Africký gulášový kotlík fotorecept

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 7. októbra 2016
Africký gulášový kotlík (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
2 ks
1 menší ks
1 ks
1 strúčik
2 ks
1/2 čl
1/2 PL
štipka
1 konzerva
2 ks
50 g
1 konzerva
300 g (môžu byť aj obyčajné)
10 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak, čili papričku a kuracie prsia nakrájame nadrobno a opečieme na oleji v hrnci. Pridáme rímsku rascu, kurkumu, čerstvé paradajky, paradajky v konzerve a zemiaky zalejeme vodou a varíme.

  2. 2

    Po ôsmich minútach varenia pridáme najemno nakrájaný fenikel a varíme ďalších 20 minút.

  3. 3

    Ďalej pridáme papriku nakrájanú na kocky, muškátovú tekvicu, kešu oriešky, kidney fazuľu, škoricu a varíme ďalších 10 – 15 minút. Nakoniec dochutíme soľou, korením a koriandrom.

Diskusia k receptu

mijaita
Možná dobré, ale kureci prsa dusena nejsou dobra, dusí, takze ze stehenních řízků.
radox1
napadité.este zamenit tie nestastne prsia za iny druh mäsa(napr.antilopa,hroch,zebra.....),alebo ich tam vlozit na poslednych 5 minut.
1x radox1
oldomachac
som laik, ale taky bombasticky nazov tohto pokrmu, ktory je mozno zaujimavy, chutny, ... mi nesedi, tak ako aj pouzite suroviny, ale aj tak, dobru chut!!!
jahodka6064
chutovo moze byt dobry ale ten nazov by som urcite zmenila, lebo takto sa gulas v Afrike nevari....... vobec nepouzivaju na gulas kuracie prsia a nazov Africky len preto ze je tam chili je malz dovod a navyse aj to chilli je iny druh a nie tento , ale inak chutovo moze byt dobry




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia