Fedor Malík:
Krkovička v kabáte

Fedor Malík, 30. augusta 2016     2 minúty čítania

Sú medzi nami ľudia, ktorí by tanier dobrého mäsa vymenili za pol svojho kráľovstva.



Obrovský šniceľ, šťavnatý steak, pečená kačica, divina na slanine, grilovaná klobása. To mäsisko, tie zakliate živočíšne bielkoviny. Ach, bože môj, ako to len obísť?

Nie sme vegetariáni. Takže vyhýbať sa mäsu, to asi nedokážeme. Pristupujeme k nemu však triezvo, s pokorou. Niekedy je i menej viac. Menší rezeň, menej gulášu...

Pokúsime sa o to. Dnes vám ponúknem bravčovú krkovičku v kabáte. Samozrejme, údenú. Napred si pripravíme ten „kabát“. Budeme naň potrebovať pol kila varených zemiakov, po 200 g hrubej i polohrubej múky a pol kila krkovičky. Zemiaky nastrúhame, pridáme obe múky, mletú rascu, lyžicu horčice, čierne korenie, soľ a vajce. Pripravíme si tuhé cesto, rozvaľkáme ho na hrubší plát a ten posypeme čerstvými záhradnými bylinkami. Údenú krkovičku opláchneme vodou, osušíme ju a zabalíme do cesta. To poprepichujeme vidličkou a uložíme na plech. Krkovičku v kabáte pečieme slabú hodinku pri 170 °C. Pekne doružova. Keď chladne, nakrájame ju ostrým nožom na hrubšie plátky a podávame na tanieri s čerstvým šalátom alebo so žihľavovým špenátom.

To je, prosím, letná verzia. V zime k mäsovému kabátu prílohujeme dusený kel alebo kapustu. Jedzte s mierou a dobrú chuť.



Diskusia k článku

vici
môže byť fajnové,ale varí manželka
redakcia
@Marienka44 (1.9.2016 21:08)

Dobrý večer, recept na bravčovú krkovičku v kabáte je súčasťou článku a články sa, bohužiaľ, nedajú ukladať do kuchárskej knihy.






 



TOPlist