Kaťák od mojej sestry

Autor receptu: finczi

Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov znamená, ale veľmi mi to chutí. Myslím, že bude aj Vám...

2 - 3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si očistím, umyjem a nakrájam si ich na prúžky, alebo kocky /ako sa rozhodnem/. Jednu veľkú cibuľu nakrájam, usmažíme na masti /Vy na tuku podľa Vášho výberu/ do sklovita, pridám pripravené mäsko, premiešam a podusím, kým sa ,,zatiahne do biela". Posolím, opeprím, premiešam a pridám pokrájané paradajky, papriku na prúžky, premiešam a nechám podusiť asi 10 minút.
  2. Podlejem vriacou vodou podľa toho, koľko chcem šťavy, ja zvyknem toľko, že voda zakryje mäsko. Varím asi 30 minút. Potom prilejem asi 1 dcl sladkého kečupu /najlepšie domáceho; kto má rád pikantné jedlá, pridá pikantný/ Povarím ešte asi 10 minút, ak treba dochutím ešte soľou, peprom. Podávam najradšej s ryžou s petržlenovou vňaťou, ale je to chutné aj s kolienkami. Ak sa toto jedlo robí z bravčového mäsa, alebo z hovädzieho, musí sa dusiť dlhšie, kým sa pridá spomenutá zelenina /tento dodatok je pre začínajúcich kuchárov-kuchárky/. Sestra mi poradila, nech to urobím nabudúce tak, že týmto jedlom naplním zemiakovú placku, no a toto určite vyskúšam niekedy nabudúce. Takže sestrička - vďaka za rady!
  3. ...a veľmi sa teším z mojej balkónovej petržlenovej vňate...