Fazuľová polievka

sjuz - fotkasjuz, 30. decembra 2009
 Fazuľová polievka
Foto: sjuz

Túto fazuľovú varím pomerne často - aj keď je časovo trochu náročnejšia, avšak výsledok stojí za to! Všetci ju milujú, a keď čakáme rodinu, Zobraziť celý popisTúto fazuľovú varím pomerne často - aj keď je časovo trochu náročnejšia, avšak výsledok stojí za to! Všetci ju milujú, a keď čakáme rodinu, či známych, viem, že nesklame.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

balík
4
4
3
1
6 strúčikov
3
5
4
3-4 PL
1/2




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme deň vopred. Vo vode uvaríme údené koleno skoro do mäkka. Pridáme fazuľu, celú cibuľu, korenie, bobkový list. Uvaríme skoro do mäkka. Keď je koleno uvarené, vyberieme, aj všetky guličky korenia, bobkový list a cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky, zelenú papriku, rajčinu, osolíme a uvaríme.

  2. 2

    Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku. Keď začína hnednúť odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a rýchlo zalejeme za stáleho miešania studenou vodou. Vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme obraté a pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Poľda chuti dochutíme vegetou a sušenou alebo čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Kto má rád, pridá čili papričku. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

sovka62
Skvelé. Takúto polievku jedávame s o širokými rezancami a pekne na husto, skoro v nej lyžica stojí. Je taká sýta, že ďaľší chod už nepotrebujeme. Pridám jednu radu. Ak do váry pridávaš koreniny, ktoré neskôr treba vybrať, zviaž ich do balíčka (stačí kúsok obväzu), vlož do hrnca a niťou priviaž na ucho. Potom ich netreba loviť v celom hrnci.
prezyvka
Fazuľovú podobne varili v motoreste Halier pri Lučenci a tá bola vyhlásená, takže určite ju uvarím. Chcem ale ponúkmuť iný spôsob pridávania korenia. Všetky zrnkové korenia a bobkový list ja nasypem do čajovej nerezovej guličky ktorá má retiazku s háčkom a tak po uvarení polievky môžem korenie rýchlo a pohldlne vybrať
sjuz
Áno - poznám :), len som lenivá robiť balíček - resp. nikdy nemám po ruke niečo, do čoho to korenie zabalím:)) Vyskúšam čajovú guličku :)
A tie rezance dávala aj moja mama, ale do fazuľovej s malej bielej fazule. MŇAM :)
saskiaa
moja prva fazulova polievka bola od tohto receptu akurat som tam nedala to udene,,ale musim pochvalit je vinikajucaa
sara50
Nemusí tam byť nutne to údené. Dá sa pekne nahradiť dobrou klobásou, ktorú tam vcelku uvarím a potom vyberiem, pokrájam a šup s ňou späť do polievočky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia