Tak trochu iná káva. Vylepšite si ju korením!

Inzercia, 4. marca 2015     5 minút čítania

- Inzercia -
Pitie kávy je rituálom, bez ktorého si veľa ľudí nedokáže svoj deň predstaviť. Je symbolom ranného prebúdzania, udržovania energie behom dňa a relaxu vo voľnom čase. Konzumácia kávy, objavovanie nových druhov a spôsobov prípravy je skrátka trendom súčasnosti. Na prípravu ranného moku nás môže inšpirovať i návšteva exotických krajov. Poďte s nami odhaliť tajomstvo koreniacich zmesí, ktoré dodajú vašej káve netradičnú chuť a arómu. Ak vás v dohľadnej dobe práve nečaká cesta do týchto vzdialených krajín, nechajte sa inšpirovať korenenou kávou od Jacobs na www.bavsakavou.sk.



Ako sa pripravuje svetová káva? Inšpirujte sa tipmi od zahraničných odborníkov – v hlavnej roli korenie

Korenená chuť obľúbeného teplého nápoja urobila z Vietnamu druhého najväčšieho producenta a exportéra kávy na svete. Zrnká z krajiny ryže a hôr nakupujú i známe kávové reťazce a ich obľúbenosť rastie i na Slovensku. „Najdrahšia vietnamská káva sa svojou kvalitou vyrovná cibetkovej káve,“ hovorí Naty Trinh Hao, majiteľka vietnamského bistra, v ktorom sama pripravuje tradičnú vietnamskú kávu. Jedinečnosť chutí vietnamskej kávy spočíva v primiešavaní cherry arómy a masla do zmesi zrniek Robusta a Arabica. Hustota sa káve dodáva kondenzovaným mliekom. Spôsob prípravy sa od typickej slovenskej kávy tiež výrazne líši: „Pri príprave tradičnej vietnamskej kávy je nutné si najprv nahriať filter a hrnček horúcou vodou, aby káva počas procesu prekvapkávania nestratila na chuti a teplote. Do kovového filtru, položeného na hrnčeku, nasypeme nahrubo namletú kávu, ktorú zalejeme horúcou vodou a privrieme viečkom. Takto pripravená káva sa už podáva hosťovi, piť ju však možno až po úplnom prekvapkaní kávy z filtra,“ dodáva odborníčka na vietnamskú kávu.

Na mexických plantážach sa káva pestuje už od 18. storočia. Kávu (najmä známu Arabicu) dnes pestujú najmä menší farmári v nadmorskej výške 1500-2000 metrov nad morom. Korenie a najrôznejšie príchute tu hrajú veľkú rolu, čo potvrdzuje i Alejandro del Moral, zakladateľ bistra a veľký znalec mexickej kávy: „Najtradičnejšou kávou je tzv. „Café de Olla“, ktorá sa často korení pomarančovou alebo citrónovou kôrou, mladšia generácia si rada pochutí na káve s príchuťou čokolády.“ Alejandro pochádza z Mexico City, kde je pitie kávy doslova súčasťou kultúry všetkých obyvateľov. Niektorí z nich si do kávy radi pridajú obľúbené korenie z chilli papričiek, ktorého chuť je v Mexiku veľmi obľúbená i pre jeho liečivé účinky.

Okoreňte si vašu šálku s novou edíciou od Jacobs

Ak vás v dohľadnej dobe práve nečaká cesta do týchto vzdialených krajín, nechajte sa inšpirovať korenenou kávou od Jacobs. Špeciálna edícia káv Jacobs „Bav sa kávou“ vám prináša možnosť si tieto svetovo známe varianty pripraviť doma, rýchlo a jednoducho. K baleniu káv Jacobs Crema Gold, Jacobs  Krönung a Jacobs Velvet dostanete zdarma balíček s korením, ktorý vašu kávu posunie na úplne inú úroveň. Nové balenia káv Jacobs nájdete u vybraných predajcov od marca do mája 2015 až do vypredania zásob. Inšpirujte sa receptami na www.bavsakavou.sk a pripravte si kávu, ktorá vás bude baviť.

    
Jacobs Crema Gold
200 g, doporučená cena:
8,99 EUR
    
Jacobs Krönung
200 g, doporučená cena:
9,79 EUR
    
Jacobs Velvet
200 g, doporučená cena:
7,99 EUR

Sledujte akcie a zľavy vo vybraných obchodných reťazcoch

RECEPTY

Vyskúšajte napríklad kávu s príchuťou EXOTIC CHILLI:













 



TOPlist