Jarné cupcakes volajú po čerstvých surovinách

Hera, 7. mája 2015     3 minúty čítania

Jar je ideálnou príležitosťou, kedy začať využívať intenzívne a šťavnaté chute čerstvých surovín. Práve ony a Hera maslová príchuť dotiahnu Vaše cupcakes k dokonalosti.



Či už pečiete pre svojich priateľov alebo pre svoju rozvetvenú rodinu, prizvite si na pomoc sezónne ingrediencie. Nesklamú Vás a z Vašich cupcakes urobia hviezdny chod, na ktorý budú Vaši hostia ešte dlho spomínať.
A začneme sladko. Ako inak...

Rebarbora


Donedávna zabudnutá kráska, ktorej sa v poslednej dobe dostáva čoraz viac pozornosti, totiž už dávno nie je totiž tou nudnou ingredienciou našich babičiek. Poďme z nej spoločne dostať všetku tu chutnú šťavu. Uvidíte, že sa Vaše cupcakes budú v jej šťavnatej chuti doslova kúpať!

Na pomoc si stačí vziať trošku hnedého cukru a citrónovej šťavy. Rebarboru ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 centimetra. Plátky vložte do mažiara spolu s hŕstkou hnedého cukru a pokvapkajte pár kvapkami citrónovej šťavy. Všetko dohromady trošku roztlačte, kým z nej doslova nepotečú všetky chute. Zmes zmiešajte trebárs so základným cestom na vanilkový cupcake, iba uberte trošku mlieka. Výsledkom budete ohromení! Rebarbora si tiež dobre rozumie s korením. Preto, ak ste odvážnejší, nebojte sa siahnuť po škorici alebo kardamóne.

Jahody




Jahody, ktoré sú na trhu k dispozícii, síce ešte nie sú v tej najlepšej kondícii, napriek tomu ich nekompromisne nezavrhujte. Už len pohľad na ne nabáda k množstvu efektných a vtipných nápadov, ako cupcakes oživiť a dodať im trošku šťavy. Klasický krém môžete jednoducho vylepšiť jahodovou omáčkou. Tú ľahko pripravíte, keď povaríte pár lyžičiek vody s pol hrnčekom cukru a pridáte nakrájané a roztlačené jahody. Akonáhle dosiahne zmes konzistencie omáčky, máte hotovo. Stačí nechať omáčku chvíľu vychladnúť a potom už len dozdobiť čiapočku krému.

Slané cupcakes


Slané cupcakes sú pre jarnú sezónu ako stvorené. Skoro by sa chcelo povedať: „Tak málo času a toľko dobrých ingrediencií..." Urobiť z Vašich cupcakes kráľa večierku je jednoducho jednoduché! Ohromte svojich priateľov netradičným pohostením v podobe slaných cupcakes. Alebo snáď nechcete, aby sa o Vašej párty hovorilo ako o tej najúžasnejšej? Vyberať môžete z luxusnej špargle, mladučkého špenátu, neprávom opomenutého mangoldu či karfiolu. Špenát si bude skvele rozumieť so syrom (skúste dobrý Feta syr alebo starý dobrý anglický Cheddar). Rovnako dobre bude v tejto kombinácii fungovať aj mangold.

Ak ste ešte slané cupcakes nikdy neochutnali, má pre Vás Hera ako vždy jeden skvelý recept:

Špenátové cupcakes s lososovou penou





Diskusia k článku







 



TOPlist