4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Rodinná oslava, veľa hladošov a 4 jedlá z jednej zmesi. :-)

30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cvikle a celý kel obvaríme (napríklad v hovädzej polievke) tak 15 - 20 min. Medzitým zomielieme mäso, pridáme nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, pokrájané rožky, postrúhanú cviklu, posekaný kel, koreniny, vajcia (tak zo tri, štyri, na toto množstvo), vňať a vločky. Ak je zmes pririedka, prihustíme strúhankou. Sekanú rozdelíme na štyri časti.
  2. Z hrášku, vajec a soli urobíme redšiu škvareninu.
  3. Na navlhčenú utierku rozotrieme štvrtinu mäsovej zmesi. Na ňu navrstvíme hráškovú škvareninu...
  4. ...a pomocou utierky zavinieme a prenesieme roládku na omastený pekáč.
  5. Z udusených hríbov a vajec spravíme ďalšiu škvareninu,...
  6. ...natrieme na druhú štvrtinu sekanej rozprestrenej na mokrej utierke a tiež zavinieme.
  7. Na tretiu časť zmesi poukladáme vajíčka uvarené na tvrdo a pásiky uhoriek, salámu a syra. Pridáme ešte trochu horčice a tiež zavinieme.
  8. Štvrtú časť mäsa navrstvíme na tenko do menšieho plechu. Upečieme do chrumkava.
  9. Roládky podlejeme vodou, potrieme rozkvedlaným vajíčkom a upečieme za občasného polievania.
  10. Na reze vyzerali takto:
  11. No a nakoniec servírujeme podľa ľubovôle, každému na aké má chuť, teplé, studené, s horčicou, so zemiakmi, s chlebom...
  12. ...všetky naraz alebo len jeden druh... ako komu chutí. Dobrú chuť.