Súťaž:
Panna Cotta zo slnečného Talianska + výsledky súťaže

Inzercia, 13. decembra 2012     6 minút čítania

Taliani dali svetovej kuchyni niekoľko pochúťok – napríklad pizzu, cestoviny, rôzne druhy syrov (parmezán, pecorino), lahodné vína a ľahučký smotanový dezert panna cotta.

Talianske stolovanie má svoje typické pravidlá. Ak vás pozve Talian na obed alebo večeru, rátajte s tým, že bude trvať aj niekoľko hodín. Môžete sa tešiť na viacero delikátnych chodov, ktoré budú zakončené chutným dezertom. Zvyčajne vám naservírujú sladký dezert alebo slaný - v podobe rozličných syrov.

Typickým dezertom v talianskej kuchyni je, aj u nás už dostatočne známe, tiramisu, panna cotta, crostata (múčnik so žĺtkovým krémom, ktorý je posypaný čerstvým ovocím) a „milión“ druhov pravej talianskej zmrzliny.


Smotanový sen

Stredomorská kuchyňa je gurmánskym zážitkom, a preto sa niet čo čudovať, že po vynikajúcom talianskom jedle vám už miesto na dezert zostane len veľmi ťažko. Preto sa ako vhodná voľba ponúka ľahký smotanový dezert panna cotta. Vyrába sa zo smotany, želatíny a krupicového cukru. Pri jej príprave je dôležité, aby smotana nevrela, ale bola udržiavaná pri teplote asi 80 stupňov, kým sa želatína celkom nerozpustí. Ak si na jej prípravu netrúfate, máme pre vás skvelý tip, ako si ju uvariť doma veľmi jednoducho a rýchlo. Vyskúšajte Panna Cottu značky Dolcela od spoločnosti Podravka. A ako si ju pripravíte? Obsah vrecúška vsypte do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania povarte približne 1 minútu. Uvarený „krém“ nalejte do pripravených misiek, ktoré ste predtým opláchli studenou vodou. Hotová panna cotta sa vám tak bude po stuhnutí lepšie vyklápať. Po odležaní v chladničke môžete servírovať podľa svojej chuti – najlepšie chutí s omáčkou z lesných plodov, jahodovou omáčkou alebo s karamelovou polevou.



Nechajte sa inšpirovať na www.podravka.sk.



Súťaž


Keďže Vianoce sú už jednou nohou u vás doma, pripravte si pre adventných hostí lahodné pudingové dezerty. Inšpiratívne a chutné recepty nájdete na www.podravka.sk. Ak nám pošlete do stredy 26.12.2012 vaše zaujímavé fotografie, ako „vylizujú“ z hrnca sladké pudingové krémy vaši pomocníci, 3 z vás môžu vyhrať balíček od spoločnosti Podravka. Fotografie posielajte na adresu online@pravda.sk. Podmienkou pre získanie výhry je, že na fotografii musí byť zobrazený obal niektorého z produktov značky Dolcela.








Výsledky 4. kola súťaže:


Spoločnosť PODRAVKA INTERNATIONAL vybrala zo 4. kola súťaže týchto troch výhercov balíčkov produktov Podravka:

1. Leonard Gurský, Bratislava




2. Lukasko Krajcovic , Jaslovske Bohunice




3. Zuzana Hažerová, Ľubotice








Pravidlá súťaže
  • Organizátorom súťaže je P E R E X , a . s . , Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína od štvrtka 13. decembra 2012 v momente vyhlásenia súťaže a končí v stredu 26. decembra 2012 o 23:59, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred ukončením súťaže nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je splnenie súťažného zadania v uvedenom termíne.
  • Porota zložená z pracovníkov redakcie Varechy vyberie podľa vlastného uváženia vyhrávajúce fotografie z tých, ktoré jej boli doručené od vyhlásenia súťažného kola do jeho uzávierky a spĺňajú určené podmienky súťaže. Počet súťažných fotografií od jedného autora nie je obmedzený.
  • V prípade, že sa porota na výhercoch nezhodne, rozhodne sa o výhre pomocou žrebovania.
  • Porota zverejní mená výhercov a ocenené fotografie na Varecha.sk 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na emailovej adrese, ktorú uviedol pri registrácii na Varecha.sk.
  • Výhry môžu byť odovzdané výhercovi osobne, kuriérom, alebo balíkovou službou Slovenskej pošty. Do zahraničia výhry nedoručujeme. Na odovzdanie výhry je potrebná aktívna spoluúčasť súťažiaceho, najmä zastihnuteľnosť na kontaktoch poskytnutých organizátorovi. Ak organizátor vyčerpá všetky možnosti adekvátne hodnote výhry a napriek tomu sa mu nepodarí do 90 dní od vyhlásenia výsledkov súťaže skontaktovať výhercu alebo doručiť výhru, výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Súťaže sa môžu zúčastniť len používatelia, ktorí už dosiahli vek 18 rokov.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec P E R E X , a . s . , ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí podľa hodnotenia poroty.



  •  



    TOPlist