bentianna nemá fotku

Bentianna

Bylinný nápoj Bentianna je vytvorený z toho najlepšieho, čo ponúka príroda. Je harmonickým spojením medu vysokej kvality, kombinácie 13 bylín, ktorým dominuje príjemne horkastý horec žltý a šťavy tokajských odrôd hrozna. To všetko sa snúbi do jedného celku počas dlhého a pomalého procesu prípravy a dozrievania.

Príbeh, ktorý chutí
Príbeh Bentianny siaha ďaleko do minulosti. Odkazuje na keltské nápoje, ktorých základom bol často med. Jej dnešná podoba vychádza z receptúry, ktorú pripravovali benediktínski mnísi žijúci v Tatrách. V 15. storočí sa recept stratil, keď kláštor zasiahol požiar. O niekoľko storočí neskôr sa k nemu po dlhom výskume dopátral Joseph Benji Benian a inšpirovaný skúsenosťami z celého sveta postupne vytvoril Bentiannu, aká je dnes. Hlinená glazovaná fľaša s typickým tvarom a pákovým uzáverom je odkazom na stredovekú minulosť. Výnimočné darčekové balenie našlo svoju inšpiráciu v kráse obdobia Belle Epoque a štýle art deco.

Zloženie a príprava
Základom chute Bentianna je špeciálna kombinácia medov, medzi ktorými vyniká tmavý horský med. Spolu s vodou a špeciálnymi kvasinkami sa v procese fermentácie premieňajú na alkohol čisto prírodného pôvodu. Ľahučkú horkosť nápoju dodáva legendami opradený liečivý horec žltý a dopĺňa ho rad ďalších bylín, ktoré spolu dokonale harmonizujú, ako napríklad materina dúška, echinacea či medovka. Výnimočnosť zloženia potvrdzuje aj použitie hroznovej šťavy z tokajských odrôd Muškát a Furmint a slovenským vínam kraľujúce tokajské víno.
Bentianna dozrieva dlho a pomaly, v špeciálnych dubových sudoch od tokajského vína a vo vzácnych barikových sudoch. Napokon sa balí do elegantných hlinených fliaš, ktorých vypracovanie potvrdzuje, že Bentianna si zakladá na remeselnej zručnosti pri príprave nápoja. Jej výroba, od použitia najkvalitnejších surovín, cez komponovanie nápoja až po ručnú výrobu fľaše a balenia, prebieha na Slovensku.

Rôzne podoby Bentianny
Bentianna má v hierarchii stolovania špecifické postavenie - podáva sa pred jedlom, po jedle, ku káve, a je tiež skvelým harmonizérom koktailov. Pre svoj nízky obsah alkoholu je vynikajúcim aperitívom, ktorý skvele naštartuje chuťové bunky. Priaznivé účinky byliniek a výťažkov z horca žltého z Bentianny robia účinný digestív na konci jedla. Vynikajúco ladí aj s kávou, ktorú svojou sladkosťou príjemne dopĺňa. Výnimočne sa dokáže uplatniť aj pri príprave koktailov. Pre svoju jemnú bylinnú paletu a harmonický esprit je skvelým harmonizérom miešaných nápojov. Aj na tomto mieste vám preto postupne predstavíme rôzne podoby Bentianny, recepty na prípravu koktailov, ale určite nie len to.

Objavte Bentiannu
Bylinný likér Bentianna ponúkajú vybrané miesta, u ktorých máme istotu, že zabezpečia ten správny spôsob jej podávania. Ich počet neustále rozširujeme a prostredníctvom lokalizátora predajní na www.bentianna.com ľahko zistíte, kde vo svojom okolí Bentiannu nájdete.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist