Zeleninová nátierka
3x jednoduchá zeleninová nátierka
Autor receptu: siuuu
Potrebovala som rýchlo vyriešiť občerstvenie pre neočakávanú návštevu - obchod by som už nestihla, tak prišla na radu improvizácia z
toho, čo poskytla chladnička a špajza. Nakoniec z toho vznikli 3 chutné nátierky a celkom vzhľadné občerstvenie. Nech žije improvizácia.
Postup
- Nátierka AVOKÁDOVÁ :
Zmixujeme dužinu z avokáda, cesnak, soľ, korenie, 1 PL Lučiny a troška citrónovej šťavy.
- Nátierka TEKVICOVÁ :
Vychladnutú dužinu z upečenej tekvice zmixujeme s 1 PL Lučiny, soľou, korením, korením karí, čerstvým tymianom a oreganom. Kto má rád pikantnejšie, môže pridať chilli podľa chuti. Hokkaido sa nemusí šúpať, ale ak chcete nátierku jemnú, šupu odporúčam odstrániť.
- Nátierka CVIKLOVÁ (z červenej repy) :
Vychladnutú červenú repu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a zmixujeme s 1 PL Lučiny, soľou a korením. Kto chce môže pridať chren, ktorý k červenej repe super pasuje (chren môže byť čerstvý alebo sterilizovaný).