Ají de gallina

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vývar scedíme.
  2. Rožok namočíme v asi tretine vývaru a potom ho roztlačíme.
  3. V hrnci necháme vrieť rozmixovanú cibuľu, kým sa neodparí voda. Potom pridáme olej a žlté papričky a pražíme ďalej do hnedasta. Pridáme nasekaný cesnak, trochu popražíme a pridáme roztlačený rožok.
  4. Za stáleho miešania a pridania ostatného vývaru varíme, kým zmes nezhustne. Pridáme kuracie prsia, mlieko a parmezán. Krátko povaríme (asi 5 minút) za stáleho miešania.
  5. Podávame s varenými zemiakmi, ktoré sú zakryté omáčkou a ryžou. Môžeme ozdobiť nakrájaným vareným vajíčkom a olivami.