Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: danja301

Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v kombinácii s ovčím syrom a domácim chlebíkom. Je to letný variant tohoto jedla, avšak zimný a sýtejší je v kombinácii s údeným mäskom, prípadne,údenými rebierkami. Ja som vzhľadom na letnú sezónu zvolila ľahšiu formu, bez mäsa.

100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na spodok nakrájame kapustu, navrstíme mrkvu,cibuľu a paradajky. Ochutíme soľou, červenou paprikou, mletým čiernym korením. Kto je fanúšikom vegety, môže ju pridať.
  2. Pokryjeme ďalšou vrstvou kapusty. Opäť pridáme tie isté ingrediencie. Polejeme olejom, asi 2 krát zatočíme fľašou okolo vrchu hrnca:), dáme na mierny plyn dusiť. Počas dusenia miešame, aby sa nám spodok neprichytil. Trvá to aj hodinku na cca 200 st., aj menej, podľa toho, koľko času máte. Čím pomalšie, tým lepšie.
  3. Voilá.....v jednoduchosti je krása, tie staré matere kdekoľvek na svete vedeli čo je dobré... Dobrú chuť!