Fazuľová polievka

 Fazuľová polievka
Foto: sjuz
sjuzSjuz, recept pridal: 30. decembra 2009 20:25Ďalšie jeho recepty

Túto fazuľovú varím pomerne často - aj keď je časovo trochu náročnejšia, avšak výsledok stojí za to! Všetci ju milujú, a keď čakáme rodinu, či známych, viem, že nesklame.

Postup prípravy receptu

1

Fazuľu namočíme deň vopred. Vo vode uvaríme údené koleno skoro do mäkka. Pridáme fazuľu, celú cibuľu, korenie, bobkový list. Uvaríme skoro do mäkka. Keď je koleno uvarené, vyberieme, aj všetky guličky korenia, bobkový list a cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky, zelenú papriku, rajčinu, osolíme a uvaríme.

2

Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku. Keď začína hnednúť odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a rýchlo zalejeme za stáleho miešania studenou vodou. Vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme obraté a pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Poľda chuti dochutíme vegetou a sušenou alebo čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.

3

Kto má rád, pridá čili papričku. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 31. decembra 2009 o 11:31
    Skvelé. Takúto polievku jedávame s o širokými rezancami a pekne na husto, skoro v nej lyžica stojí. Je taká sýta, že ďaľší chod už nepotrebujeme. Pridám jednu radu. Ak do váry pridávaš koreniny, ktoré neskôr treba vybrať, zviaž ich do balíčka (stačí kúsok obväzu), vlož do hrnca a niťou priviaž na ucho. Potom ich netreba loviť v celom hrnci.


  • prezyvka, 2. januára 2010 o 13:57
    Fazuľovú podobne varili v motoreste Halier pri Lučenci a tá bola vyhlásená, takže určite ju uvarím. Chcem ale ponúkmuť iný spôsob pridávania korenia. Všetky zrnkové korenia a bobkový list ja nasypem do čajovej nerezovej guličky ktorá má retiazku s háčkom a tak po uvarení polievky môžem korenie rýchlo a pohldlne vybrať


  • sjuz, 2. januára 2010 o 17:43
    Áno - poznám :), len som lenivá robiť balíček - resp. nikdy nemám po ruke niečo, do čoho to korenie zabalím:)) Vyskúšam čajovú guličku :)
    A tie rezance dávala aj moja mama, ale do fazuľovej s malej bielej fazule. MŇAM :)


  • evelin1968, 21. júla 2011 o 16:12
    Je naozaj užasná , chutí celej rodine. Mnam , mnam , mnam


  • saskiaa, 25. januára 2012 o 16:35
    moja prva fazulova polievka bola od tohto receptu akurat som tam nedala to udene,,ale musim pochvalit je vinikajucaa


  • sara50, 9. júna 2012 o 11:01
    Nemusí tam byť nutne to údené. Dá sa pekne nahradiť dobrou klobásou, ktorú tam vcelku uvarím a potom vyberiem, pokrájam a šup s ňou späť do polievočky.


  • jaanka3, 4. decembra 2012 o 09:27
    ja robim takuto istu a davam tam 2 druhy klobasky a udene.... mnaaaaaaaam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist