Fedor Malík:
Wineláda

Fedor Malík, 21. februára 2017     2 minúty čítania

Počiatkom februára som sa v moravských Hustopečiach ocitol opäť. Chodím tam roky a chodím tam rád. Medzi vinárov.



Na seminári spolku Moravín som mal prednášku na tému Enoparfuméria. Hovoril som o vôňach hroznových vín. Poslucháči boli pozorní a téma zaujala. A akosi sa do toho prostredia aj hodila. Zišli sme sa totiž v hoteli Wine Wellness. Je to jediný hotel našich západných susedov, ktorého doménou je víno, vínna gastronómia a vínne procedúry.

Samotné oddelenie „wellnessu“ má suchú zónu, kde vás čaká masérske a zábalové oddelenie. Tu sa aplikuje vínna kozmetika s vínnym matolinovým zábalom a masážou s vínnym olejom zo semien hrozna. V druhom oddelení, v mokrej zóne, je sauna a sprcha so zábalovým „dažďom“. Vyjdem z „velnesu“ a som hladný. Jednoduché riešenie. Hotelová reštaurácia Amande servíruje jedlá južnej Moravy s prvkami francúzskej kuchyne...

Služby sauny ani reštaurácie som tentoraz nevyužil. Nakúpil som si však hustopečské vínne marmelády – winelády. Čistú hroznovú, ale aj s mandľami a čili papričkami. Tá mandľová je najchutnejšia. Ráno sa osprchujem a na raňajky si dám wineládu s makovkou, kukuričnými čipsami a bielym jogurtom. Je to fajn a je to chutné, velnesové...



Diskusia k článku

venusa
Nenachádzam slov, takéto wellnesy so všetkým co k nim patria su jednoducho balzam na dušu aj na telo. Kto nezažil, nech zažije. ❤️






 



TOPlist