Trendy:
Víťazky májového kola Varíme s Varechou randili pri sporáku

Jana Stárková, 18. júna 2016     5 minút čítania

Ďalší priaznivci Varechy sa vďaka výhre v májovom kole súťaže Varíme s Varechou stretli zoči-voči. Tentoraz to bola rýdzo dámska jazda. Výherkyne v škole varenia Radosť variť v bratislavskom Poluse pripravili jedlá, v ktorých hrali prím rôzne náhrady múk a spojili tak príjemné s užitočným. Konečne sa niektoré Varecháčky spoznali osobne a popritom sa aj naučili niečo nové. A, samozrejme, Varecha.sk pri tom nechýbala.



Tak toto je kompletná zostava dám, ktoré sa stretli v škole varenia Radosť variť. Varecháčky, ktoré z nášho portálu poznáte pod nickmi Ancicka, Lekorica, Gabrieladominik, Erikapasinska, Rennatte, výherkyňa SMS súťaže Ivanka, ďalej Kukulienka71 a Babkamt (na fotografii zľava doprava) si nahodili naše zástery, navzájom sa zoznámili a niečo nové sa spoločne naučili. Lekorica kvôli kurzu merala cestu z Dolného Kubína a Ancicka dokonca až zo Spišského Podhradia. Kurz na tému Náhrady múk viedla Silvia Horecká (na fotografii v strede), odborníčka na zdravú výživu a dvojnásobná blogerka roka v kategórii gastronómia (2014 a 2015), ktorá všetkých ohúrila svojimi vedomosťami a dobrými radami.



Pssst, dámy pozorne počúvajú sympatickú lektorku Silviu, aby vedeli, čo ich čaká a neminie. Plán začína byť jasný - v dvoch skupinách upiecť gaštanový koláč, citrónovo-zázvorové koláčiky a uvariť zemiakovo-batátové gnocchi.



Začíname pečením. A hneď sme sa pozastavili pri obyčajnom masle, ktoré Silvia uprednostňuje pred rôznymi rastlinnými tukmi.



Do obidvoch sladkých koláčikov sa pridávalo acidofilné mlieko, ktoré lektorka odporúča používať, pretože obsahuje menej laktózy, než to obyčajné.



Máme tam všetko? Kontrola musí byť!



Aha, čo už máme nachystané, tešia sa Babkamt, Lekorica, Kukulienka71 a Ancicka.



Nie je silikónová forma ako silikónová forma. Dozvedeli sme sa, že aj ich farba je dôležitá. Odborne podkutá lektorka odporúča používať tie s menej agresívnymi farbami, najlepšia je vraj "cumlíková" farba.



Cesto na citrónovo-zázvorové koláčiky je pripravené, šup s ním do formičiek.



Neviete, ako vonia sladké drievko? Ivanka už jeho voňavé tajomstvo odhalila...



Koláčiky sú upečené. Ale niečo tu nesedí! Zdá sa, že ich pár už záhadne zmizlo :)



K slovu prichádzajú uvarené gaštany...



... aby z nich vznikol takýto chutný koláč.



Zemiakovo-batátové cesto. Zatiaľ to veru nevyzerá, že z neho budú krásne gnocchi.



Piplačka s tvarovaním gnocchov ešte neskončila, ale na úsmev si Rennatte, Ivanka, Gabrieladominik a Erikapasinska dôvod našli aj tak.



A teraz ich už len uvariť...



K teplým gnocchom sa bude podávať bazalkové pesto...



... a neplánovane aj domáci kozí syr, ktorý nám priniesla ochutnať Ancicka. Bol vynikajúci! Aj tie gnocchi :)



Čo sme si navarili, to sme si aj zjedli, veď ako inak. A chutilo nám! Ak sa chcete zúčastniť ďalšieho kurzu aj vy, neváhajte a zapojte sa do júnového kola našej súťaže Varíme s Varechou.


Vyskúšajte aj vy dobroty, aké pripravili naše výherkyne:









Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse



Diskusia k článku

kukulienka71
Pekný článok, Janka ;-) vďaka za možnosť stretnúť sa, naučiť sa niečo nové, rozšíriť si obzory a chutne sa najesť v spoločnosti šikovných a srdečných žien:-)
lekorica
Janka ďakujem za príležitosť zúčastniť sa. Bolo naozaj super a konečne sme sa s niektorými varecháčkami spoznali aj osobne. Jedlo bolo jednoducho eňo ňuňo. :-)
tinca
poprosím @redakcia keby v komentári predstavili varecháčka zo spoločnej fotky, aby sme ich trošku spoznali podľa nickov.Ďakujem
cesminaz
Myslim si to iste co @tinca . Clanok je pekny,aj fotky,ale zial tu poznam jedine @kukulienka -Iveta :-) Ostatne zucastnene nepoznam na pohlad.Bolo by fakt dobre do buducna pod tie fotky v clanku napisat aj mena(nick) varechacov ,aby sme vedeli/videli o koho ide :-)
redakcia
Milá Tinca, Cesminaz a mnohí ďalší naši priaznivci!
Samozrejme, rozumieme tomu, že by ste si chceli k tváram našich víťaziek priradiť ich mená, teda nicky, pod ktorými fungujú na Varecha.sk, a preto sme sa rozhodli doplniť ich pod niektoré fotografie v článku. Tak odhaľte spolu s nami toto malé tajomstvo : )
cesminaz
Tak teraz sa uz celkom inym pocitom a inak pozeram na clanok a jeho zucastnenych,nez predtym :-) Dakujem mila @redakcia :-) urcite ste potesili nielen mna!






 



TOPlist