Zeleninová nátierka
Zeleninová nátierka

3x jednoduchá zeleninová nátierka

siuuu - fotkasiuuu, 4. augusta 2019
3x jednoduchá zeleninová nátierka
Foto: siuuu

Potrebovala som rýchlo vyriešiť občerstvenie pre neočakávanú návštevu - obchod by som už nestihla, tak prišla na radu improvizácia z toho, čo poskytla chladnička Zobraziť celý popisPotrebovala som rýchlo vyriešiť občerstvenie pre neočakávanú návštevu - obchod by som už nestihla, tak prišla na radu improvizácia z toho, čo poskytla chladnička a špajza. Nakoniec z toho vznikli 3 chutné nátierky a celkom vzhľadné občerstvenie. Nech žije improvizácia.

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks menšia upečená
1 ks veľká uvarená alebo upečená
1 ks
3 PL neochutená
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti čerstvý
podľa chuti čerstvé
1-2 strúčiky
Na dekoráciu:
 (alebo mrkva)




Postup

  1. 1

    Nátierka AVOKÁDOVÁ : Zmixujeme dužinu z avokáda, cesnak, soľ, korenie, 1 PL Lučiny a troška citrónovej šťavy.

  2. 2

    Nátierka TEKVICOVÁ : Vychladnutú dužinu z upečenej tekvice zmixujeme s 1 PL Lučiny, soľou, korením, korením karí, čerstvým tymianom a oreganom. Kto má rád pikantnejšie, môže pridať chilli podľa chuti. Hokkaido sa nemusí šúpať, ale ak chcete nátierku jemnú, šupu odporúčam odstrániť.

  3. 3

    Nátierka CVIKLOVÁ (z červenej repy) : Vychladnutú červenú repu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a zmixujeme s 1 PL Lučiny, soľou a korením. Kto chce môže pridať chren, ktorý k červenej repe super pasuje (chren môže byť čerstvý alebo sterilizovaný).

Diskusia k receptu

mirop
odkedy som na vareche, sa neprestavam divit, kolko ludi sa musi potykat s necakanou navstevou :) Natierky vyzeraju fajn a chutne, no kym sa upecie tekvica a samozrejme cvikla, kludne by si stihla obchod :)
nephilim
@Mirop Fráza. Nečakaná/neočakávaná návšteva sa objaví zriedka. Som zástanca anglosaského/germánskeho typu. Návštevy sa dopredu ohlásia. Dohodnú čas. Pohotovostné zásoby sú. Obchody tiež. Ale mám svoj program. Občas ho prispôsobím. Občas nie. Lebo:
I.nemôžem
II.nechcem
Neznevažujem recept. Irituje ma "neočakávaná návšteva."
1x mirop
siuuu
@Mirop (5.8.2019 06:27)

Cviklu som mala náhodou upečenú a tekvica keď je pokrájaná sa upiekla rýchlo. A k Vám nečakaná návšteva nikdy neprišla ? A okrem prípravy občerstvenia treba porobiť doma aj iné práce, lebo nemám vyglancovaný byt 24 hodín celý rok, takže obchod by som ozaj nestihla.
mirop
@Siuuu (5.8.2019 11:09)

v poho, nie nikdy som necakanu navstevu nemal, vzdy sa len pousmejem ked niekto v popise receptu spomenie ako "vatu" necakanu navstevu, podla mna v ere mobilov uz neexistuje a pokial ano tak je neslusna... ale to len tak na okraj, recept sa mi paci, sam robim zeleninove pomazanky a mam ich rad
frezia68
Variabilné nátierky a zdravé. @Siuuu : Usmievam sa pri čítaní komentára,že treba aj byt vyglancovať,lebo nečakaná návšteva. Nedávno som sa tak usmievala,keď som pozvala priateľku na kávu cestou z lesa. Medzi rečou ma pochválila,že ja mám vždy tak čistý byt.Nuž áno,lebo sme sedeli v kuchyni,tam mám veľký stôl a biely obrus. Kuchyňu mám čistú a ďaľšie miestnosti sú pre náhodných hostí zavreté,lebo tam mám svoj " poriadok"...zvŕšky kde -kade.....,ale to vidím len ja :-)))
haji
Chutné pomazánky, aj fotogenické. Jsi šikovná! Děkuji za inspiraci.
1x siuuu
siuuu
@Frezia68 (5.8.2019 14:17)

No u nás sa v kuchyni nedá - rozmer cca 8 štvorcových metrov akurát tak pre mňa :-) a máme dve chlpaté bytové potvory, takže treba chlpy povysávať pred návštevou - a táto bola ozaj nečakaná, prišla od bratov Čechov, dlhoročná kamoška, vždy ma prekvapí, dopredu sa nehlási - iba tak 2 hodinky pred keď prídu na SK, takže stíham len rýchlovku vždy urobiť
siuuu
@Mirop (5.8.2019 11:44)

Ja túto jednu - nikdy neviem kedy príde, lebo každý rok sa zjaví inokedy, nikdy neviem kedy prídu na SK, takže vždy je to prekvapko na poslednú chvíľu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia