Prvá adminka Varechy Sandra:
Varecha bola pre mňa obrovská škola

Tomáš Abaffy, 6. októbra 2014     10 minút čítania

Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.

Najúspešnejší receptový web na slovenskom internete Varecha.sk oslávil svoje piate narodeniny. Dlhé roky bola súčasťou nášho tímu aj naša prvá adminka a redaktorka Sandra Bombošová. Pridala sa k nám krátko pred dokončením internetovej stránky a dlhé roky zopdovedala za obsah, články a poriadok v používateľských receptoch.

Sandra, ako si pamätáš na prvý deň Varechy?
Bolo to vtipné :-). Mali sme pripravený krízový plán, keby Varechu navštívil príliš veľký počet návštevníkov a server by to neuniesol. Začali pribúdať prvé recepty od používateľov. Večer server samozrejme "spadol". A náš programátor Tomáš Abaffy a "otec" Varechy Jaro Matyáš mali plné ruky práce s rozchodením stránky celú ďalšiu noc. Záujem sme čakali, ale nie až taký enormne veľký. Bolo to šialené a zároveň neuveriteľne povzbudzujúce. Čakali nás roky tvrdej práce, ale stálo to za to.

Máš veľa novinárskych skúseností, Varecha však bola prvý web, pri ktorom si stála pri jeho rozbehu. Bol v niečom “rozbeh” Varechy od nuly špecifický?
Varecha bola od začiatku úplne iná ako všetko, čo som dovtedy robila. Bolo vzrušujúce stáť pri zrode projektu, ktorý mal od začiatku veľké ambície. Dovtedy som sa venovala lifestylovým témam, móde, šoubiznisu. A okrajovo aj vareniu, receptové stránky patrili vždy mne :-).
Zrazu som sa mala venovať iba vareniu. V každom prípade to bola výzva, varenie a pečenie som milovala odmalička. Vždy som sa obšmietala v kuchyni okolo maminy. Bol to náš "revír", kam sme s maminou nikoho nepustili :-)

Tvoja práca okrem iného spočívala v editovaní a schvaľovaní používateľských receptov, prezeraní fotografií plných rôznych maškŕt, ako sa dá vydržať práca, kde sa ti celý deň zbiehajú slinky?
To bolo na tom všetkom asi najťažšie. Pozerať celý deň na lákavé fotky krásne „nastajlovaných“ jedál. A tak sa stávalo, že som po ceste domov nakúpila kokos, formu na laskonky, puding, čokoládu a dve hodiny po príchode domov u nás rozvoniavali laskonky). Namiesto večere. :-)
Ale čo, deti boli šťastné...

Občas to bol ozaj ťažký boj. Postupom času začali na Varechu prispievať Slováci žijúci v zahraničí. Zaúčali nás do tajov cudzokrajných kuchýň. Bol to úplne nový svet. Ak sme niečomu nerozumeli a nevedeli sme si poradiť s prípravou niečoho zložitého, skrátka sme sa ich spýtali. Na Varechu si zahraniční Slováci chodili pripomínať vône domova a odovzdať skúsenosti, ktoré načerpali v ich druhých domovoch. Medzi Varecháčmi vzniklo akési medzikontinentálne puto. Vznikli priateľstvá, ktoré trvajú dodnes.

Keď administruješ web plný receptov a rôznych kulinárskych inšpirácií, musí sa to prejaviť aj u teba doma v kuchyni? Varíš dnes inak ako v období pred Varechou?
No samozrejme. Keď som prišla na Varechu, myslela som si, že viem dobre variť. Dnes sa na tom smejem. Bola to pre mňa obrovská škola. Každý deň som sa naučila niečo nové. Od obyčajných Varecháčov, ktorí mohli kedykoľvek konkurovať zdatným šéfkuchárom, až po samotných šéfkuchárov, s ktorými som v tom období mala možnosť spolupracovať. Nakrúcanie videoreceptov bolo síce časovo náročné, no vedela som, že sa vždy naučím nejakú novú fintu :-D
Šéfkuchár Braňo Križan ma naučil variť tú najlepšiu kapustnicu na svete, Michal Konrád mi prezradil jeho tajnú ingredienciu pri príprave jeho špeciálnej wasabi omáčky na krevety, cukrárka Mária Poláková z hotela Kormorán ma zasa naučila robiť tie najlepšie orechové košíčky a tiež, ako si vyrobiť jednoduchý kornútik na rozpustenú čokoládu. Za živý svet som predtým nevedela prísť na to, ako pekne pofŕkať zákusky čokoládou :-)

Za dlhé roky prešli tvojimi rukami desiatky tisíc receptov, čo je obrovské množstvo jedál. Prekvapí ťa ešte dnes nejaké jedlo/recept, alebo už vieš “všetky možné jedlá sveta naspamäť”?
Jasné, že ma prekvapí. Veď je ich toľko po celom svete, čo ešte môžem skúsiť uvariť ale najmä ochutnať! :-D A to ešte stále spoznávam tie naše slovenské a české! Našťastie na Vareche bolo vždy veľa používateľov, ktorí vždy prišli s niečím novým. Teda vlastne starým. Napríklad varecháčka Tánička – Čistinka, dnes moja blízka priateľka, bola na to expert. Staré knihy s receptami zbiera dlhé roky. Jej recepty som doma skúšala so železnou pravidelnosťou, jedlá našich starých mám sú mojou slabosťou. Vedeli ste napríklad, že zemiakové šúľance sa nemusia nutne len variť vo vode? Stačí vyšúľať jeden veľký šúľanec, nazvete ho Ertéplový žúlanec, a dáte ho na plechu upiecť do rúry. Upečený pokrájate na kúsky, polejete maslom a posypete makom a cukrom. Tečú Vám slinky? Aj mne, asi postavím variť zemiaky....:-)

Utkveli ti nejaké úžasné recepty z Varechy v pamäti?
Tak tých mi utkvelo veľa.... Zamilovala som si indickú kuchyňu od dnes už mojej blízkej priateľky Mišky - @Methi (michsamant). Trvalo to možno rok, prestala som vtedy úplne variť naše slovenské jedlá. Aj môj manžel Roman si ich zamiloval, teda aspoň to tvrdil. V našom byte rozvoniavalo orientálne korenie, lietala som po celom meste, aby som zohnala, čo treba. Dnes už majú našťastie indické korenie v každom BIO shope. Za Miškinej podpory a rád (občas aj o druhej ráno) som sa naučila pripravovať tradičné indické jedlá, nespočetné množstvo tradičných placiek. Naše návštevy sa mohli spoľahnúť, že keď k nám prídu, bude ich čakať naservírovaná "india" na stole :-D. Milujem akékoľvek karí, najviac však zeleninové makhani. Nesmiem zabudnúť na hovädzie Boeuf Bourguignin podľa Julie Child od @Sjuz a Vianočného lososa od @Jerica. Na sladkosti sme mali expertky spoza oceánu, cheesecaky od @Babav miluje celá naša rodina a moji kolegovia, a najlepšie cookies pridala @Honestka.

Skoro som zabudla na skvelé jedlo pridané od známeho cestovateľa @2010 - grécka pečená zelenina Briam a tiež všetky jeho ázijské špeciality s detailným popisom prípravy, a snáď úplne všetky skvelé recepty od Danielky (@palokuchki) z Austrálie . Ak ste ešte nikdy nerobili domáci syr a chcete sa to naučiť, skúste jej recepty. Sú dovedené do dokonalosti :-D

Keď tak s odstupom času pozrieš do minulosti, čo by si poradila svojmu o 5 rokov mladšiemu ja?.
Ťažko povedať :-) Všetko má svoj vývoj, každý projekt potrebuje svoj čas, aby dozrel. Je to také isté ako u ľudí. Bolo skvelé prejsť si každou jednou skúsenosťou na Vareche. Spoznala som obrovské množstvo ľudí, ktorí mali jednu spoločnú vášeň - varenie. Stále bolo o čom sa rozprávať, čo rozoberať. Prežívali sme spolu všetko ako jedna veľká komunita. Narodenie detí, rodinné oslavy, choroby, aj smutné chvíle, keď niekto blízky navždy odišiel. Vášne boli niekedy veľké, občas vznikli aj hádky, ale tie sa nám vždy po pár dňoch, presne ako v rodine, podarilo zažehnať. Spolupatričnosť, aká vládla na Vareche, keď som v nej pracovala bola neuveriteľná. Pomáhali sme si nielen pri vkladaní receptov, ale aj s úplne bežnými banálnymi problémami v domácnosti. Najviac pyšná som asi bola, keď sa mi podarilo naučiť 80 ročnú varecháčku stiahnuť si fotky do počítača, upraviť ich a vložiť spolu s receptom na Varechu. To bol pocit na nezaplatenie :-D Občas síce prišli aj ťažké chvíľky, ale vždy tu bol pre mňa náš Tomáš, ktorý pomohol, či už išlo o programátorskú záležitosť, alebo ľudskú :-)

Chcela by si niečo ešte odkázať varecháčom?
Chcela by som ich všetkých veľmi pekne pozdraviť! :-) Počas písania týchto riadkov sa mi vybavilo obrovské množstvo krásnych spomienok. Viem, že varecháčska komunita žije stále svojím životom, stále pribúdajú úžasné recepty. Je to vždy prvé miesto kam idem, keď hľadám recept. Lebo jedným som si na sto percent istá. Na Vareche nájdem všetko, a keď náhodou nie, stačí napísať do diskusie a recept bude o pár hodín pridaný! :-) Prajem všetkým Varecháčom, aby mali stále chuť variť, objavovať a spoznávať nové chute, a nebáli sa pridávať svoje vlastné recepty a skúsenosti. Ten pocit, keď pridáte svoj prvý recept a prečítate si prvý pochvalný komentár k nemu, je k nezaplateniu :-D Teším sa na sezónne jesenné recepty a samozrejme na nové Vianočné recepty. Človek nikdy nevie, kedy práve objaví svoj nový najobľúbenejší recept! :-D

Pozrite aj:
25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Foto: Dáša Šimeková



Diskusia k článku

tinca
Ach Sandra, krásna spomienka na admínku v mojich začiatkoch na vareche. Vedela poradiť, pochváliť, pohladiť pekným slovom,ale aj vyhriechať čo sme niekedy potrebovali. Sandra ma veľa naučila,keď som stála pred problémom, najmä pri vkladaní obrázkov jedál, niekedy mi ich aj pomohla upraviť. Proste boli to krásne časy. Vidím,že je z teba Sandra nádherná kočka alebo mladá dáma. Len tej spolupatričnosti o ktorej píšeš je tu za 5 rokov akosi menej. Ale myslím že máme aj teraz skvelých adminov a redaktorky napr.Andrejka, Sonička atď, no a Tomáško ten nám zostal. Na záver pre Sandru jedna otázka? Čomu sa dnes venuješ? Ďakujem Tomášovi za krásny rozhovor:) Uvítali by sme rozhovor aj s Jaroslavom.
methi
Bolo mi tu velmi dobre, aj veselo. Zahnala som s varechacmi mnohe smutky, naucila som sa take tie klasicke slovenske jedla, ktore mi tu chybali a teraz si ich uz mozem urobit aj sama. Trocha sa to tu zmenilo, ale tak to je tym, ze komunita sa rozrastla. To je vporiadku. Nech sa Vareche dari a Sandre dakujem za jej pekne slova.
hubata
Jéje mladá stará varecháčka Sandrička! Pozdravujem, potešil ma rozhovor s tebou /hádam môžem tykať, ved si ešte stále "naša"/. Mala som tú česť zoznámiť sa s tebou aj osobne, posedieť na káve a v spomienkach si mi zostala ako moderná, krásna mladá pani, šikovná do voza aj do koča. Želám tebe aj tvojej rodine veľa zdravia, aby sa vám darilo a boli ste šťastní.
sjuz
Sandra, krásne spomienky, "to boli časy"...naše staré varechácke.... :) Bolo to super obdobie, cítila som sa vtedy v našej partii ako v starej známej rodine, a často práve vďaka tebe, Sandra, vždy si vedela tento kolektív stmeľovať a práve tvoj tvoj citlivý a ľudský prístup dával Vareche punc jedinečnosti. Viem, že si Vareche venovala takmer všetok svoj čas, a bolo to aj cítiť. Takže tiprávom patrí veľké ĎAKUJEM - e :) Viem, že tvoj prístup zanechá odtlačky vo všetkom, do čoho sa pustíš !
pusta
Milá Sandra, dovoľte mi, aby som sa vyjadrila k Vašej práci, vždy som sa pred ňou s úctou skláňala. mne osobne ste veľa dala, bola ste objektívna, zásadová, veľmi ste mi pomohla a nie raz ste ma správne usmernila a povzbudila, čo Vám nikdy nezabudnem a za čo Vám dakujem.
rada na Vás spomínam s úctou a prajem Vám úprimne všetko dobré v živote, v práci i v súkromí, nech sa Vám darí vo všetkom. :-)
sonulienka
Milá Sandra s úctou na Vás spomínam aj mne ste veľa pomohli na začiatku. Prajem Vám všetko len to najlepšie aby Vás v živote stretlo.
Tak ako všetkým redaktorom, adminkám a skratka všetkým autorom Varechy.sk všetko len to najlepšie a pevné nervy.
andys
Sandra, Varecha je Varechou aj - a najmä - vďaka Tebe. Nech sa Ti darí a rovnako nech sa dobre darí aj Vareche :)
sandra
Srdečne zdravím všetkých, ďakujem za krásne slová starej partičke :-D
@Tinca , venujem sa online marketingu v spoločnosti, ktorá dováža a predáva topánky známych módnych značiek. A samozrejme vareniu, je to môj koníček a veľká láska a myslím, že moja rodina to aj patrične aj oceňuje :-D
izabella929
Srdečne pozdravujem našu milú adminku..Prečítala som si všetko a prajem veľa krásnych úspechov v ďalšej práci i v osobnom živote...Nech vám i naďalej krásne a chutne varí...)
palokuchki
Ake mile prekvapenie. @tomas , @sandra dakujem za velmi pekny clanok. @sandra dakujem tiez za pekne, hrejive slova. S radostou spominan na nase stretnutie. Som ti vdacna, ze si si nasla pri svojom pracovnom rezime cas na stretnutie so mnou a s Jarmilkou. Som rada ze som mala moznost ta osobne spoznat. Mala si na Vareche narocnu ulohu, ale si to vynikajuco zvladla. Prajem ti vela uspechov a spokojnosti v tvojom dalsom zivote.
kuchticka
Mila @Sandra , rada spominam a dlho som si nemohla zvyknut na trochu iny styl Varechy bez teba. Chybala mi tvoja srdecnost a pristnost k nam varechacom. Vdaka.
Prajem ti vela uspecho v dalsom zivote.
frezia68
Dobre sa to číta,pekné spomienky,nádejné začiatky Varechy,ktoré potom prekvapili,lebo asi nik neočakával až taký úspech.Vďaka obetavej Sandričke,Tomasovi,Jarcovi.....vznikol tu skvelý kolektív.Práca náročná na čas,komunikáciu s mnohými a rôznymi ľuďmi,ale ten výsledok medzinárodnej komunity,vzájomnej podpory,priateľskej atmosféry je na nezaplatenie.A tak sa Ti,Sandra,nedivím,že máš krásne spomienky na tú prácu,lebo sú to spomienky vzájomné a Tebe patrí to milé,povzbudzujúce ĎAKUJEM :-)))))
babav
Mila Sandra, tesim sa ,ze ta vidim ako vzacnu navstevu na Vareche .Dakujem ,
spominam ,nezabudam .Vedela si inteligentne,veselo aj zabavne vyriesit problemy a vylepsit atmosferu,ak sa obcas zamracilo .Pozdravujem ta a prajem vsetko dobre .
tinca
@sandra ďakujem za info a želám nech sa ti v tvojej práci, v rodine,ale aj pri varení darí. Radi uvítame aj tvoje recepty.:)
babav
Tomas ,vdaka za pekny rozhovor so Sandrou .Potesil si nas vsetkych skalnych Varechacov :-).
babidka
Nasu milu @sandratamer sme za tie roky niekolkokrat prekrstili na @santramater a mozno aj vseliako inak - ale nastastie to vzdy brala vsetko s humorom aj nadhladom. Dakujeme ti Sandra , chybas nam ! Varecha sa rozrastla do sirky,vysky aj hlbky .Pribudlo strasne vela dobrych , priemernych aj pochabych a dokonca aj nejedlych receptov . Vela krasnych fotiek ,falzifikatov aj podvhov :-)Ludia sa nielen spriatelia , nadviazu krasne priatelstva ale aj pohadaju , skocia si to doslova do vlasov a aj obcas /kotuhy / si stavnato vynadaju ....no, Varecha v podsate kopiruje normalny vyvoj ako to uz v ludskom svete byva :-) Ja som rada , ze ju mame !
Draha @methi :-)Tak "toto" bola naozaj velmi mila diskusia , dakujem to @methi , ze si nam ju pripomenula :-) Vtedy som sa naozaj zabavala na nej celu Velku noc ! Aj tie kolaciky mi v rure zhoreli naozaj , aj z rolady som musela urobit Neroladu ...Skoda len , ze sa nam niektori ludia z Varechy stratili...
sandra
Aaaaaa, ja som nezabudla na ostatných, len nedalo sa ozaj všetkých spomenúť!!! :-D Myslím na vás často a chýbate, s niektorými sa "vidíme" na Facebooku, s niektorými v meste, s niektorými si občas voláme... :-) Ďakujem za krásne slová, slzy smiechu pri super diskusii čo pridala @methi ! :-) Posielam pesničku na krásne sny :-)




P.S. @2010 - "water under the bridge" - exactly... ;-)
zitar
Aj ja srdečne pozdravujem a ďakujem za Varechu - nevyčerpateľný zdroj inšpirácie....
kuchticka
Sandra prosim ozvi sa mi. Na mojom profile je moja e-mail address.
Mam nieco vysvetlovat.
staja
Som rada, že som mohla bližšie spoznať Sandru aj vďaka ktorej je dnes Varecha taká, aká je. Príjemné zoznámenie aj čítanie.
Ďakujeme.
sovka62
Tak si tu čítam, článok i komentáre, spomínam a už na to nevidím, lebo sa mi lejú slzy z očí, ani neviem prečo. Asi preto, že spomínam na ten úžasný pocit, ktorý som mala, keď som sa na Vareche zaregistrovala, na pocit, že rodina sa mi rozrástla, že sú okolo mňa blízki ľudia, ochotní pomáhať a najviac asi preto, že mi, milá Sandra, stále na Vareche chýbaš. Srdečne pozdravujem teba i tvoju rodinu, verím, že sa vám všetkým darí a dúfam, že to tak ostane navždy.
dorisa
Pozdravujem Sandru a prajem veľa úspechov v ďalšej práci aj v súkromnom živote.
sandra
Ďakujem @sovka62 za krásne slová.... Aj vy chýbate. A spomienky na "tie krásne časy" nám zostanú navždy :-D P.S. Ak zorganizujete nejakú kávičku, ja sa určite pridám! :-)
altyn
Po dlhej nedobrovoľnej absencii na vareche som veľmi potešený že som ako prvé otvoril tento článok, lebo som uvidel našu drahú a sympatickú a aj krásnu, Sandričku. Veľmi tu chýbaš, aj mne osobne. Pozdravujem ťa a nech sa darí v živote tebe aj tvojim blízkym. :-)))
P.S. Ďakujem aj za to, že pridávaš recepty pre "lepkáčov" už k nim patrím aj ja a tak si musím nájsť mnoho nových rcp. a prerobiť KK.
evanaaa
Sandri, naša "mater", ako ťa tu niektorí pokrstili, aj napriek mladému veku si bola mamou svojmu tímu a aj nám, mne bolo smutno, keď si tu skončila, ale ako sa hovorí, to známe - niečo končí, niečo začína - je jasné, že toto nebolo tvojim životným cieľom a mala si svoje dôvody odísť, ale aspoň sme ti aj s Varechou zostali v srdci, dúfam.......preto ti prajem aby ti tie spomienky nevybledli, tak, ako nám na teba a aby sa ti v živote vždy darilo.
douglas
Milá Sandra, pekné čítanie. Vďaka :). Nech sa Ti darí. Rita ♥
lubjak
Krasne spomienky,cloveku je hned lepsie pri srdci.Nech Varecha rozkvita a zdruzuje ludi ,ktori radi varia.
bozulka
Sandra,milá moja krajanka,srdečne ťa pozdravujem a s vďakou spomínam aj ja...Musím povedať že Ty si bola dôvod prečo som len nepozerala Varechu,ale sa aj zaregistrovala aby som bola plnohodnotný člen rodiny varecháčov kde som pritiahla aj celú kopu mojej rodiny - Táňu,jej sestru Evu,Janu,pridala sa aj jej dcéra...celý klan,ako sa vyjadrila dávnejšie @frezia68.U ž som to spomínala ako som si tu našla veľa priateľov skoro po celom svete a udržujem kontak až doteraz.Prežívala som tu chvíle šťastné aj smutné a pri šťastí aj smútku vždy stáli a pomáhali priatelia varecháči...a nato sa nezabúda ani na 13.december 2009 kedy som sa stala členom tejto našej rodiny !!!
Miška,ďakujem,že si spomenula diskusiu ktorou sa mi podarilo zabaviť našich varecháčov hoci aj mne sa stalo že obed nebol taký dobrý ako inokedy :-)))
A za všetko toto ďakujem Tebe Sandra,Tomášovi a spomínam aj na Jarcove recepty...Všetko dobré a ĎAKUJEM !!!
enge149
srdečne aj ja pozdravujem,prajem veľa zdravia aj chuti do jedla i života"aj ked nemám toľko času každý den na Varechu,dodatočne čítam aj sledujem recepty...dúfam,že Ťa nová práca tiež tak zaujma ako na Vareche a niekedy si myslím,škoda,že si odišla"
zdezda
Milá Sandrika, aj ja sa pripájam k tvojím obdivovateľom a s vďakou spomínam na začiatky Varechy a na príjemné chvíle varenia pod Bratislavským hradom a proste na to, že si udávala správny smer našej varechárskej komunite. Prajem ti krásny a pohodový život v kruhu svojich najbližších :-)
medovnicek
aj ja posielam pozdrav a svoj obdiv a v myšlienkach sa vraciam k môjmu prvému receptu na vareche, prajem veľa úspechov či už v práci alebo v kruhu rodiny
sandra
Toto sa ako dobre číta.... :-) To je veľké zadosťučinenie, ďakujem!
garanco
Milá pani Sandra, ja som až dnes objavila tento článok (Varechu si otváram takmer denne, ale už sa z nej tak neteším, ako predtým...), veľmi som sa potešila rozhovoru s vami. Vaše meno sa aj mne spája s trpezlivosťou, ochotou pomôcť a s oveľa príjemnejšou Varechou. Keby ste niekedy zavítali do metropoly Východu - do Košíc, veľmi rada by som si s Vami posedela "na kávičke" a poklebetila tak po Varecháčsky!!!
Prajem Vám veľa zdravia a úspechov!
( Váš manžel Roman je iste ten sympaťák z Dobrého rána?!)
sandra
@garanco , vďaka za pekný komentár :-) Hej, ten sympoš je môj manžel, pozdravuje do Košíc, 8. novembra u vás moderuje Košický Zlatý Poklad :-)
honestka
Ake mile prekvapenie - Krasny rozhovor ktory navodil navrat prijemnych spomienok pre nas “zaciatocnikov” lebo si ostala navzdy nasou adminkou, ktora dokazala lahko ukludnit tu niekedy rozburenu hladinu komentarov ked sme este len tapali ako to tu vlastne rozbehnut. To, ze sa takto rozbehla bolo aj kvoli priatelskej a vymennej "poradenskej sluzby" bez nadsadky a uprimnosti co je dnes uz na inom stupni debat.
Naucili sme sa novym veciam, z tych virtualych priatelstiev ostali take, ktore vedia hoci aj na dialku podrzat ak je treba a dnes je uz maly rozdiel medzi tymi, ktore som si vytvorila tu beznym stretavanim sa.
Darmo dnesna tecnhnika je uzasna.

Stranka mi posluzila aj ako cvicko slovenskeho pravopisu, ktory by som nechcela stratit a hoci ho rokmi pouzivam malo a viacmenej tu
/aj napriek tomu, ze sme casto ktitizovani za nase vyskytujuce sa chyby, nejako nam to nevadi pretoze ti, co to pisu nemaju sajnu o com to je - zit v cudzine, nepouzivat velmi svoj rodny jazyk a snazit sa ho udrzat aj za cenu toho vysmechu a vyjadrit co potrebujeme/;

Prihlasila som sa sem aj kvoli tomu, aby som si obohatila nase starodavne jedla. Nazbierala som si tu krasne mena tychto receptov, aj takych, ktore som vobec nepoznala /sikovne zienky z Vychodu/
- aj obohatili nas jedalnicek a div sa svetu teraz ich nasi vnuci vyzaduju pre seba.
Vsetci sme iste poteseni, ked je nas recept uspesnym a stane sa oblubenym. Tesi ma, ze moje keksiky sa stali pre tvoju rodinku aj mnohych dalsich stalicou, lebo deti ich ozaj zboznuju. A kedze viem, ako tazko je v takom mnozstve menovat tych par mien bez urazky dalsich - ja dakujem Sandrika!

Tvoja “perlickova specialita” - videa so sefkucharmi, ktore boli pre nas takou odmenou vyssieho stupna tu velmi chybaju hlavne ked sa dnes pridavaju casto neuplne a nepresne recepty z hotelovych kuchyn, ktore malokoho nadchnu k tomu, aby sme ich urobili aj ked obrazok vyznie casto putavo.

Vieme, ze stranka by sa v zaciatkoch nebola stala takou popularnou bez tvojho kormidla /Jarco a Tomas vas tiez nie je vhodne vynechat!/ a medzi nami by sa zrejme nebolo naslo tolko priatelov, keby si nebola viedla tuto zvlastne nahodnu skupinu tou formou aku si nasadila.

Aj nadalej zelam dobre zdravie, stastny rodinny zivot a uspech, lebo clovek tvojho typu nemoze ostat stat bezuspesne len tak na konci radu...
Dakujeme! H.
stacy77777
aj ja sa pripájam s pozdravom a prianím všetkého dobrého,milá Sandra
bogar
pripajam sa a velmi mi je luto ze ste odisla, velmi to tu je citit, ja detto som zacinala s varechou zo zaciatkov a bolo to tu lepsie ovela ako teraz, preto tu uz vobec casto nechodim a uz ani ju neodporucam, presne som pred chvilou kmentovala ze asi sa tu zmenilo nieco a teraz som to zistila, najlepsia adminka moja menovkyna je prec, ale prajem vela uspechov...






 



TOPlist