Ají de gallina
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vývar scedíme.
- Rožok namočíme v asi tretine vývaru a potom ho roztlačíme.
- V hrnci necháme vrieť rozmixovanú cibuľu, kým sa neodparí voda. Potom pridáme olej a žlté papričky a pražíme ďalej do hnedasta. Pridáme nasekaný cesnak, trochu popražíme a pridáme roztlačený rožok.
- Za stáleho miešania a pridania ostatného vývaru varíme, kým zmes nezhustne. Pridáme kuracie prsia, mlieko a parmezán. Krátko povaríme (asi 5 minút) za stáleho miešania.
- Podávame s varenými zemiakmi, ktoré sú zakryté omáčkou a ryžou. Môžeme ozdobiť nakrájaným vareným vajíčkom a olivami.
|