Trendy:
Varecha v akcii

Andrea Červenková, 28. apríla 2016     6 minút čítania

Vedia redaktorky variť? Upečú zdravý cheesecake? Zvládnu uvariť quinou tak, aby nebola horká? Čítajte ďalej a dozviete sa.



Tak to sme my - nie celkom všetci, ale skoro všetci tí, ktorí pre vás s láskou pripravujú našu Varechu. Monika, ktorá zabezpečuje, aby Varecha mala z čoho žiť, Lucia a Stanko, ktorí sa starajú, aby mala Varecha dobrú propagáciu, Vierka a Lenka chystajú pre vás výhry do súťaží a zabezpečujú administratívu, naša nová adminka Janka, no a ja - Andrea, ktorá sa stará o to, aby mali recepty na Vareche hlavu a pätu a aby ste si čítali zaujímavosti zo sveta gastronómie.

Rozhodli sme sa vám dokázať, že napriek tomu, že sme Varecháči, nie sme drevení a s vareškou v ruke nám to ide. Ako už iste z našej stránky viete, v spolupráci so školou varenia Radosť variť v bratislavskom Poluse sme pre vás pripravili súťaž Varíme s Varechou. Výhra je jasná: niekoľkí z vás sa každý mesiac môžu zúčastniť na škole varenia. Každý mesiac iný skúsený lektor a každý mesiac originálna téma. Nič sme však nechceli nechať na náhodu, preto sme školu varenia trochu otestovali. Musíme predsa vedieť, do čoho idete :)



Dnes budeme variť zdravé bleskovky, čo je skvelá téma, lebo nikto z nás nechce stráviť pri sporáku hodiny. Naša učiteľka je sympatická Janka Trebulová, ktorá rozumie jedlu ako nikto z nás, je totiž vyštudovaná nutričná poradkyňa.

Hneď na úvod - pravidlo číslo jedna: Všetci si tykajú, nasleduje úvodný prípitok a Janka hneď rozdeľuje úlohy, lebo aj príprava bleskoviek trvá nejaký čas.



Pravidlo číslo dva: Varí sa s umytými rukami. Poslušne odpochodujeme k umývadlu a potom nás už čakajú pripravené suroviny.



Niektorých z nás čo-to zaskočí. Stanko špekuluje, ako má ošúpať ten megazeler.



Ostatní usilovne strúhame,



solíme a miešame.



Samozrejme nezabudneme ochutnávať.



Niekomu varená quinoa vonia, inému zas nie :)



O napäté chvíle nie je núdza.



Trochu telocviku nezaškodí.



Ešteže nám prišla posila a mladšia generácia sa tiež chytá varešky.



No a po takmer troch hodinách si konečne sadáme k stolu.



A čo sme si uvarili, to sme si aj zjedli. Ako predjedlo sme si upiekli špenátovo-parmezánové suflé. Pripravili sme ho zo sparených špenátových lístkov, bešamelovej zmesi, vajec a parmezánu. Na dochutenie sme použili cesnak, soľ a korenie. Whoops, zabudli sme tam pridať aj cream cheese :( Nevadí. Napriek tomu sa suflé podarilo a naša lektorka Janka nás učí, že suflé je výborné aj na raňajky alebo rýchly olovrant.



Nasleduje hustá zeleninová polievka s pečenými baklažánmi, paradajkami a cesnakom. Chutí podobne ako boršč. Ako základ sme použili pór, ku ktorému sme postupne pridávali nastrúhanú mrkvu, zeler, fazuľu a popučenú upečenú zeleninu. Na tanieri dochucujeme hustým gréckym jogurtom.



Tretí chod: rolky z kuracích pŕs plnené krémovou cuketou zapečené s paradajkovou zmesou a mozzarellou a príloha zeleninová quinoa. Konečne sa dozvedáme, ako docieliť, aby quinoa nebola horká. Zalejeme ju vriacou vodou, necháme pár minút postáť, vodu zlejeme a postup opakujeme 3 krát. Až potom quinou varíme, a to bez soli. Ak nám zostane, dá sa potom použiť do nejakého sladkého dezertíku alebo do jogurtu.



No a sladká bodka na záver: cheesecake bez výčitiek. Korpus z ovsených vločiek, strúhaného kokosu a banánov, plnka z tvarohu, smotany, cream cheesu a vajíčka. Dochucujeme citrónovou šťavou, medom, vanilkovým extraktom. Navrch lesné ovocie.



Či sme to zvládli posúďte sami. Nám chutilo :)

Recepty, podľa ktorých sme varili:















Foto: Redakcia Varecha.sk, Inez Kridlová



Diskusia k článku

babkamt
Milá Andrejka, prečítala som si so záujmom celý článok. V redakcii ste zohratá partia, dobre ste sa zladili aj kuchyni. Varenie bola pre vás zábava. Vytvorili ste výborné jedlá, ktoré ste samozrejme aj ochutnali. Mám na teba otázku. Neplánuješ sem pridať aj celé recepty? Chválim aj fotky.
mijaita
Velice milé fotkopsaní, hned je atmosfera webu o kus lidštější a přátelštější. Díky za to!
kukulienka71
Sympatický tím, konečne vás vidieť:-) Super akcia, super jedlo, super fotky. Nech sa darí!
monty469
Veľmi sa mi páčia recepty, uvítala by som, keby ste postupy uverejnili. Ste šikovný tím, ako vidieť, išlo vám to od ruky :-)
dormella
Sikovni, sympaticti, hezci a mladi, co vice si prat ! Ale nejak takto jsem si Vas predstavovala ......vse nejlepsi a hodne uspechu !
sonulienka
Ste všetci trpezlivý voči nám, a hlavne vyznáte sa vo varení. Ste pre mňa jednotka.
andreac
Ďakujeme, dievčence, sme všetci veľmi milo potešení vašimi reakciami.
Čo sa týka receptov, ešte zisťujem od našej lektorky zo školy varenia Janky Trebulovej, ako by sme ich zverejnili.
haji
@Andreac (28.4.2016 14:01)
Držím pěsti i do dalších akcí, tato se vydařila. Je fajn poznat tváře týmu Varechy a ještě v akci! Mávám Andrejko!
afataga
Aj ja som rada, ze som vas videla, sikovne ste dievcata a chlapec, tusim tam chyba Sona, je pekne od vas, ze aj cosi robite v kuchyni, nie len za PC :-)
staja
Výborná akcia, radi sme vás spoznali a tešíme sa na tie recepty.
zolik
tiez ma potesilo vidiet Vas v kucharskej akcii. a este viac ma potesilo, ze uz viem kto za tymto vynimocnym slovenskym kucharskym/kulinarskym portalom stoji. a tiez viem, ze bez nadsenia a osobnej angazovanosti kazdeho z Vas, by tato internetova gratis stranka nikdy nemohla prezit. teda existovat. dakujem
kimlo
Tiež by mi chutilo od takého kolektívu... Odkupim jednu tu zásteru... :-)
radox1
andrejka,vidim ze ste sa s varechou vysantili.
dorisa
Ahojte, všetci ste stráááášne šikovní. Andrejka, úsmev ti svedčí..som rada, že sa osobne poznáme. Z jedál som najviac nadšená z quinoi,,tu tiez pripravujem doma. Tak treba, čo si kto uvarí,,treba to s chuťou zjesť :) Veľa pracovných úspechov prajem portálu Varecha.
bembo
Rád som Vás poznal .Milý sympatický kolektív.Pekne ste navarili.
kimlo
@Mijaita (28.4.2016 20:26)

Veru mohli, takto vyhraté zástery už mám doma dve... :-)
andreac
Ahojte všetci! Ešte raz ďakujeme za takú krásnu odozvu, to sme hádam ani nečakali :)
Zástery dostane každý, kto vyhrá v súťaži Varíme s Varechou. Zajtra končí prvé kolo, desiati víťazi budú môcť ísť variť do školy varenia Radosť variť v Poluse, no a zástery už tam na vás čakajú. A ja tam budem tiež, takže sa s ďalšími Varcháčmi budem môcť spoznať aj osobne.
Snažili sme sa vyberať termíny na sobotu, aby aj tí cezpoľní mohli prísť. Vyhovuje vám to takto? Alebo by ste radšej privítali termín cez týždeň?
andreac
@Afataga (28.4.2016 15:00)
A chýbal nám aj Tomáš :(

@Radox1 (28.4.2016 18:35)
Áno, odporúčam vyskúšať každému.

@Dorisa (28.4.2016 19:47)
Ako to, že nesúťažíš? Veď vlaky do Bratislavy jazdia :)
janger
@andrejka , super fotky, mali ste pekny den. Je to zaujimave vidiet tvare, ktore sa skryvaju za Varechou.sk. Teraz uz viem, s kym si sem-tam, ak je treba, vymenim mail☺. Vidim, ze mame novu adminku Janku, tak ju pekne vitam, nech sa jej dari. Ano, chyba Sona a Tomas...
Skoda, ze sa sutaze nikdy nezucastnim...Hoci ani nepredpokladam, ze by som niekedy vyhrala ;-)...A je to aj dalekoooo....Takze ani taku krasnu varechacsku zasterku nikdy nebudem mat :-(.
A...navarili ste paradne! ☺
luss44
potešili ste ma, som rada že vidíme kto stojí za našou Varechou :) ste sympoši všetci a ešte ste aj fajne navarili. Veľa dalších tvorivých nápadov prajem :)
katka78
Pre mňa by sa mohli dať zástery aj kúpiť, nie som súťaživá.
kecemis
Pekna akcia. Je dobre poznat neviditelnych ludi spoza obrazovky. Ale otazka rovnaka ako ma Janka, co cezhranicny? Pre nas by sa mohli privriet oci, pripadne sfalsovat vysledky. Tym vas vobec nechcem koruptovat.
mariamka
naozaj ste sympaticky, pozitivny tim, a vari vam to! mohli by ste takto kolektivne testovat napr. recept mesiaca, co vy na to? drzim vam peste, p. @Andrejka Vam zvlast, nemate to s nami lahke :)
andreac
Ahojte, veľmi si vážime vaše komentáre. Ďakujeme.

@Babkamt (28.4.2016 07:52), @Monty469 (28.4.2016 10:35), @Staja (28.4.2016 17:22), recepty podľa ktorých sme varili nájdete pod článkom a sú zverejnené aj tu:  varecha.pravda.sk/profil/skolavareniapolus/recepty/...


@Janger (29.4.2016 11:48), @Kecemis (29.4.2016 16:09), áno, niečo musíme vymyslieť aj pre vás cezhraničných :) Máte nejaké nápady?

@Katka78 (29.4.2016 15:36) ohľadne kúpy Varecháčskej zástery - zistím info a dám Vám vedieť.

@Mariamka (29.4.2016 16:13) my si prácu s vami užívame, veď kde by sme sa na jednom mieste stretli s takým množstvom skvelých kuchárok a kuchárov :)
Súťaž recept mesiaca už od mája končí, ale nejaké spoločné testovanie receptíkov ešte určite zorganizujeme.
havino
ale ste podarení rad radom v akcii , dobre ste navarili, napiekli, práve som si cheeskace uložila a tá mladá slečna, na prvej fotke a za vrch stolom, mi vyčarila úsmev na tvári, som rada, že vás vidieť a nie len čítať :-) @Andrejku som už videla na fotke, ked ste sa predstavovali na vareche a je to pre mňa excelent žieňa, ktorá vie ochotne pomôcť,poradiť. Nech vám to takto spoločne varí a usmievate sa nadalej, spoločne s nami varecháčmi, čo píšu komentáre, pridávajú recepty.Rada som vás spoznala.
mesiar50
Sympatický a šikovný kolektív.
Rád som spoznal ľudí ktorých som doposiaľ poznal,iba formou pisania mailov a komentov.Želám Vám všetkým,len to najlepšie a najkrajšie.






 



TOPlist