehneme dopredu, v rohoch zarežeme a vyhladíme. Monitor je hotový. Spodnú časť notebooku potiahneme podobne ako tortu.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Samozrejme nachystáme si aj tortu. Urobila som ju ako kufrík. Obzvlášť som hrdá na zips. Rúčku som tiež urobila týždeň dopredu, aby zatvrdla. Špajdlami je zapichnutá do torty.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrchnú časť notebooku som zapichla do torty pomocou špajdiel. Pozor, musia byť dostatočne dlhé, aby sa monitor neprevážil a nespadol. Spodnú časť som potrela zľahka vodou a prilepila na tortu.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pohľad z boku.

    Ako upiecť notebook (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
waw, ja nemám slov... tá klávesnica ma dostala .-) a ty napíšeš, že nesmie sa nám ruka triasť :-) tak tebe sa určite netriasla.... a ten zips.... bože, baby kde na toto chodíte... moja poklona :-)
ešte otázočka potravinárska beloba? to kde sa kupuje?
danculka
V potrebách pre cukrárov,kde sú aj poťahové hmoty,tortička OK....
bibia1
ja odpadnem, tak toto je tak precízna 100 % práca, veľmi sa mi to páči, úplne do detailov premyslené a hlavne dovedené do úplného zdarného konca - gratulujem
kata50
Obdivujem tvoju šikovnosť a TRPEZLIVOSŤ !!!
claretka
Fí-ha, nemám slov. Si šikuľka. Mám inšpiráciu na tortu pre syna. Len neviem, či to zvládnem.
pivonka
Tak toto je fakt náročné. Klávesnica podľa papierovej predlohy? To si vylisovala? A zips ako? Ufff...
sladkacokolada
ja odpadnem( už sme dve), je to neskutočné, nádherné, ale škoda, že si nepopísala ten zips, ten by ma veľmi zaujímal:) a aku plnku si dávala do torty?
hubarka35
tá plnka zaujíma i mna aj zips ako je robený-ináč nádhera čo dokážeš....
jurka
Sanka dolu, sefe! ;) Uprimne, na kufrik som najprv pozerala ako na skutocny...
elisticka
wau inak sa ani neda uz sa aj ja opakujmem super torta!!!!! a vynikajuci postup a ako si dokazala urobit ciernu farbu .... mne sa vocec nedari.... si napzaj sikovna:-)))ukladam a budes studovat postup....
3sandra3
woo,,, až mi takmer zabehlo... teda fakt nádhera ,,, a tá precízna práca... no jednoducho obdivujem
ancicka
Ja už ani nič nevravím...len kukám...jak puk.
Dobrééé...
marianne69
:-)..@jo si to zabila s tym laptopom:-D neskutocne,aka si sikovna...ulozit ju neulozim,lebo sak za 100 rokov by som ju neupiekla,ale je perfektny:-)....
tatranka
Klobúk dole.Si trpezlivá,šikovná,nápaditá.Toto by som nikdy neurobila,keby som sa ako snažila.A to ver,že nie som ľavá.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Ďakujem všetkým za pochvalu. Mám radosť z toho, že sa Vám moja práca páči. @evusik potravinársku belobu a aj poťahovku, farby a ostatné pomôcky kupujem v internetových predajniach. V google sa ich dá nájsť niekoľko, treba si však dať pozor, lebo v cenách sú rozdiely aj niekoľko eur. @pivonka klávesnicu som si vytlačila na papier, rozstrihala na jednotlivé klávesy a postupne vyznačovala na hmotu. Zips nie je až taký komplikovaný, ako na prvý pohľad vyzerá. Je to pás poťahovky, na ktorom som opakom nožíka vyznačila zúbky. Akurát s „bežcom“ som sa trochu pohrala. @sladkacokolada plnky boli dve, jedna z uvareného Salka + maslo + hustý uvarený karamelový puding, druhá bola falošný parížsky krém z bielej čokolády @elisticka čiernu farbu som nedokázala urobiť, na fotke sa zdá byť čierna, ale v skutočnosti bola tmavosivá.
angelheart
ježkove oči ... len čumím jak puk, bez slova ... recept neukladám, lebo takéto dielo by som nevytvorila, ani keby som žila 150 rokov, ale klobúk dolu nad šikovnosťou a trpezlivosťou, nápadom...Umelecké dielo.
ola111
Videla som všelijaké krásne torty,no takúto ešte nie,je obdivuhodná!
akeber
na 1 ....dvíham prst , umelecké dielo...:)))
evusik
@jo prosím ešte o radu ohľadom kupovanej poťahovej hmoty, biele poťahovky predávajú v 5-6kg baleniach pre mňa je to veľmi veľa, ale našla som aj kilové balenia.... chcela by som sa ťa opýtať či sa dá táto hmota skladovať a ako dlho? a ak si kúpim kilové balenie koľko s toho spravím? 2 guľaté torty alebo len jednu tortu?
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@evusik , kupujem si poťahovú hmotu s názvom SMARTFLEX VELVET alebo WHITE ICING. Smartflex predávajú v 1,5 kg baleniach (rôznych príchutí – citrón, čerešňa, čokoláda, mandľa, vanilka) približne za 8,90 eur a WI majú v kilových baleniach približne za 6,90. Trvanlivosť majú niekoľko mesiacov. Nevýhodou je, že na internetových stránkach neuvádzajú dobu spotreby, teda nikdy nie je isté, či tovar, ktorý doručia bude mať trvanlivosť mesiac, alebo viac. S objednávaním sa nemusíš až tak ponáhľať, mám skúsenosť, že po objednaní doručia tovar za dva – tri dni, maximálne týždeň. Čo sa týka spotreby, ak nerátam ozdoby, tak na samotné potiahnutie torty priemeru 24 cm a výšky cca 8 cm miniem okolo 0,6 – 0,7 kg hmoty. Dobré je však vyvaľkať si celé kilo, lepšie sa poťahuje. Pred potiahnutím si okolie torty očistím od plnky, aby sa hmota neumazala a dá sa použiť znovu. Kilové nenačaté balenie mám v chladničke (ale nie je to nutné). Kupovala som už aj 7-kilové vedierko, a to som mala uložené v špajzi na zemi. Nič sa tomu nestane. Zafarbené, či nezafarbené zvyšky hmoty sa dajú použiť znovu, musia sa však skladovať zabalené v igelitovom vrecúšku (nie v mikroténovom) a pre istotu v uzatvárateľnej plastovej nádobe. Nezľakni sa, ak hmota bude tvrdá ako kameň, stačí ju len dobre premiesiť a zmäkne. Keby bola suchšia, tak stačí namočiť si ruky do vody a tak miesiť.
jurovic6
Uz som videl vseljake torty ale toto je absolutna BOMBA.ukladam
kia12
ty brdo! klobuk dole ;) fakt superbombova torta :)
huha
Mate zlate ruky.Ja pečiem tiež torty ako zaluba.A teraz sa my hodi Vaš postum na tortu počitača.

marika21
Paráda, všetci tu len pozeráme s vytreštenými očami. Si šikovná. Tešíme sa na ďalšie recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia