Fazuľová polievka

sjuzSjuz, 44 ročná žena, Bratislava, 30. decembra 2009 20:25
Ďalšie jej recepty »

 Fazuľová polievkaFoto: sjuz

Túto fazuľovú varím pomerne často - aj keď je časovo trochu náročnejšia, avšak výsledok stojí za to! Všetci ju milujú, a keď čakáme rodinu, či známych, viem, že nesklame.

30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Fazuľu namočíme deň vopred. Vo vode uvaríme údené koleno skoro do mäkka. Pridáme fazuľu, celú cibuľu, korenie, bobkový list. Uvaríme skoro do mäkka. Keď je koleno uvarené, vyberieme, aj všetky guličky korenia, bobkový list a cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky, zelenú papriku, rajčinu, osolíme a uvaríme.

  2. 2

    Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku. Keď začína hnednúť odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a rýchlo zalejeme za stáleho miešania studenou vodou. Vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme obraté a pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Poľda chuti dochutíme vegetou a sušenou alebo čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Kto má rád, pridá čili papričku. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (3,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist