Trendy:
Ohúrili Žídeka a vyhrali

Andrea Červenková, 2. februára 2016     7 minút čítania

Tak, a je to tu. Naša súťaž so šéfkuchárom Jaroslavom Žídekom pozná všetkých štyroch výhercov. Varecháči mali možnosť ochutnať, ako varí pravý Chef. Pozrite sa, ako sa naši víťazi s pánom Žídekom stretli, porozprávali sa s ním a pochutili si na jeho degustačnom menu.


Foto: Andrea Červenková

Zľava: Babkamt, Jaroslav Žídek, Dorisa, Radox1, Kaschmere a Katarína Mokošová, ktorá zastrešuje tento projekt za Guttalax.


Keďže najlepšie recepty z každého kola súťaže vybral pán Žídek osobne, víťazstvo bolo pre autora receptu o to hodnotnejšie. Okrem jeho kuchárskej knižky Nebíčko v papuľke vyhral víťaz aj obed v reštaurácii Albrecht, počas ktorého mohol ochutnať delikatesy od tohto skvelého kulinárskeho mága. Celý projekt sme pripravili pre vás v spolupráci s Guttalaxom a prinášali sme v ňom zaujímavé články, ktoré sa venovali predchádzaniu problémom s trávením a zápchou.

A ktoré recepty ho zaujali najviac? Vynikajúcich receptov bolo mnoho, takže pán Žídek mal naozaj ťažké rozhodovanie. Svojim talentom na varenie ho však najviac očarili Dorisa, Kaschmere, Radox1 a Babkamt. Určite dobrý výber a zaslúžená výhra. Dorisa a Babkamt patria od založenia Varechy v roku 2010 k jej stáliciam, každá s vyše štyrmi stovkami zverejnených receptov. Radox1, ktorý si potrpí na kvalitu svojich receptov i fotografií, priznal, že varí rád, keď je sám doma. A Kaschmere je mladá, zato veľmi šikovná slečna, ktorá svojimi receptami dokazuje svoje kuchárske kvality.



Foto: Andrea Červenková

Babkamt prekvapila Jaroslava Žídeka svojim domácim nektárinkovým džemom.


Jedlo ľudí spája. Toto tvrdenie sa potvrdilo i tento krát. Hoci sme sa navzájom nepoznali, každý z nás bol v inom veku i z iného kraja, spoločných tém bolo mnoho. Prebrali sme každodenné radosti i problémy s Varechou, pospomínali Varecháčov, nasmiali sa nad svojimi zážitkami z kuchyne. Ochkali sme, keď nám servírovali ďalší a ďalší chod nášho 6-chodového menu a snažili sme sa odhadnúť, čo by niektoré ťažko identifikovateľné tvary na tanieri mohli byť. Našťastie skvelá obsluha bola naporúdzi, takže sme vždy dostali vysvetlenie. A ak si predstavujete pána Žídeka ako príjemného pána s jemným úsmevom na tvári, presne taký aj je. Našiel si na nás čas a v neformálnom rozhovore sme sa všeličo podozvedali. Čakalo ho dokonca aj prekvapenie: od Babkamt dostal vlastnoručne varený domáci nektárinkový džem.

A toto všetko sme mali možnosť ochutnať:



Foto: Andrea Červenková

Pstruh dúhový marinovaný a zaúdený, podávaný s marinovanými uhorkami, uhorkovým želé, chrenom a horčicovým jogurtom.



Foto: Andrea Červenková

Ceviche z tuniaka žltoplutvého, zaúdené a podávané s marakujovou omáčkou a penou z foie gras.



Foto: Andrea Červenková

Tekvicové krémové kapučíno, podávané s karamelizovanými tekvicovými semienkami, tekvicovým olejom a mliečnou penou.



Foto: Andrea Červenková

Jeseter pečený, podávaný s mrkvou, tarhoňou, mrkvovým pyré a omáčkou zo schránok kôrovcov.



Foto: Andrea Červenková

Grilovaný chrbát z daniela, podávaný s pohánkou, datľovým a šalotkovým pyré a čokoládovo-škoricovou omáčkou.



Foto: Andrea Červenková

Čokoládová tortička s nugátom a karamelom, popkornovou zmrzlinou, čokoládovým prachom a čokoládovou penou, orechmi a kandizovaným pomarančom.



Foto: Andrea Červenková

A na záver výber z ručne pripravovaných bonbónov: mandľový, škoricový, kokosový a hľuzovkový.


Po 3 hodinách strávených v príjemnej atmosfére sme sa nasýtení, ale nie prejedení vrátili domov. Okrem fajnového jedla aj plní dojmov a spomienok. Tak snáď dovidenia niekedy nabudúce. A nezabudnite: Súťažiť sa na Vareche oplatí :)


Súťaž prebiehala v rámci seriálu, v ktorom sme predstavili suroviny a postupy vhodné pre prirodzenú reguláciu trávenia.

V prvom kole súťaže sme hľadali najzaujímavejší recept na desiatu pre deti, v druhom kole ste sa snažili zaujať receptom so sušeným ovocím, s receptami s kyslou kapustou ste súťažili v treťom kole a v štvrtom kole ste sa snažili pána Žídeka ohúriť receptami, ktoré obsahovali kyslomliečne výrobky.


Víťazné recepty:

od Dorisa recept:



od Kaschmere recept:



od Radox1 recept:




od Babkamt recept:






Diskusia k článku

evusik
výhercovia strávili očividne príjemný večer a to menu!!! v tichosti a v dobrom závidím :-) musel to byť krásny zážitok... veľká gratulka výhercom :-)
janger
Sympaticki ludia, krasne upravene a bezpochybne chutne jedla. Mali ste super den! Je to vynimocne, nieco take zazit, aspon trochu spoznat ludi, ktori su na Vareche skryti za nejakym avatarom, nickom.... A tiez je fajn, ze nam to Andrejka popisala, aspon trosku sme sa takto mohli zucastnit aj my :-). Este raz vam blahozelam!
smejkad
pekne napisane, @janger , suhlasim :-)
pripajam sa ku gratulacii a kedze aj ja v tejto skupinke mam niekoho, koho recepty s oblubou vyhladavam, o to lepsi pocit :-)
nech nam to vsetkym vari a chuti pri dobrom zdravi a nalade aj nadalej :-)
terinka55
Výhercom srdečne blahoželám. Vyhrali zaslúžene, dobré recepty!
danda3
Aj ja vám gratulujem, musel to byť super zážitok, na aký sa nezabúda, zaslúžili ste si to.♥
kukulienka71
veľmi sympatická zostava:-) tak ľudí ako aj menu. Naozaj je dobré vidieť "naživo" ľudí, ktorých kulinárske aktivity sledujeme takmer každodenne. Z jedál ma najviac zaujal daniel, ale všetky sú malé umelecké diela. Výhry boli zaslúžené, ešte raz gratulujem. Chýba mi už len Andrea, ktorá to veľmi pekne napísala a zrejme aj fotila.
dosa
Výhercom gratulujem, tá sárma je úžasnáááá!
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Gratuľujem všetkým výhercom a tú sármu určite vyskúšam.
garanco
Výhercom blahoželám!
Rada vidím na fotke Dorisu, Babkamt, Radox1, recepty ktorých sa aj mne páčia ( ..a tíško závidím ten úžasný pobyt s p.Žídekom...) !
katka78
Toto celé mi akosi uniklo.. nič to.. tak ešte výhercom dodatočne gratulujem a na fotkách vyzeráte všetci veľmi sympaticky :-)
havino
pekné, je radosť vás takto vidieť na živo varecháči naši, gratulujem, zaslúžene, Andrejka krásne opísaný zážitok
elantra
super clanok, ocami som jedla vsetky chody, vyzeraju uuzasne! a varechacom samozrejme blahozelam, urcite to bolo velmi prijemne stretnutie a gurmansky zazitok
andreac
Dakujem za mile komentare a pozdravujem vsetkych, ktori sa zucastnili tejto vynimocnej akcie, aj ktori si precitali, ako nam bolo fajn.
Pravdu povediac, na obed som isla s mensou neistotou, ved to bola uplna „schodzka na slepo“. Netusila som, ako to cele dopadne, ci najdeme spolocne temy. Ale ta neistota sa cela rozplynula, hned ako som zbadala prvych Varechacov.
Tie roky virtualneho kontaktu na Vareche urobia vela: sledujuc pravidelne vase komentare a recepty som mala pocit, ze vas mam vsetkych tak trochu „precitanych“. Samozrejme realita je trosku ina, ale mozem skonstatovat, ze este lepsia, lebo na internete sa clovek necha lahko uniest a nedava si pozor na pismenka...
Veru, bolo nam spolu skvelo a velmi rada by som si podobny obed zopakovala (a pokojne aj v menej nobl restaruacii :)






 



TOPlist