Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku fotorecept

remcula - fotkaremcula, 1. júna 2011
 Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku (fotorecept)
Foto: remcula

Ryby na všechny způsoby máme moc rádi. Takže, když jsem v Albertu viděla 3 kostky filetů lososa, nemohla jsem odolat. Klasická podkovička z lososa Zobraziť celý popisRyby na všechny způsoby máme moc rádi. Takže, když jsem v Albertu viděla 3 kostky filetů lososa, nemohla jsem odolat. Klasická podkovička z lososa mne nijak moc neoslovila. Tohle možná je z drceného lososa, ale chuť bezvadná! @Remcula

2-3 podle jedlíků
porcie
20min minút
príprava
15-20 min minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 kusy
půlka
2 kusy
podle potřeby
2 špetky
2 stroužky
hrst -ligurček
4-5 listů
100g
do těstíčka+ na obalení filetů
na smažení




Postup

  1. 1

    Filety lososa si mírně rozmrazíme, osolíme a pokapeme citrónem.

     Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vajíček, nasekaných listů medvědího česneku a libečku, 2 stroužků česneku, vegety, tvrdého, nastrouhaného sýra a hladké mouky si uděláme těstíčko

     Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Filety si obalíme v hladké mouce ...

     Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    máčíme v těstíčku, následně smažíme na rozpáleném oleji.

     Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

honestka
tie filety velmi na cerstveho lososa nevyzeraju. inac dobra kombinacia verim ze chutilo.
remcula
@tatranka , tak to mne opravdu nesmírně těší!! Samozřejmě si tento recept lze vyzkoušet z jakékoliv jiné ryby, podle chuti každého.
remcula
@cenculka30 , všechno je jednou poprvé!! Jen ne každý má asi medvědí česnek, ale lze určitě nahradit jinýma bylinkama..
kuchticka
@remcula , stavila bych sa o co kto chce, ze toto vobec losos nie je. Byvam pri Tichom oceane a lososa poznam, kupujem skoro kazdy piatok. Je niekolko dtuhov lososa, ale vsetkci maju celkom inu farbu - ruzovo-oranzovu. Losos je drahy a tak chytraci predajcovia zamenili, aby viac zarobili. Hanba jim!!!
kuchticka
@remcula , recept ale vypada perfekt, ako vsetky tvoje recepty. Preve dnes som zas kupila salmona-lososa a skusim ho podla tvojho receptu. Vdaka.
kuchticka
Este nieco k tomu lososovi. Tato ryba sa nema smazit, iba piect, grilovat. Takze toho mojho smazit nemozem, ale mozem v tom obale dat piect.
remcula
@kuchticka , no, už mi myslím někdo říkal, že to losos není. Já sama se tak dobře v rybách nevyznám, abych to mohla posoudit, ale vím, že losos je růžový. Tohle moc růžové nebylo, ale jak píšu..ryby mám ráda a snažím se je nějak upravit. Na obalu bylo opravdu napsáno "mražené filety lososa", jinak bych si nedovolila to tak nazvat.
kuchticka
@remculka ahoj, ja vim, ze ty bys jen tak nenapsala "losos", kdyby nemel takovou napepku. Vsimla sis, ze jsem vedela hned, ze "chytraci" zneuzivaji neznalost lidi o cizich rybach. Ja drive take nic o lososech nevedela, ale protoze bydlim ve state, ktery ma lososa ve znaku, protoze se tu pestuje a v oceanu nejvic vyskytuje, tak jsem se naucila rozpoznat praveho lososa. Mej se hezky a var stale tak dobre. Vzdy se mi tvoje recepty libi. :-DDD
wegar
losos to určite nie je, losos má charakteristickú oranžovoružovú farbu a veľmi chutné mäso, ktoré je hriechom zabiť syrom...
remcula
@wegar , zabiť syrom? To snad néé, sýr je náhodou něco, co můžu v každém jídle.
salinka
Dnes som robila rybku na tvoj sposob. Pouzila som zdravsiu alternativu: po obaleni som dala ryby na pekac a zapiekla v rure. Bolo to fantasticke, len malo:-(( Dakujem za recept, budem ho pouzivat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia