2-minútový hrnčekový koláčik - MugCake

lenkamorvayova - fotkalenkamorvayova, 16. apríla 2014

Poznáme to asi všetci: ráno zaspíme, nič nestíhame, komu by sa chcelo ešte vypekať? Tento recept je však na rána ako stvorený. Veď sýte Zobraziť celý popisPoznáme to asi všetci: ráno zaspíme, nič nestíhame, komu by sa chcelo ešte vypekať? Tento recept je však na rána ako stvorený. Veď sýte raňajky sú základom dobrého dňa, naštartujú náš metabolizmus a okamžite zlepšia náladu. Takže hrnčeky pripraviť, najjednoduchší koláčik je tu! :)

5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 hrste
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Banán rozrežeme na polovicu. Jednu polovicu dáme bokom a druhú roztlačíme v hrnčeku. K roztlačenému banánu pridáme 2 hrste ovsených vločiek, vajce a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Na záver pridáme 1 PL mlieka, škoricu (podľa chuti, ja dávam 1 ČL) a sušené hrozienka (opäť podľa chuti, ja to dávam od oka, niekedy ich aj nahradím nalámanou 90% čokoládou alebo sušenými brusnicami)

  3. 3

    Všetko ešte raz premiešame a dáme na 2- 2,5 minúty do mikrovlnky Vyberieme hrnček a vidličkou "vylúpneme" koláčik na tanier. Okolo neho dáme pokrájanú druhú polovicu banánu, polejeme jogurtom, posypeme škoricou a voilá- vynikajúco zdravé a hlavne sýte raňajky sú na svete!

  4. 4

    Ja si navrch pridávam aj arašidové maslo (zhruba 1 PL, lebo ráno robí deň a keď už si dať niečo "hriešne" tak ráno je ten správny čas) Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

teniska
hviezdička dole za "vYdličku", inak recept fantastic ;)
lenkamorvayova
vidlička opravená, keď som sa spätne pozrela išlo mi to oko vyraziť, ale predtým som to akosi prehliadla. ďakujem za upozornenie a teším sa, že sa recept páči :)
ollynka
nie je arašidové maslo slané?....lebo to, čo som si ja kúpila, tak to teda je slané. Neviem si potom celkovo predstaviť tú chuť koláčika , recept ukladám, vyskúšam..)
lenkamorvayova
áno, arašidové maslo je slané, na jeho chuť so sladkým si treba zvyknúť, ale ja osobne to milujem :)