Testujeme nové Smotany Extra od Rajo

Inzercia, 18. mája 2015     4 minúty čítania

- Inzercia -
V smotanovom regáli sa objavila novinka - Smotany Extra od Rajo. Výrobca sľubuje lepšiu chuť vďaka vyššiemu obsahu tuku a tiež praktickejšie balenie. Vyskúšala som ich za vás, ako to dopadlo?



Recenzia od Angie bakes


Pri mojom skoro každodennom pečení používam smotanu na šľahanie veľmi často, ako väčšina domácností, ktoré radi pripravujú sladké dobroty. Musím sa však priznať, väčšinou som si ich dovážala zo zahraničia, ale pri mojom poslednom sladkom maratóne som vyskúšala aj nové smotany Extra na šľahanie od Rajo. Klasickú smotanu od Rajo som používala aj dovtedy, ale väčšinou keď ich nebolo treba veľmi šľahať, ale iba som ich naliala do cesta alebo do čokoládového krému. To sa však už po vyskúšaní nových smotán Extra určite zmení.

Tak mi dovoľte sa s Vami podeliť o moje prvé dojmy z novej smotany Extra. Ako prvé skvelé pozitívum hodnotím nové balenie v PET fľašiach. Už pri prenose z obchodu v taške máte istotu, že sa smotane nič nestane a nevyleje sa do nákupnej tašky, čo sa pri predošlom obale v tégliku nedalo zaručiť. Pri veľkých nákupoch sa mi stalo veľakrát, že pri príchode domov sa pri množstve potravín akýmsi záhadným spôsobom poškodil vrchnáčik a potom pri vybaľovaní nákupu bolo zopár potravín od smotany. Toto je už však minulosťou. Pevné telo a uzatvárateľný vrchnák zaručujú bezpečný prenos a uľahčia manipuláciu. Taktiež keď použijete časť smotany na nejaký recept a ešte vám trocha ostane vo fľaške, iba uzavriete vrchnákom a uložíte do chladničky, kde zvyšok počká na ďalšie použitie. Pri mojich predošlých skúsenostiach s klasickou smotanou, ktorá mala 33 % ma najviac potešilo zvýšenie obsahu tuku na 35 %. V praxi to znamená, že teraz sa mi smotana vyšľahala oveľa jednoduchšie a rýchlejšie bez použitia akéhokoľvek stužovača, čo sa mi s predošlou verziou nie vždy podarilo, poprípade to trvalo dlhšie. Smotana Extra určite poteší všetkých, či už nás, ktoré rady a často pečieme, ale napríklad aj mamičky, ktoré pečú len príležitostne, lebo vyšší obsah tuku dodá lepšiu a výraznejšiu chuť do všetkých druhov koláčov aj krémov. Chcem však zdôrazniť, že na dosiahnutie kvalitného a pevného vyšľahania smotany Extra nesmieme zabudnúť fľašku vždy pred použitím dôkladne vychladiť! Určite sa mnohým už stalo, že šľahali a šľahali a výsledný efekt sa nie a nie dostaviť. Mohlo to byť práve tým, že smotana nebola dostatočne vychladená. Takto už potom nie je problém rýchlo ozdobiť rôzne muffinky či torty, alebo perfektne vyšľahať parížsku šľahačku.

Som rada, že sú takéto inovácie, ktoré určite ocení každý, kto rád pečie či varí, keďže v novom rade nájdete aj smotanu na varenie Extra s obsahom tuku 15%. Lahodnejšie a chutnejšie omáčky a perfektne vyšľahané krémy budú odteraz už samozrejmosťou.


Rajo smotana na varenie Extra
15 % tuku dodá plnšiu chuť a hustejšiu konzistenciu
• Ideálna na prípravu polievok, omáčok či na zapekanie
• Praktické znovu uzatvárateľné balenie

Rajo smotana na šľahanie Extra
35 % tuku pre nezameniteľnú chuť poctivej šľahačky
• Rýchle vyšľahanie a dobrá stabilita
• Ideálna na ovocie, torty, koláče a dezerty
• Praktické znovu uzatvárateľné balenie

Odporúčaná predajná cena Smotana na varenie Extra: 0,99 €, Smotana na šľahanie Extra: 1,29 €








 



TOPlist