Vitajte medzi cukrárskou elitou (Tipy a triky od cukrára)

Hera, 21. marca 2015     3 minúty čítania

S našimi tipmi bude upiecť a vyparádiť vaše cupcaky úplná hračka! Pusťte sa s Herou do toho a uvidíte, že výsledok potom bude porovnateľný s prácou profesionálnych cukrárov. Chce to len poznať pár trikov, mať správne náčinie a razom sa z prípravy cupcakes stane zaujímavá a kreatívna práca.



Nechajte ho vychladnúť


Pred zdobením nechajte korpusy cupcakes úplne vychladnúť. Ak by boli ešte vláčne, krém by sa začal rozpúšťať a nedržal by na cupcaku tvar.

Chladiaca mriežka


Chladiaca mriežka je maličkosť, ktorá sa vám ale určite vyplatí. Je to trik, ktorý robí skutočné divy! Akýkoľvek korpus bude vďaka nej chladnúť postupne a para sa nebude zrážať v spodnej časti korpusu.

Kliešte na zmrzlinu





Nedarí sa vám košíčky naplniť rovnakou dávkou cesta? Zaobstarajte si dávkovacie kliešte na zmrzlinu. Kúpite ich v niekoľkých rozmeroch a každý váš košíček bude jeden ako druhý.

Miešajte rýchlo


Pri príprave korpusov postupujte rýchlo a miešajte len tak dlho, ako je to k spojeniu všetkých ingrediencií nevyhnutné. Do cesta by ste nemali „vmiešať“ príliš veľa vzduchu. Len tak bude držať korpus správny tvar a konzistenciu.

Teplotou 170 °C nič nepokazíte


Jedna univerzálna rada pre pečenie korpusov - priemerná teplota, ktorou nič nepokazíte, je 170 °C. Občas sa jednoducho môže stať, že sa vám z pamäte niektoré údaje vykotúľajú …

Doba pečenia


To isté platí i pre dobu pečenia. Pokiaľ sa vám recept „nejako nezdá“, môžete si dobu pečenia odvodiť od univerzálneho pravidla - pri košíčkoch štandardnej veľkosti približne 20 minút, pri mini košíčkoch potom znížte čas pečenia na 10 minút.

Spýtajte sa na špajle


Ak si nie ste úplne istí, či je korpus dostatočne upečený, skúste test so špajľou. Pokiaľ po zapichnutí do cesta vyjde suchá, je hotovo. Všeobecne potom platí, že je vždy lepšie piecť o minútu kratšie, než o minútu dlhšie.




Diskusia k článku







 



TOPlist