Šéfkuchári na grile alebo grilovacie tipy top kuchárov

PR, 18. júla 2016     2 minúty čítania

Pre grilmajstrov pripravila Palma pomocníkov, ktorí uľahčia marinovanie, grilovanie, dochucovanie šalátov či prípravu dipov. Repkové oleje Raciol s bylinkami s rôznymi chuťami môžeme využiť na prípravu teplých i studených jedál. Ocenil ich aj známy šéfkuchár Vojtech Artz. Inšpirujte sa jeho tipmi!



  • Raciol s citrónom a bazalkou je výbornou voľbou na záverečné dochutenie rýb a plodov mora. Čerstvo upravenú ešte horúcu rybu pokvapkáme týmto repkovým olejom a jeho svieža chuť sa dokonale rozvinie.

  • Máte radi netradičné kombinácie? Vanilkovú alebo domácu bazalkovú zmrzlinu pokvapkáme repkovým olejom s citrónom a bazalkou, pridáme štipku morskej soli a servírujeme. Zvláštna kombinácia? Ochutnajte!

  • Dezert trochu inak - kúsky vodného melóna, jahôd a čučoriedky pokvapkáme citrónom a citrónovo-bazalkovým olejom a jemne premiešame.

  • Grilovaná zelenina by nemala v menu chýbať. Rôzne druhy zeleniny grilujeme samostatne (farebné papriky, cuketu, baklažán), hotové premiešame v mise s olejom Raciol paradajky, cesnak, bazalka a osolíme morskou soľou.

  • Grilované plody mora ešte teplé polejeme repkovým olejom Raciol s chilli, paradajkami a bazalkou a necháme aspoň 2 hodiny marinovať. Podávame vychladené.

  • Raciol s bazalkou výborne ochutí svieži taliansky šalát Capresse s mozzarellou a paradajkami, ktorý je skvelým doplnkom ku grilovanému mäsu.










 



TOPlist