Šibi-ryby, mastné ryby... Tak trochu iná Veľká noc

Hera, 15. marca 2015     3 minúty čítania

Upusťte od veľkonočnej klasiky a skúste veľkonočných vinšovníkov obdariť niečím novým, iným než tradičnými vajcami. Upečte im veľkonočný cupcakes!


Krémové veľkonočné hniezda


Na cca 12 cupcakes

Cesto:
85 g Hera Maslová príchuť
98 g kryštálového cukru
2 veľké alebo 3 menšie vajíčka
1 lyžička vanilkového extraktu
145 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
malá štipka soli
45 ml plnotučného mlieka
80 – 100 g čokolády alebo čokoládových lupienkov podľa chuti

V mixéri vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spolu s cukrom, kým nie je zmes kompaktná a nadýchaná. Potom pridáme vajcia, vždy jedno po druhom, a všetko dôkladne prešľaháme. Nakoniec len krátko zašľaháme vanilkový extrakt.

Vedľa v miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Celú zmes preosejeme cez sitko a postupne ju zapracujeme spolu s mliekom a čokoládou do vyšľahanej zmesi v mixéri. Ingrediencie pridávame striedavo, mixujeme na nižšej rýchlosti a po menších častiach. Vždy začíname a končíme suchou zmesou.

Hneď ako je zmes hladká a kompaktná, prestaneme so šľahaním. Vďaka tomu zostane cesto nadýchané.

Plech na mafiny si vyložíme papierovými košíčkami. Naplníme ich do 2/3 cestom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 17 – 20 minút.

Vanilkový krém:
250 ml plnotučného mlieka
1 vrecúško vanilkového pudingu
60 g práškového cukru
200 g Hera maslová príchuť

Väčšiu časť mlieka nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a povaríme. Puding dobre rozmiešame vo zvyšnom studenom mlieku, prilejeme k vriacej zmesi a miešame tak dlho, kým táto zmes nezhustne a krátko neprebuble. Stratí sa tak chuť škrobu. Pripravený puding prelejeme do šľahacej misy a necháme ho v nej úplne vychladnúť. Povrch pudingu jemne posypeme krupicovým cukrom, aby sa na ňom neurobila koža. Do vychladeného pudingu vmiešame po kúskoch rastlinný tuk Hera maslová príchuť a šľaháme, kým nám nevznikne hladký krém.

Ďalšie veľkonočné recepty:















Diskusia k článku







 



TOPlist