Trendy:
Zdravá blesková žúrka s víťazkami súťaže Varíme s Varechou

Jana Stárková, 12. februára 2017     6 minút čítania

Kto by si rád občas nežúroval, no nie? Inak na tom nie sú ani naši Varecháči. A osem z nich sa na kurze varenia naučilo pripraviť občerstvenie na párty, ktoré je nielen chutné ale aj zdravé a rýchlo hotové.

Zdravá blesková žúrka. Taká bola téma kurzu v škole varenia v bratislavskom nákupnom stredisku Polus, ktorej sa zúčastnili víťazky decembrového kola našej každomesačnej súťaže Varíme s Varechou.



Zárukou hodnotných receptov bola lektorka kurzu - výživová poradkyňa Janka Trebulová a v kuchyni sa tentoraz stretlo čisto ženské osadenstvo v zložení (predný rad zľava doprava): Beata123, adminka Varechy Jana, Edlis, Babkamt, Mycake, Violeta, (zadný rad zľava doprava): výživová poradkyňa Janka Trebulová, Eliniatko, Eeevelin a Domi454.



Po uvítaní a vzájomnom zoznámení dostali Varecháčky rozpis receptov a dali sa s vervou do práce. Violeta a Eliniatko sa pustili do prípravy domácich žemličiek zo špaldovej múky.



A išlo im to od ruky. Tu už žemličky putujú do rúry.



Chvíľka oddychu padla vhod. Snáď nič nepokazíme, ak prezradíme, že mladučké žieňa Eliniatko nosí v brušku už svoje tretie dieťatko. A bude to chlapec. Doma ma ďalších dvoch. Blahoželáme!



Mycake pripravuje vajíčkové cesto bez múky na slanú roládu.



Po upečení cesta naň patrí prosciutto...



V škole varenia sa vekové rozdiely neriešia, všetci sme si potykali. Aj Beata123 a Babkamt.



Eeevelin pripravuje mrkvové čipsy. Ako? Mrkvu nakrájala na tenučké kolieska, pokvapkala tekvicovým olejom, osolila a piekla 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Podobne sme pripravili aj čipsy cviklové.



Ako zdravý zob sme si nachystali aj medovo-škoricový cícer. Uvarený cícer sme dôkladne osušili, rozložili na plech s papierom na pečenie a piekli 45 minút v rúre. Upečený cícer sme potom premiešali s lyžicou agávového sirupu, lyžičkou mletej škorice, lyžičkou kokosového oleja a štipkou soli. Takto ochutený sme ho ešte vložili na 10 minút do rúry, aby pekne skaramelizoval. Mňamka.



Cvikové kukuč od Domi454.



Lektorka kurzu Janka Trebulová (vľavo) je vždy dobre naladená aj vďaka zdravej strave, ktorú propaguje. Na fotografii s Edlis.



Ako sladkú chuťovku sme pripravili zapekané jablká. Tie sme najprv prekrojili na polovicu, odstránili jadrovníky, pokvapkali medom a posypali drvenými vlašskými orechami. Piekli sme na 200 °C asi 25 minút.



A takto nám chutilo...

Navnadili sme vás a aj vy by ste sa radi zúčastnili ďalšieho kurzu varenia? Tak sa zapojte do našej súťaže! Víťazi februárového kola Varíme s Varechou sa niečo nové naučia od hviezdneho šéfkuchára Martina Zahumenského, ktorý varil v michelinovských reštauráciách a bol porotcom v slovenskej verzii súťaže MasterChef!

Recepty, podľa ktorých si môžete pripraviť ďalšie zdravé chuťovky:
















Foto: Kristina Cheval, Radosť variť - Škola varenia v Poluse



Diskusia k článku

mitzy
Tak toto vyzerá na parádny žúr! Krásna zostava šikovných usmiatych žienok ;)
radox1
aka zurka?nevidim ziadnu flasu vina na stole.






 



TOPlist