leerdammer nemá fotku

Leerdammer

Príbeh syra Leerdammer

Leerdammer je veľmi kvalitný prírodný polotvrdý syr holandského typu s okami. Prvý syr LEERDAMMER sa zrodil v roku 1974. Avšak jeho história začala už oveľa skôr.
V roku 1914 si holandský obchodník Cees Boterkooper kúpil malú mliekareň v meste Leerdam.
V tom čase maloobchodník Bastiaan Baars viedol malý obchod so syrmi v susednom meste.
V roku 1970 sa cesty oboch spoločností skrížili. Obe hľadali väčšiu rôznorodosť medzi typmi syrov, a tak sa rozhodli spoločne vyvinúť nový syr, ktorý by spojil jemnú chuť goudy s veľkými dierami ementálskeho syra. Vďaka tomu uzrel svetlo sveta dnešný syr LEERDAMMER, ktorý vďačí za svoje meno neďalekému mestu Leerdam.

Dnes je LEERDAMMER najpopulárnejším syrom v mnohých krajinách Európy a je dostupný v niekoľkých variáciách a príchutiach. Svojou výraznou a rafinovanou chuťou si získal aj priazeň slovenských spotrebiteľov.

Čím si získal srdcia Slovákov?
Hlavnou prednosťou syra LEERDAMMER je harmonická kombinácia neodolateľne jemnej ľahko orieškovej chute, príjemnej vône a perfektného vzhľadu, ktorý získava v priebehu 4-6 týždňov zrenia. Pre tento syr je typická vláčna konzistencia a pravidelne veľké oka.

Vyrába sa z pasterizovaného mlieka, ktoré denne dodávajú farmári z okolia tovární LEERDAMMER. Všetky naše syry vyrobené v Holandsku sú vyrobené zo 100% holandského mlieka. Navyše sa snažíme zaistiť, aby farmári, s ktorými spolupracujeme, nechávali svoje kravy pásť sa vonku aspoň 6 hodín denne, 120 dní v roku. LEERDAMMER sa vyrába bez pridaných konzervačných látok a má vysoký obsah vápnika. Jeho obsah laktózy je menší než 0,1% a je vhodný pre vegetariánov.

Naše syry môžete kúpiť v obchodoch na pultoch s krájanými syrmi alebo v regáloch ako vákuovo balené bločky a plátky. Sú skvelé na prípravu sendvičov a toastov, na cestoviny, zapekanie a pizzu. Alebo si LEERDAMMER nakrájajte len tak na kocôčky a vychutnajte s pohárom vínka..

Web: leerdammer.sk

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist