Súťaž:
TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014

Redakcia Varecha.sk, 3. apríla 2014     7 minút čítania

Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Na Varecha.sk prebieha každý mesiac súťaž o najlepšie recepty, o ktorých rozhodujú používatelia receptového portálu Varecha.sk. Čím viac používateľov si uloží recept do svojej Kuchárskej knihy na Vareche, tým sa zobrazí vyššie v rebríčku. Tu sú výsledky TOP 15 najlepších receptov za mesiac marec 2014.


Najlepšie recepty za mesiac marec 2014


Recept, ktorý vyhráva 1. cenu:
1. Ľadový vietor - rezy (fotorecept) Ľadový vietor - rezy (fotorecept) 402 kuchárskych kníh


Recept, ktorý vyhráva 2. cenu:


Recept, ktorý vyhráva 3. cenu:

Ďalšie skvelé recepty na jedlá, ktoré cenu tento mesiac nevyhrávajú...
7.Cantuccini (fotorecept)Cantuccini (fotorecept)279 kuchárskych kníh
10.Bratislavské rožky (fotorecept)Bratislavské rožky (fotorecept)270 kuchárskych kníh
11.Zdravá štrúdľaZdravá štrúdľa268 kuchárskych kníh
12.Kysnuté cesto bez vajec (fotorecept)Kysnuté cesto bez vajec (fotorecept)267 kuchárskych kníh
14.Vatové rezy (fotorecept)Vatové rezy (fotorecept)243 kuchárskych kníh

Výhry za najlepšie recepty mesiaca marec 2014


V tomto mesiaci ste súťažili o výhry v hodnote 83,70 eur:


1. cena


Prvú cenu Kuchárska kniha Veľká kniha o varení vyhráva Ancicka za svoj recept Ľadový vietor - rezy (fotorecept), ktorý si pridalo 402 ľudí do kuchárskej knihy.

2. cena


Druhú cenu Šľahač Hyundai HM628 vyhráva Domi454 za svoj recept Perfektná domáca Nutella (fotorecept), ktorý si pridalo 338 ľudí do kuchárskej knihy.

3. cena


A tretiu cenu - Ponorný mixér Hyundai HB 960 biely - vyhráva Akeber za recept na Horehronské zemiakové placky so syrom, ktorý si pridali ľudia do 331 kuchárskych kníh.


Víťazom srdečne gratulujeme a ďakujeme za účasť aj ostatným. Tí, ktorí tento mesiac nevyhrali, majú šancu vyhrať budúci mesiac v súťaži na apríl 2014 .

Viac o tejto súťaži

Diskusia k článku

kukulienka71
Srdečne gratulujem všetkým výhercom!!!!:-) Zase sa len potvrdilo,že sme maškrtnícky národ;-))
ancicka
dakujem veľmi pekne,Ja som strašne rada,že sa dostali až 3 moje recepty do" TOPreceptpu".
@kukulienka ,to máš pravdu,lebo všetky TOP rcp sú na sladko,okrem placiek.
havino
dievčence blahoželám vám srdečne, zaslúžene výhry, všetky recepty aj pod tretím miestom sú vynikajúce, šikovné ste všetky
svedka
Gratulujem :) krasne recepty.Naozaj-mlsne jazycky,skoro vsetko na sladko a pritom ziadne novinky .Klasika a dobra chut vyhrava :)
elixir
Úprimne gratulujem všetkým výhercom, mne osobne sa najviac páči recept na kysnuté cesto, neviem, no počas tohoto mesiaca som ho akosi prehliadla... a tak som rada, že je tu. :)
Ostatné koláčiky sú tiež krásne, kúsok by som ochutnala a tie placky, ani nehovorím.
julica
Och, zase samé tuky a cukry, super vizitka
izabella929
Všetkým srdečene blahoželám k umiestneniu v TOP 15.-)Výhercom srdečne blahoželám a prejem mnoho úspechov v pečení a varení...
mariamka
vsetkym gratulujem, tesim sa z peknych receptov, len ma mrzi ze nasa "top" cukrarka sa neumiestnila,
elysa
gratulujem všetkým, väčšinu tých dobrôt mám uložených...
2010
@julica , keby babky davali vnukom alkohol a cigarety kazdy by sa pohorsoval ale robia presne to iste navikaju vnukov na drogu zvanu cukor.
mariamka
@2010 nikto nikoho "nenaviku" su to tradicie a chute, a mohol by si sa miernit v tej degradacii, bud si slovak alebo nevies kto
mariamka
@2010 wikipedia je len informativna stanka, nebud taky apriori zasadny, ale asi si,,
daguska
Vyhercom gratulujem,recepty su vyborne a prevedenie ozaj ukazkove.
julica
@mariamka , neviem, preco je take dolezite byt slovakom, ale budiz. druha vec je, co je slovenske na kremovych zakuskoch, nutele, cantuccini ci madarskom kolaci. man mrzi, ze sa neodmenuju skutocne dobre recepty,kde by bol napad. druha vec je, ze take tu uz ani velmi nepribudaju.
pusta
všetkým srdečne blahoželám :-)
neviem, čo sa tu vlastne stále rieši, ked jedinou podmienkou umiestnenia na tejto TOP lište je počet uložení v kk????
predsa o tom rozhodujú týmto spôsobom samotní varecháči, ktorí zo takto chceli mať :-)))ň
marianne
Tiez vsetkym vyhercom blahozelam,aj ked tiez nechapem,co stale riesite ....je sloboda....ludia si zahlasovali ako si zahlasovali a vyhralo ... co vyhralo...a ze ten Cukor je len od roku 1830 povoleny? tak to by sme nejedli ani banany,paradaky,kiwi,pomarance,koreniny..... a vsetko co sa od roku 1830 na Slovensko nedostalo...ostaly by nam hadam len tie zemiaky,mrkva a huby v lese...ano no cukor nie je zdravy
marianne
ale dalo by sa polemizovat co je,ze? ani moje avocado by som nemohla jest,lebo do roku 1830 tu nebolo:-)
marianne
btw: neviem ci som si to len ja vsimla,ale z varechy sa stava dietologicka poradna,tu uz aby sa clovek obaval pridat naozaj nejaky kolac alebo kaloricky recept.Tu sa v poslednom case riesi :Cukor,bielkoviny,sacharidy,diety od vymyslu sveta...aj toho troche treba,ale toto by mala byt vsehochut..su ludia ktori sa stravuju zdravo a najdu si tu to svoje a su ludia ktori nezdravo,a stale upominat jeden druheho je smiesne,alebo potom treba zakazat pridavat na varechu kolace a vsetko kde ide cukor,aby stale nevyhravali:-))...a potom je tu este jedna moznost,ze to ukladanie do KK je postavene na hlavu..
cesminaz
Aj ja vsetkym vyhercom blahozelam :-) a mam aj zopar z tychto receptov v KK. @Marianne uplne s tebou suhlasim,co sa tych receptov tyka.Varecha je stranka o vareni,kde by mali byt vseliake recepty.Ved su vseliaky ludia...presne ako hovoris,niektory sa stravuju zdravsie druhy nie,jeden je vegan druhy vegetarian atd...Ved prave to mam na vareche rada,ze clovek tu najde naozaj kopu vseliakych receptov,ci uz sladke,slane,mastne alebo bez tuku!! Takto si kazdy pride na svoje...a myslim si,ze keby sa sem mohli davat len "urcite recepty" by sem na tuto stranku nechodilo tolko navstevnikov a ani by sme tu tolky zaregistrovany neboli... :-)
pusta
k téme CUKRY všeobecne
mám len jednu pripomienku, že ako Cukry, tak aj Tuky a Bielkoviny majú byť v strave zastúpené v správnom pomere, Cukry sú potrebné dokonca aj u diabetikov.
nechcem zachádzať zbytočne do dietologických podrobností, a to už bez ohľadu o aký druh cukru ide a odkedy a kde je známy, teda či už ide o cukor repný, trstinový, ovocný...iný, rafinovaný, nerafinovaný, biely, hnedý, atd., alebo z hľadiska delenia na jednoduché a zložité cukry ako mono- disacharidy a polysacharidy, ev. škroby.
mariamka
@julica pre mna nech tu pise aj martan :) bolo to myslene inak, ale uz tu nebudem virit vasne :),, k tomu ukladaniu kolacov do KK, myslim, ze je to celkom prozaicke, recept na maso mi staci pozriet orientacne, 10 deka hore dole, ale pri zakuskoch su tie mnozstva zasadne, ak sa ma podarit.. inak s tvojim nazorom suhlasim, som sa v podobnom duchu zmienila par mesiacov dozadu, ale uz som sa s tymito preferenciami zmierila :) pre mna kludne tuky, cukry, komu ako zdravie a penazenka dovoli, hlavne nech nas zivot tesi :)
julica
Veď to, všetky si ukladajú koláče, mäšo len orientačne. Tiež som už o tom písala, redakcia si však nevie poradiť. ja by som navrhla udeľovať ceny v kategóriách, kritériom by bolo počet KK, tak ako doteraz. pusta, myslim, ze do dietologickych detailov treba zajst, my sme uz daleko vzdelanejsi a vieme si spocitat dennu spotrebu cukru.
2010
Mne je vzdy do smiechu ked citam , aku keramicku panvicu treba kupit bez oleja ako nevysmazat ale piect rezne, obmedzit solenie a len preboha nie glutamant ,ale ze kazdy tyzden rodina zje najmenej kilo cukru, kilo tuku, kilo muky v kolacoch -zakuskoch.
Pritom doporucene mnozstvo cukru pre zenu denne je 100 kcal = 6 cajovych lyziciek.... takze 1 banan = 3 lyzicku cukru , 1 jablko = 2.5 lyzicky cukru.
eviana
Všetkým výhercom srdečne blahoželám k výhre a ďakujem im i každému jednému, ktorý si dal námahu a podelil sa tu na vareche s nami o výsledok jeho práce - za recepty :)
A podrypávačom mesiaca blahoželám tiež, opäť sa im niečo podarilo, niet nad pocit z "dobre vykonanej práce" :)
marta5
Gratulujem výhercom,je pekne robiť si radosť a podeliť sa s dobrým receptom. Je mi ale smutno z toho,keď si ubližujeme.
denyany
Blahoželám výhercom! A ďakujem, že sa s nami podelili. A úplne mi @eviana vzala z úst to, čo napísala v druhej vete.




 



TOPlist