Ako porcujem kura fotorecept

jerica - fotkajerica, 16. júla 2010
Ako porcujem kura (fotorecept)
Foto: jerica

Od priateľky som dostala domáce kurence , chcela by som vám ponúknuť moje spracovanie kuraťa na plnenie , do mrazničky . Jeden Zobraziť celý popisOd priateľky som dostala domáce kurence , chcela by som vám ponúknuť moje spracovanie kuraťa na plnenie , do mrazničky . Jeden recept "plnené kuriatko" takto spracované , nájdete v mojich receptoch .Domáce kura , ale aj vajíčka sú chuťou rozdielne , ako z obchodu .Viem , nie každý má možnosť mať domáce kura ,dnes nie je problém mať pekné kuratá aj z obchodu , môžete použiť takéto porcovanie.(Pre niekoho nič nové).

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuriatko si otočím chrbtom ,

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    začínam rezať od trtola smerom dolu

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    otočím , roztiahnem , vyberiem prsnú kosť , vylúpnem plúca, chrupavkovú kosť nechám ,

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    otočím , smerom prsia k sebe , rukou podberiem pod kožu , nožíkom vyrežem prsia , tak , aby malý prsný svalík ostal v kurati , dávam pozor , aby som neporušila kožu, prsia použijem na čínu , alebo rezne , čo má kto rád . V pečenom kurati zostane malý svalík , ten nám drží plnku.

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravené na pečenie a do mrazničky

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    KURA pred pečením, Pod kožu som dala plnku

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    po upečení

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    spracované , pripravené do mrazničky , na polievku , na vysmážanie , na prírodno , atď

    Ako porcujem kura (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

klaura
zaujímavé :) tiež sa mi to možno zíde ... uložím ... :)
evusik
je to inšpiratívne a nielen pre začínajúce kuchárky ..... výborný fotopostup - zaručene zrozumiteľný pre každého :-)
babidka
moje domce kurence su zvycajne take velke /okolo 3,5 az 4kg/ ze ich musim porcovat "komplet" lebo nam staci na obed jedno stehno :-)-ktore aj po vykosteni vazi asi pol kila ...Ale dakujem za postup , s vykostenim som mala vzdy problemy , snad sa mi to teraz podari:-) Ked sa nas zijde viac , tak sa taketo kuriatko cele zje takze niekolko si ich upravim podla tohto postupu . Doma vykrmene kurence ktore maju velky vybeh na zahrade maju masko ovela tuhsie ale aj neporovnatelne chutnejsie ako kurca z obchodu , lebo "pochoduju" cely den a zivia sa cerstvou zihlavou z lesa a cerstvym srotom z psenice a kukurice .
bozulka
@jerica , krásne kuriatko,ja tiež robím tak ako ty.Len ti závidím tie "paprčky",ktoré ja mám veľmi rada a na farme kam chodíme to chystajú do balíčkov pre psíkov.Už som aj rozmýšlala,že si jeden balík kúpim,ale to sú také min.5kg a to je veľa aj pre mňa.Krásne si nafotila celý postup.Naše kurence sú tiež 21/2-3kg a my dvaja by sme to jedli dlho.2ks nechám celé,2-3 ks na polovice a ostatné podelím ako ty.Kurence ani morky v obchode nekupujem už mi nechutia.
zdezda
Babidka, som v menšom šoku, to fakt môže mať kura aj 4 kg ? Čím ich kŕmite? Veď keď majú výbeh, mali by byť štíhlejšie :-). Hus kupujem z dvora, tá má okolo 4-5kg. No kurence som také veľké jakživ nevidela, no toto :-) Bežné kuriatko, do 1700g porcujeme a vykosťujeme podobne, už mám na to aj odborníkov :-)
evas13
Veľmi sa mi páči tento postup vykosťovania @jerica . Len či tie prsia tak pekne vylupnem ako ty s tým nožíkom, aj keď vykosťovanie mi nerobí problémy.
sovka62
Myslela som si, že o vykosťovaní kureniec viem všetko, ale ukázalo saa, že sa mýlim. Výborný spôsob, vyskúšam, či sa mi podarí.
evanaaa
Myslela som, že kurence sú najviac 1,5 kg a tie väčšie sú sliepky. No ale v obchode by sme také asi nedostali. Prsia aj ja občas vykostím a odložím keď pečiem kura, lebo tie nám tak nechutia.
hannah22
skvelé tento receptík na porcovanie nepoznám ,ale páči sa mi a skúsim ... :))
janger
No to je krasny fotopostup! To vybratie prs a namiesto toho dat plnku, to by mi ani nenapadlo. A ten predposledny obrazok, mnam, mnam, krasna chrumkava kozticka...
cinkla
Krasna praca, super !Skoda, ze nemam tiez domacu hydinu.
egreska
Perfektna praca jerica,rozporcovat to mi ešte ide ,robím podobne ako ty ale chcem sa spytat, či nahodou nevieš pekne aj vykostit cele kurča na roladu ,nemožem sa to ani za svet naučit :-))
jerica
@bambulka držím palce , @egreska keď budem vykosťovať na roládu nafotím , popíšem, @evas13 určite vylúpneš , treba sa s tým pohrať , mne to už nerobí problém , treba si zvoliť správny "grif" @babidka ja tiež spravím stehienko , nechám viac kože ,aby stehno bolo prekryté kožou , kožu na stehne tiež uvolním a natlačím pod kožu v stehne plnku, tiež to máme radi, @bozulka z týchto domácich kureniec ,paprčky , krk , žalúdok , pečienka , je v polievke ako vatička , z domáceho kuraťa si dám aj kožu čo je na krku (zbohom cholesterol) @sovka62 určite si to vedela ,len ťa to nenapadlo , že aj tak sa dá. @zdeda tie domáce bývajú aj malé , ale aj veľké , ja mám radšej na vykosťovanie väčšie , menšie naporcujem na perkelt, alebo na vyprážanie, aj na spôsoby aké sú na našej vareche.
honestka
@Egreska : My si tiez na trhu kupujeme naraz viacej kureniec z farmy od Hutterites, lebo v zime nechodia a tak si ich porucjem. ykostenie na roladu nie je tazke, a po prvom pokuse to uz ide celkom lahko. Prikladam video, ktore som nasla, oproti nemu -ja pouzivam maly ostry nozik a drzim a orezavania masa tesne pri kostiach aj tak, ze kridelka kludne odseknem a potom kostra ostane nie az tak v celosti ako na videu, co nevadi, lebo z toho robim len vyvar. Ked sa nozom maso okrajuje tesne pri kosti nie je potom maso velmi dosekane. Skus raz a uvidis, ze to nie je nic hrozne, len si daj pozor, aby si ostrym nozom neprerezala kozu. Jerica, fajn job a krasne kuriatka! == www.akosatorobi.sk/video/761/vykostenie-kurata...
22janka22
Nielenže ste sem pridali fantastický postup ako naporcovať kura, ale zároveň ste rozšírili účel samotnej stránky! Kvôli Vám si kúpim vykosťovací nôž :-) Ďakujem, ešte som to nerobila, som rada, že už viem ako na to.
garanco
Ten pracovný postup je ako na dlani, veľmi prakticky naporciované. Ten siedmy obrázok je na " zjedenie", už dlho mám chuť na plnené kurča, ale vždy sa mi podarí kúpiť takých invalidov, čo majú celú kožu dokatovanú a pri plnení by som ho musela nie zašiť, ale skôr povyšívať. Keď natrafím na také akurát, vezmem si tento postup. Ďakujem.
honestka
@Jerica. dakujem, je to ozaj jednoduche, ja som sa tiez snazila fotit postup pri mojom vykosteni, ale toto video je tak fajn urobene, ze posluzi vsetkym co maju zaujem sa to naucit. a 2-3 ks ide uz ako po masle, lebo sme odvaznejsi narabat s ostrym nozickom. tento je asi masiarky nozik a vie s nom narabat dobre. tak isto je velmi lahko vykostit rybu, len musim dodrziavat sustem tlacit nozik ku kosti. dakujem za koment.
egreska
@honestka dakujem ,super video,určite to skusim a dam vediet ,ako to dopadlo ..chi chi (už vidím tie franforce :-)
jerica
@honestka ďakujem za to video,je super. video som si púšťala viac razy , nemá chybu , keď ho budem tak vykosťovať na roládu , vyrežem prsia , síce nie celkom , ten malý svalík tam nechám .
@egreska ty a franforce?? to nemyslíš vážne , veď tvoje recepty sú pre mňa jednotka s 5 +++++
valeozo
Ďakujem,super!Takýto fotorecept by som v kuchárskych knihách hľadala márne.Už som si ho uložila!
eldo611
Tak toto určite vyskúšam, lebo keď som doteraz piekla kurča, vždy prsia boli také trošku suché oproti zvyšku. Teraz ho efektívnejšie budem vedieť spracovať. A to som si myslela, že už pri kurati ma nemôže nič prekvapiť. Ďakujem, ukladám.
cinkla
Velmi Ti to porcovanie kurata chvalim. Dakujem.
nadasky
Perfektné ,kuracie prsia vždy ostali ,teraz ich nahradí plnka ata sa zje. Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia