Acidkové uhorky

Autor receptu: martinis

Plátky uhoriek zaliate acidkom, okorenené paprikou, soľou a mletým čiernym korením.

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Toto jedlo iste poznajú mnohí z vás - sú to v podstate klasické uhorky s kyslým mliekom, smotanou či jogurtom, vzdialene inšpirované tzatziki. Nedávno som však zistil, že s cesnakom a paprikou získajú celkom novú chuť, preto sa s vami rád podelím o recept :)
  2. Peknú veľkú uhorku umyjeme a nastrúhame na tenučké kolieska, ktoré dáme do misy.
  3. Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Strúčiky cesnaku očistíme a prelisujeme k uhorkám, prisypeme aj cibuľu.
  4. Celé to zalejeme acidkom, cmarom, kefírom, jogurtom, smotanou alebo čímkoľvek podobným, čo budete mať po ruke. Osolíme a okoreníme, dobre premiešame.
  5. Čerstvú porciu ozdobíme korením a paprikou, zopár lístkami oregana a podávame napríklad s domácim jogurtovým chlebíkom ;) Hostina inšpirovaná gréckom za pár minút :O)